Toţi românii le folosesc în această perioadă! Cât de PERICULOASE sunt pliculeţele de CEAI
Indiferent că eşti răcit sau dacă doar vrei să te încălzeşti, ceaiul este soluţia cea mai bună. Sau cel puţin aşa credeai. Specialiştii au explicat cât de periculoase sunt plicurile din comerţ
De Redactia Observator la 27.10.2015, 14:01- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Indiferent că eşti răcit sau dacă doar vrei să te încălzeşti, ceaiul este soluţia cea mai bună. Sau cel puţin aşa credeai. Specialiştii au explicat cât de periculoase sunt plicurile din comerţ
Mulţi producători de ceaiuri, în special cei care comercializează ceaiuri sub formă de pliculeţe, promovează beneficiile pe care le aduc acestea şi ascund ce conţin cu adevărat aceste pliculeţe: pesticide, toxine, ingrediente artificiale, arome şi organisme modificate genetic.
Un alt lucru important: ştiai că frunzele de ceai nu sunt spălate înainte de a fi ambalate în pliculeţe? Asta înseamnă că, dacă planta a fost stropită cu pesticide, acestea vor ajunge şi în cana ta cu ceai.
Un studiu realizat de GlaucusResearch arată că peste 91% din sortimentele de ceai testate au niveluri de pesticide care depăşesc limita maximă admisă de autorităţile de sănătate din Statele Unite. De exemplu, un sortiment de ceai contra insomniei are printre ingrediente şi propaclor, compus cu potenţial cancerigen conform legilor americane.
Cât despre pliculeţul propriu-zis (cel cu aspect plastifiat), în care se găsesc toate aceste “bunătăţi”, nu avem cuvinte de laudă. Acestea sunt fabricate din polietilen tereftalat care, deşi este considerat sigur pentru consum, la temperaturi mari (în timpul fierberii de exemplu) îşi poate modifica structura moleculară şi asfel pot ajunge în apă ftalaţii, despre care ştim deja că au efecte devastatoare pe termen lung.
Specialiştii recomandă astfel consumul de plante naturale, crescute în grădina proprie.