NASA a finalizat cu succes un nou test de zbor pentru motorul celei mai mari nave spaţiale construite vreodată, care ar putea duce oamenii pe Marte în 2030 (VIDEO)
Misiunea NASA Exploration 1 s-a apropiat dramatic de realitate, deoarece agenția spațială tocmai a finalizat un test de controlor de zbor pentru motoare.
De Redactia Observator la 20.10.2017, 19:36- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Misiunea NASA Exploration 1 s-a apropiat dramatic de realitate, deoarece agenția spațială tocmai a finalizat un test de controlor de zbor pentru motoarele care vor fi montate pe cea mai mare navă spaţială construită vreodată.
Agenția spațială a finalizat testul pentru motorul rachetei RS-25 la Centrul Spațial Stennis din Mississippi. Motorul va fi echipat cu sistemul de lansare spațială (SLS), care va fi utilizat pentru lansarea navei spațiale Orion în 2019, înaintea trimiterii oamenilor pe Marte, programate pentru anii 2030.
Nasa a terminat testul, care a durat 500 de secunde. În timpul încercării, motorul a fost accelerat la niveluri de tracțiune de la 80% la 109% din nivelul de putere nominală (RPL). Motorul a fost împins la 109% RPL timp de 350 secunde, la 100% RPL timp de opt secunde și la 80% RPL timp de 78 de secunde.
Agenţia spaţială americană (NASA) a confirmat că intenţionează să trimită oameni pe Marte în 2035, dar a precizat că are nevoie de ajutor internaţional pentru ca acest lucru să fie posibil.
Astfel, a fost creat lansatorul SLS (Space Launch System), care va fi capabil să transporte pe orbită încărcături de până la 130 de tone. Noua rachetă va fi folosită pentru a transporta astronauţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale şi pentru a-i ajuta pe oameni să exploreze limitele îndepărtate ale Sistemului Solar. De asemenea, a fost creată capsula Orion, care va putea să transporte în spaţiu până la şase astronauţi. Cele două "invenţii" îi vor ajuta pe oameni să aterizeze în viitor pe suprafaţa planetei Marte, înainte de a se întoarce pe Pământ.