Antena LIVE

Curs valutar

(P) 6 detalii inedite din viața autorului Vintilă Corbul

Vintilă Corbul se numără printre cei mai prolifici autori români, operele sale fiind încă foarte apreciate de iubitorii de lectură. Pe numele lui adevărat Vintilă Dumitru Corbul Economu Popescu, s-a născut la data de 26 mai 1916 în București, într-o familie foarte bogată. După ce mama sa a divorțat de Mihail Economu, s-a recăsătorit cu Constantin Popescu Corbul, iar în acest fel se explică numele complet al autorului.

De la 26.04.2022, 12:20
WhatsApp
(P) 6 detalii inedite din viața autorului Vintilă Corbul

Fie că ai citit deja unele dintre cele mai cunoscute opere ale îndrăgitului autor român, fie intenționezi ca în viitor să petreci timp în compania cărților scrise de el, îți prezentăm cele mai importante detalii din viața autorului Vintilă Corbul, referitoare atât la viața sa personală, cât și la operele sale, dar și despre modalitatea în care autorul a ajuns să își publice creațiile:

  1.  Vizitele în Statele Unite ale Americii alături de mama sa

Sofia, mama autorului, deținea acțiuni la diverse bănci și studiori de film americane, astfel că vizitele pe meleaguri străine erau des practicate, așadar, în cea mai cunoscută operă a sa Dinastia Sunderlan-Beauclair, personajele au fost inspirate de cei mai iluștri oameni ai timpurilor acelea, precum Rockefeller sau Paul Getty, cu care a avut contact în călătoriile sale în Statele Unite ale Americii. Atât această operă, cât și Căderea Constantinopolului, cea mai de succes operă scrisă de Vintilă Corbul, se găsesc pe rafturile cu cărți de anticariat din magazinele de specialitate.

  1. Perioada dificilă a familiei

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Vintilă Corbul a fost locotenent de artilerie antiaeriană și ulterior pilotul comandantului forțelor aeriene române. După terminarea războiului, averea familiei a fost confiscată, iar membrii acesteia au fost evacuați din locuința lor, fiind nevoiți să se mute într-un imobil șubred. Tot în acea perioadă, diplomele obținute de Vintilă Corbul nu i-au mai fost recunoscute, drept urmare nu și-a mai putut exercita meseria de magistrat și a ajuns să lucreze la Întreprinderea Canal și Apă București.

  1. Căsnicia lui Vintilă Corbul

Fiind o fire răzvrătită, autorul s-a căsătorit cu fata unui simplu muncitor în perioada de glorie a familiei sale. După război, când averea acestora a dispărut, iar Vintilă Corbul a fost obligat să lucreze la ICAB, soția sa, Ana Stoenescu a divorțat de acesta și a fugit împreună cu un evreu. La câțiva ani după această decepție în dragoste, Vintilă Corbul s-a căsătorit cu Ioana Sân-Giorgiu, fiica scriitorului Ion Sân-Giorgiu. Soția autorului a fost dată afară de la Conservatorul de Arte Dramatice, fiind obligată astfel să accepte un post de muncitoare necalificată la o fabrică de cuțite. La doar 35 de ani, Ioana Sân-Giorgiu moare, fiind diagnosticată cu cancer, iar Vintilă Corbul nu se recăsătorește niciodată.

  1. Activitatea scriitoricească

Vintilă Corbul a început să scrie încă de vârsta de 16 ani. Prima sa operă este intitulată Babel Palace și a fost urmată de volumul Sclavii Pământului, care a fost scris la vârsta de 18 ani. După apariția acestui volum, cărțile sale au fost interzise de comuniști, iar autorul a luat o pauză de la scris timp de 30 de ani. Din cauza condițiilor grele de muncă, acesta se îmbolnăvește de tuberculoză oculară, astfel că rămâne acasă să își trateze boala, iar pe parcursul acestei perioade începe să scrie opera Dinastia Sunderland Beauclair. Opera scrisă de Vintilă Corbul, Căderea Constantinopolului, este cartea cu cele mai multe vânzări din literatura română. Aceasta este și opera care a fost tradusă în mai multe limbi străine.

  1. Vintilă Corbul, scenarist

Pe lângă romane, Vintilă Corbul a scris și scenariile pentru filmele Un comisar acuză, Revanșa, Nea Mărin miliardar, Duelul, filme care au fost regizate de Sergiu Nicolaescu. Conform unui clasament efectuat de Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România,  filmul Nea Mărin miliardar, al cărui scenariu este scris de Vintilă Corbul, este producția românească cu cele mai multe vizualizări. Această peliculă românească foarte populară a fost vizionată de 14,6 milioane de români și a bucurat inimile a două generații.

  1. Prietenia cu Eugen Burada

În anul 1979, Vintilă Corbul fuge ilegal din România alături de scriitorul și scenaristul Eugen Burada, colaboratorul său la crearea scenariului pentru cea mai cunoscută producție cinematografică românească, Nea Mărin miliardar. După fuga lor din România, aceștia s-au stabilit într-un mic orășel de lângă Paris, unde Vintilă Corbul a trăit până la sfârșitul vieții. Cenușă și orhidee la New York este prima carte semnată de cei doi mari autori, care a și pus bazele unei colaborări de 29 de ani între cei doi scriitori.

Vintilă Corbul, una dintre cele mai impresionante personalități românești, ale cărei opere sunt în continuare căutate de numeroși bibliofili din toată țara, ne-a lăsat moștenire o întreagă avere prin creațiile sale istorice și culturale. Oricând vrei să cumperi cărți din anticariat, nu ezita să cauți și volumele semnate de Vintilă Corbul.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

vintila corbul
Întrebarea zilei
Considerați că numărul mare de accidente rutiere justifică majorarea tarifelor RCA?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025