Preferi mâncărurile prăjite?! Iată ce EFECTE devastatoare au acestea asupra sănătăţii tale
Dacă eşti femeie, evită mâncarea prăjită, spun medicii. Aceasta poate avea repercursiuni grave în ceea ce priveşte sănătatea
De Redactia Observator la 12.04.2015, 19:00
Dacă eşti femeie, evită mâncarea prăjită, spun medicii. Aceasta poate avea repercursiuni grave în ceea ce priveşte sănătatea
Astfel, femeile care consumă regulat alimente prăjite înainte de conceperea unui copil au şanse sporite de a dezvolta, în timpul sarcinii, diabet gestational, arată cercetări recente. În timpul prăjirii, sunt generaţi compuşi chimici nocivi, care afectează fiziologia organismului uman, crescând rezistenta la insulina şi favorizând apariţia leziunilor în celulele pancreatice producătoare de insulina.
Acestea au fost realizat de specialişti de la Eunice Kennedy Shriver Naţional Institute of Child Health and Human Development (NICHD), din SUA, şi publicate în jurnalul Diabetologia.
Diabetul gestaţional este un tip de diabet care apare în cursul sarcinii şi poate avea ca efecte naşterea unor copii cu greutate anormal de mare, icter la copii şi alte complicaţii. Netratat, poate duce şi la complicaţii ale sarcinii şi naşterea unor feti morţi, iar femeile care au suferit de diabet gestational sunt mai predispuse la îmbolnăvirea de diabet tip 2 mai târziu în viaţă.