Nimic nu se compară cu gustul copilăriei! Cea mai bună rețetă de CARAMELE cu fructe uscate! Sunt gata în cinci minute!
Nimic nu se compară cu desertul de după masă, mai ales dacă are gustul copilăriei! Caramelul, de exemplu, poate fi servit în diverse moduri: de la topping pentru înghețată sau prăjituri, până la budincă sau plăcintă. Însă, atunci când vine vorba despre caramele, tuturor ni se face poftă... iar dacă făcute în casă, cu singuranță vor dispărea imediat din farfurie!
De Redactia Observator la 13.01.2016, 12:43Nimic nu se compară cu desertul de după masă, mai ales dacă are gustul copilăriei! Caramelul, de exemplu, poate fi servit în diverse moduri: de la topping pentru înghețată sau prăjituri, până la budincă sau plăcintă. Însă, atunci când vine vorba despre caramele, tuturor ni se face poftă... iar dacă făcute în casă, cu singuranță vor dispărea imediat din farfurie!
Noi avem rețeta cea mai bună pentru caramele cu fructe uscate!
Vei avea nevoie de:
- 450 g zahăr tos
- 85 g unt
- 150 g lapte
- 170 g lapte praf
- 150 g fructe deshidratate
- Câteva picături de esență de vanilie
- Puțin ulei vegetal
Mod de preparare:
- Într-un vas, pe foc, pune zahărul, untul, laptele și laptele praf, amestecă până când zahărul se dizolvă.
- Adu la punctul de fierbere, fără să mai amesteci, până când ajunge la 114°C.
- Ia vasul de pe foc și adaugă vanilia și fructele deshidratate și amestecă viguros cu lingura de lemn până când compoziția se îngroașă.
- Toarna într-un vas pătrat de 18 cm uns cu ulei și lasă să stea circa 10-15 minute la rece.
- Cu cuțitul bine ascuțit, taie 36 pătrate și lasă să se răcească complet. Împachetează fiecare bucată în hârtie cerată.
- Poftă bună!
Mai multe rețete AICI