Un ceas de mână rusesc purtat de Nicolae Ceauşescu este scos la licitaţie în Bucureşti. Care este preţul de pornire
Un ceas de mână al lui Nicolae Ceauşescu, dar şi o maşină veche de aproape 100 de ani se numără printre piesele din cadrul Licitaţiei de Ceasuri şi Accesorii de Colecţie a Casei A10 by Artmark programată pentru data de 25 iunie.
De Redactia Observator la 11.06.2024, 10:47Potrivit unui comunicat al Artmark între cele 112 ceasuri, va fi prezentat, în premieră într-o licitaţie publică, unul dintre ceasurile personale ale lui Nicolae Ceauşescu - un Poljot rusesc de mână, model Vimpel Luxury Ultra Slim, care a fost purtat de fostul preşedinte.
Ceasul este însoţit de certificatul de autenticitate emis de RAPPS în anii 1990 cu prilejul vânzării acestuia şi are un preţ de pornire de 500 de euro.
Alte obiecte scoase la licitaţie
Din aceeaşi perioadă provine şi un ceas de mână bărbătesc Universal Geneve Aero Compax, care intră în licitaţie cu un preţ de pornire de 6.500 de euro.
- ANAF îi execută silit pe Elena Udrea şi Dorin Cocoş. Cu cât vinde jumătate din Euro Hotels Griviţa
- Balonul de Aur al lui Diego Maradona, care urma să fie licitat, sechestrat de justiţie. Trofeul a fost furat şi...
- Țara care are mai multe vaci decât oameni. Cea mai scumpă din lume trăiește acolo și s-a vândut cu 4,2...
La capitolul cel mai valoros ceas în ceea ce priveşte preţul de pornire, Artmark propune un Rolex Daytona, din aur roz, bărbătesc, însoţit de cutia originală şi card de garanţie, pentru care ofertele încep de la 32.000 de euro.
Expoziţia poate fi vizitată gratuit
În cadrul licitaţiei sunt prezentate şi câteva automobile, între care un Austin Seven Ruby Coupe, în starea originală, din 1935, complet funcţional, cu un interior din piele de culoare verde, în stare foarte bună de funcţionare, cu un preţ de pornire de 5.000 de euro.
Licitaţia de Ceasuri şi Accesorii de Colecţie va avea loc atât cu prezenţă fizică, la Galeriile Artmark, precum şi online, pe platforma Artmark Live, în data de 25 iunie, de la ora 19,00. Expoziţia dedicată acestui eveniment este deja deschisă şi poate fi vizitată, gratuit, la Palatul Cesianu-Racoviţă, de luni până duminică, în intervalul 10,00 - 20,00.