Antena LIVE

Curs valutar

(P) Lenjerii de pat și paturi pe măsură pentru bebelușul tău!

Există doi factori foarte importanți pentru dezvoltarea sănătoasă a bebelușilor: alimentația și somnul. În acest articol, vom vorbi despre importanța somnului și a alegerii patului la nou-născuți, dar și importantă alegerii unei lenjerii de pat sănătoase. 

De la 28.03.2022, 13:26
WhatsApp
(P) Lenjerii de pat și paturi pe măsură pentru bebelușul tău!

Importanța somnului la bebeluși

Principala sursă pentru un somn sănătos, care este una dintre cele mai importante nevoi ale bebelușilor, o reprezintă patul și lenjeria potrivită. Mai ales la nou-născuții, atât somnul, cât și alegerea patului și a lenjeriei sunt foarte importante în ceea ce privește dezvoltarea lor fizică.

Nou-născuții își petrec timpul dormind în mare parte. Nou-născuții dorm pentru a finaliza dezvoltarea pe care nu au realizat-o în uter. Deoarece dezvoltarea lor osoasă nu a fost încă finalizată, fiecare suprafață cu care corpul lor intră în contact este foarte importantă. Nu trebuie uitat că un somn confortabil, deci alegerea patului, este de mare importanță nu numai pentru dezvoltarea oaselor, ci și pentru dezvoltarea inteligenței.

În plus, deoarece pielea bebelușilor este sensibilă și susceptibilă la reacțîi alergice, materialele din care este alcătuit patul și lenjeriile de pat sunt de mare importantă în ceea ce privește dezvoltarea lor sănătoasă.

Suntem conștienți că alegerea patului, care pare a fi foarte simplă, se transformă de fapt într-o situație care ne obligă să fim foarte atenți la multe puncte importante.

Ce ar trebui să iei în considerare atunci când alegi un pat pentru copii?

Principala cauză a sindromului morții subite, în special la nou-născuți, este patul. Alegerea patului potrivit este modalitatea cea mai eficientă de a preveni acest sindrom.

Sunt câteva elemente la care ar trebui să fii atentă atunci când alegi patul pe care îl vei cumpără pentru că micuțul tău să aibă un somn sănătos. Fermitatea, dimensiunea, tipul, lenjeria și curățenia saltelei sunt câțiva dintre acești factori.

Pat moale sau pat dur?

În acest moment, părinții pot cădea în iluzia că salteaua moale este cea mai bună alegere pentru corpul delicat al bebelușului lor, dar acest lucru nu este adevărat. Pentru că bebelușii să nu fie “afundați” în pat, să nu se răstoarne și pentru că dezvoltarea osoasă a acestora să continue într-un mod sănătos, ar trebui să alegi saltele de duritate medie, care să nu fie nici prea moi, nici prea țări. Saltelele prea dure sunt, de asemenea, dăunătoare pentru dezvoltarea osoasă a bebelușului.

Pat mare sau pat mic?

Dimensiunea patului pe care îl alegi pentru bebelușul tău este legată de greutatea și înălțimea acestuia. Deși nu există prea multă mobilitate la nou-născuți, dimensiunea patului lor este de mare importanță în ceea ce privește mobilitatea bebelușilor după luna a 6-a. Pentru că dezvoltarea lor fizică să se facă într-un mod sănătos trebuie să aibă paturi de maxim 80x130 cm.

Importanța husei lavabile

Folosirea unei huse lavabile îți ușurează munca, atât pentru a scăpa de accidente minore care pot apărea, cât și pentru a proteja igiena saltelei bebelușului tău.

Țesătura lenjeriei pentru patul bebelușului

Am menționat că este foarte important pentru sănătatea bebelușului tău să doarmă confortabil. Din acest motiv, este foarte important ca somnul micuțului tău să nu fie întrerupt și să nu între în contact cu țesături care i-ar putea afecta sănătatea. Ar trebui să stai departe de țesăturile sintetice. Îți recomandăm că țesătura folosită la așternuturile pentru copii să fie 100% bumbac. Poți găsi lenjerii speciale pentru bebeluși la Calaexclusive.ro. Bumbacul este plăcut, călduros, dar și răcoros în același timp și este perfect pentru pielea sensibilă a micuților. În plus, ar trebui să fim la fel de atenți când vine vorba de husă plapumă pe care o vom pune pe pat. Ar trebui să alegi tot bumbac 100%. Să nu uiți de păturile confortabile și călduroase din muselina. Sunt ideale pentru zilele mai răcoroase.

Dimensiunea lenjeriei

Lenjeria de pat pentru bebeluși este, evident, mai mică decât cea a unui copil sau adult. Aceasta are, de obicei, dimensiunile 60x120 cm. Ea nu trebuie să fie nici mai mare, nici mai mică. Lenjeriile de pat pentru copii respectă un anumit tipar și nu trebuie să faci niciodată improvizații.

Curățarea lenjeriei

O altă problemă căreia trebuie să-i acorzi atenție legată de lenjeria de pat este cum ar trebui să o cureți. În primul rând, ar trebui să separi lenjeria și hainele murdare ale bebelușului de cele murdare ale tale și să le speli așa. Pentru sănătatea bebelușului tău, ar trebui să fii atentă la faptul că produsele de curățare cu care îi speli hainele și lenjeria să nu fie parfumate, sunt antibacteriene și antialergenice. Ar trebui să folosești detergenți speciali produși special pentru bebeluși în primele 6 luni. Asta deoarece alte produse de curățare pot conține substanțe alergene care pot afecta negativ sănătatea bebelușului tău, pot provoca congestie nazală în timpul somnului și pot provoca un somn inconfortabil.

Ce saltea să alegi

Salteaua potrivită ar trebui să susțină corpul bebelușului tău. Saltele cu arcuri nu sunt bune pentru bebeluși, deci trebuie evitate. Alege o saltea cu spumă sau una din latex. Latexul este o substanță produsă prin extragerea sevei arborelui de cauciuc. Saltelele care conțin latex sunt foarte preferate deoarece nu conțin substanțe chimice și au ingrediente naturale. Atenție să fie din 100% latex natural, pentru că saltelele din latex sintetic conțin prea multe substanțe chimice, care afectează negativ sănătatea bebelușului tău.

Pe scurt, recomandarea noastră atunci când alegi o saltea ar fi să alegi o saltea 100% latex sau spumă de calitate. Țesătura și așternutul patului trebuie să fie din bumbac, iar patul să fie de duritate medie și de dimensiuni medii.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

lenjerii pat bebelus saltea lenjerie pat pat dormitor
Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unei înşelătorii pe WhatsApp?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Singura propoziție din limba română care se citește la fel din ambele capete....
Fanatik.ro
Publicat 16.02.2025
Momentul în care un canoist a fost prins în gură și apoi scuipat de o balenă...
spotmedia.ro
Publicat 14.02.2025
Zelenski: Rusia se pregătește să trimită 100.000 de soldați în Belarus,...
spotmedia.ro
Publicat 13.02.2025
Iluzie optică virală | În această imagine sunt 4 lei, nu doar 2. Găsiți-i pe...
Gandul
Publicat 16.02.2025
Care este probabilitatea ca asteroidul Bennu să lovească Pământul şi să...
Adevărul
Publicat 16.02.2025
Laurențiu Reghecampf a cerut-o în căsătorie Corina Caciuc! Cum a reacționat...
A1
Publicat 16.02.2025
Horoscopul zilei de 17 februarie 2025. Racii sunt sfătuiți să gândească...
CaTine
Publicat 16.02.2025
Ce ținute poartă Alexandru Papadopol și Cristiana Luca la nunta lor! Actorul...
spynews.ro
Publicat 14.02.2025
Începe procesul Simonei Halep la New York! Avocații româncei au obținut o...
GSP
Publicat 11.02.2025
Care sunt cele mai „inutile” facultăți din România. Cu greu îți găsești...
Click.ro
Publicat 15.02.2025
Singurul mamifer cu sânge rece a uimit experții. Creatura neobișnuită a...
Useit
Publicat 16.02.2025
O celebră influenceriță a murit la doar 28 de ani. Fanii, în stare de șoc
Redacţia.ro
Publicat 13.02.2025
Schema banală prin care contabila și casiera au furat 360.000 de lei din bugetul...
libertatea.ro
Publicat 16.02.2025
Sam Asghari a vorbit despre relația lui cu Britney Spears. Cei doi s-au cunoscut...
ZU
Publicat 16.02.2025
Rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde
Hello taste
Publicat 12.02.2025
Cum să sprijini copilul prin validarea emoțiilor sale
Deparinti
Publicat 15.02.2025
Fiica regretatei Lorena Rojas are 11 ani. Cum a crescut Lucianna alături de sora...
Happy
Publicat 14.02.2025
Cine este și cum arată iubita lui Ilie Bolojan: Ce salariu are președintele...
BZI
Publicat 12.02.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Rinita alergică sau „febra fânului”. Cauze, simptome și tratament
Medicool
Publicat 16.02.2025