O reţetă PERFECTĂ pentru TOAMNĂ! Salată de GOGONELE, un DELICIU SĂNĂTOS
O reţetă simplă, dar extrem de gustoasă, salata de gogonele coapte se transformă cu uşurinţă în cel mai îndrăgit preparat al sezonului rece
De Redactia Observator la 16.11.2015, 14:03- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
O reţetă simplă, dar extrem de gustoasă, salata de gogonele coapte se transformă cu uşurinţă în cel mai îndrăgit preparat al sezonului rece
Ingrediente necesare
- o jumătate de kilogram de gogonele;
- o ceapă albă ori roşie (după preferinţe);
- mărar, oregano, pătrunjel (la alegere);
- ulei;
- piper;
- sare;
- un morcov ras sau un ardei roşu (opţional).
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, pune gogonele la copt în cuptor ori la grill. După o jumătate de oră, imediat după ce observi că s-au înmuiat şi că s-a înnegrit coajă de pe ele, le pui deoparte şi aştepţi puţin să se răcească. După aceea, le decojeşti că pe ardei, apoi le laşi puţin la scurs.
Toacă gogonelele ca atunci când faci salată de vinete. Adăugă peste pasta obţinută ceapă tăiată mărunt, ierburile aromate, după care toarnă puţin ulei şi potriveşte de sare şi piper. Opţional, dacă vrei să prepari o salată de gogonele mai consistentă, adăugă şi un morcov râs ori un ardei roşu. Amestecă bine toate ingredientele şi serveşte pe pâine prăjită.