Obişnuieşti să mănânci mămăligă cu brânză şi smântână? Iată ce se întâmplă în organismul tău când faci asta
Nutriţionistul Cristian Mărgărit analizează una din cele mai delicioase preparate specifice bucătăriei tradiționale romaneşti: mămăliguța cu brânză şi smântână
De Redactia Observator la 25.10.2015, 16:10Nutriţionistul Cristian Mărgărit analizează una din cele mai delicioase preparate specifice bucătăriei tradiționale romaneşti: mămăliguța cu brânză şi smântână
Nutriţionistul a detaliat câte calorii conţine tradiţionala mămăliguţă cu brânză şi smântână. Este tradiţională, uşor de preparat, delicios, dar și plină de calorii.
Mămăliga: 150kcal/100g (depinde evident de cantitatea de apă folosită)
Brânză de burduf: 370kcal/100g
Smântâna: 300kcal/100g
Oul: vreo 70 pe bucata
Se propun şi variante “light” cu brânză degresată şi iaurt în loc de smântână, dar este posibil ca per total indicele glicemic să crească (până la urma porumbul e o sursă majoră de carbohidraţi, complecşi, ce-i drept), generând o senzaţie de foame mai puternică şi poţi sfârşi mâncând în ziua respectivă chiar mai multe calorii decât dacă ai mânca brânză grasă şi smântâna, dar cu o cantitate mai mică de mămăligă, scrie Cristian Mărgărit, potrivit Vocea Transilvaniei.