Nu face asta! Autoritățile AVERTIZEAZĂ că totul ESTE O MINCIUNĂ!
Mitul despre codul PIN invers tastat la bancomat atunci când te atacă cineva a fost infirmat de nenumărate ori de către autorități.
De Redactia Observator la 06.09.2015, 20:43- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Mitul despre codul PIN invers tastat la bancomat atunci când te atacă cineva a fost infirmat de nenumărate ori de către autorități.
Mitul spune că dacă tastezi codul PIN invers atunci când vrei să scoți bani de la un bancomat și ești jefuit, bancomatul va anunța automat autoritățile. Nimic mai fals, poliția a dezmințit că ar avea un asemenea sistem care că utilizeze codul PIN invers și ATM-urile din România, iar băncile nu au confirmat că ar fi implementat așa ceva.
Conform mitului despre codul PIN invers, se spune că dacă ești tâlhărit atunci când vrei să scoți bani de la bancomat iar hoțul te obligă să îi dai banii, să tastezi condul PIN invers.
Mai exact, dacă numărul tău de securitate este 1234 să tastezi codul PIN invers, adică 4321. Tot conform mitului, suma de bani pe care o ceri de la bancomat va fi furnizată, astfel că hoțul nu va suspecta nimic, însă aparatul ar anunța poliția imediat și ar furniza locația în care ești tâlhărit pentru o intervenție cât mai rapidă.