Adevărul CUTREMURĂTOR despre APA ÎMBUTELIATĂ pe care o BEI. Un CLIP URMĂRIT de MII DE OAMENI
Industria apei îmbuteliate are, în ultimele decenii, o miza extrem de mare
De Redactia Observator la 16.12.2015, 11:30Industria apei îmbuteliate are, în ultimele decenii, o miza extrem de mare. Oamenii sunt priviţi că simpli pioni, neajutoraţi, transformând în marfă substanţă primordială a planetei.
Majoritatea oamenilor leagă noţiunea de sănătate şi de apă potabilă, marketingul creând o conexiune între sănătate şi apă îmbuteliată. Această este, însă, o asociere falsă, deoarece recipienţii de plastic sunt profund dăunători, din cauza procesului de fabricaţie, ce presupune utilizarea unor substanţe chimice neurotoxice sau cancerigene.
De asemenea, testele făcute apei îmbuteliate de către laboratoare independente au relevat prezenţa, în aşa-zisă apă pură, ce ne este vândută de aproape de 2.000 de ori mai scump decât apă de la robinet, a altor compuşi toxici, gen toluen sau stiren, resposabili de mutaţii genetice şi implicit de proliferarea cancerului scrie infoalert.
Până în anul 2030, două treimi din populaţia lumii nu va mai avea acces direct la apă, se arată într-un documentar despre cum multinaţionalele storc bani şi din piatră seacă. Industria apei îmbuteliate are, în ultimele decenii, o miza extrem de mare. Banca Mondială estimează piaţă mondială de apă potabilă la peste 800 miliarde de dolari.
Majoritatea reclamelor leagă noţiunea de sănătate de apă plata, o asociere care, după cum demonstrează numeroşi cercetători neafiliaţi corporaţiilor, este falsă, în primul rând din cauza recipienţilor de plastic, care modifică indicii calitativi ai apei de izvor. Când această este captată de la un izvor autentic şi nu este apă de la robinet reciclată!
Uneori, apă e mai sigură de la robinet!
Specialiştii în nutriţie atrag atenţia că apă îmbuteliată poate fi mai nesănătoasă decât apă de la robinet, care este, oricum, trecută printr-un proces de filtrare. În plus, apă îmbuteliată costă cam de 2000 de ori mai mult decât apă de la chiuvetă. În SUA, se cumpără mai mult de jumătate de miliard de sticle de apă în fiecare săptămâna. Celebra actriţa Demi Moore nici florile nu şi le udă cu apă de la chiuvetă, încredinţată că acestea s-ar veşteji.
Toate marile oraşe ale lumii cheltuiesc milioane de dolari pentru a elimina sticlele din plastic pe care le aruncăm. Dacă aceşti bani ar fi folosiţi pentru îmbunătăţirea sistemelor actuale de distribuţie a apei, am putea scapă de obsesia apei îmbuteliate. Excursiile până la izvoarele naturale ar contribui la sănătatea organismului. În România, consumul de apă îmbuteliată pe cap de locuitor variază între 40 şi 42 de litri pe an. România este a treia ţară, după Franţa şi Italia, că potenţial de exploatare a resurselor naturale de apă, informează secretele.com.