O reţetă PERFECTĂ pentru TOAMNĂ! Salată de GOGONELE, un DELICIU SĂNĂTOS
O reţetă simplă, dar extrem de gustoasă, salata de gogonele coapte se transformă cu uşurinţă în cel mai îndrăgit preparat al sezonului rece
De Redactia Observator la 16.11.2015, 14:03- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Moscova pregăteşte un asalt teribil pentru a recuceri Kursk: 50.000 de soldaţi ruşi şi nord coreeni vor încerca să-i scoată pe ucraineni din Rusia
O reţetă simplă, dar extrem de gustoasă, salata de gogonele coapte se transformă cu uşurinţă în cel mai îndrăgit preparat al sezonului rece
Ingrediente necesare
- o jumătate de kilogram de gogonele;
- o ceapă albă ori roşie (după preferinţe);
- mărar, oregano, pătrunjel (la alegere);
- ulei;
- piper;
- sare;
- un morcov ras sau un ardei roşu (opţional).
MOD DE PREPARARE:
Pentru început, pune gogonele la copt în cuptor ori la grill. După o jumătate de oră, imediat după ce observi că s-au înmuiat şi că s-a înnegrit coajă de pe ele, le pui deoparte şi aştepţi puţin să se răcească. După aceea, le decojeşti că pe ardei, apoi le laşi puţin la scurs.
Toacă gogonelele ca atunci când faci salată de vinete. Adăugă peste pasta obţinută ceapă tăiată mărunt, ierburile aromate, după care toarnă puţin ulei şi potriveşte de sare şi piper. Opţional, dacă vrei să prepari o salată de gogonele mai consistentă, adăugă şi un morcov râs ori un ardei roşu. Amestecă bine toate ingredientele şi serveşte pe pâine prăjită.