Cum să ai o viață fericită. 10 reguli de aur, care trebuie respectate zilnic
A fi trist și mereu pe lângă dorințele tale e simplu. Cu adevărat greu este să te străduiești, zilnic, să fii o persoană mai bună, încrezătoare și stăpână pe sine, care se dezvoltă și trăiește viața la adevăratul potențial. La fel ca toate lucrurile de calitate, fericirea costă. Timp și mult efort. Depinde doar de tine, și de un dram de noroc, să nu o lași să-ți scape.
De Redactia Observator la 27.07.2018, 23:15A fi trist și mereu pe lângă dorințele tale e simplu. Cu adevărat greu este să te străduiești, zilnic, să fii o persoană mai bună, încrezătoare și stăpână pe sine, care se dezvoltă și trăiește viața la adevăratul potențial.
La fel ca toate lucrurile de calitate, fericirea costă. Timp și mult efort. Depinde doar de tine, și de un dram de noroc, să nu o lași să-ți scape.
1. O cameră curată
Camera în care dormi este exact ca lumea ce te înconjoară, doar că în miniatură. Păstreaz-o mereu curată și aerisită, indiferent de greutățile care apar peste zi. E refugiul tău și te reprezintă.
2. Trezește-te devreme
Dacă se poate, undeva în jurul orei 6. Da, pare imposibil, dar este un obicei care-ți va schimba viața. Diminețile au ceva magic, care atrag buna dispoziție și entuziasmul. Până când ceilalți se vor trezi, tu vei avea deja ore bune în care ai mâncat, ți-ai ordonat lucrurile și te-ai bucurat de liniștea răsăritului. Ziua va părea (și va fi) mult mai lungă, iar serile vor aduce o oboseală plăcută și satisfăcătoare.
3. Învață să spui "nu"
Familiei, prietenilor, vecinilor. Un refuz este un refuz și nimic mai mult. Atunci când simți că nu trebuie să faci ceva, renunță la gândul de a "pica bine". Nu te obligă nimeni să fii mereu prezent, iar oamenii uită foarte repede un refuz și chiar respectă o persoană care știe cât și până unde poate ajuta.
4. Ce poți face într-un minut trebuie făcut pe loc
Dacă o sarcină îți ia mai puțin de un minut, trebuie făcută pe loc, fără prea multe gânduri. Și ai fi uimit să afli cât de multe lucruri durează doar câteva secunde. Spălatul unei farfurii, un telefon de mulțumire, o haină aruncată pe canapea. În timp acest minut se va transforma în cinci, iar tu vei deveni o persoană organizată, care face ceea ce trebuie, atunci când trebuie.
5. Un ban pe zi, pus deoparte
Cât îți ia să deschizi un cont de economii, la o bancă de încredere? Cam 30 de minute, dacă e aglomerat. Cât îți ia să pui deoparte câțiva lei pe zi și, o dată la ceva timp, să-i depui în cont? Cam tot atât. Peste ani, aceste minute piedute se vor transforma într-o mică avere, care te va ajuta nespus atunci când ai nevoie.
6. E suficient să alergi 1 minut pe zi
De ce? Pentru că acel minut va însemna, la nivel simbolic, un prim pas către o viață sănătoasă. Iar minutul va deveni sfert de oră și, în scurt timp, nu-ți vei mai putea imagina viața fără sport. Așadar, 60 de secunde de alergare pe zi, dar în fiecare zi!
7. Nimic fără sens
Oamenii fericiți nu trăiesc pentru a lucra, mânca, distra, odihni, dormi. Nu pe termen lung. Ai nevoie de un scop în viață, unul care te împlinește și îți dă încredere în viitor. Altfel, viața e doar o tranzacție între timpul petrecut la serviciu și cel petrecut, fără sens, acasă.
8. Trei prieteni, dar buni
Nu ai nevoie de 100 de prieteni pentru a fi un om de succes. De altfel, nici nu se poate, pentru că relațiile ar fi superficiale. Nu trebuie să te limitezi la un număr, dar ca principiu cei care te cunosc cu adevărat, cu bune și cu rele, nu pot fi prea mulți. Încrederea e un bun de preț și puțini știu să-l aprecieze.
9. Eu, tu, noi. Dar nu oricum
Să fii într-o relație, îndrăgostit, e cel mai frumos lucru care ți se poate întâmpla. Păstrează-ți dorințele și planurile de viitor, adaptează-le persoanei iubite, dar nu renunța la ele. Altfel, în timp, iubirea va deveni frustrare, iar ceea ce părea a fi o poveste de dragoste se va transforma într-un corset din ce în ce mai apăsător, pe măsură ce anii trec.
10. Încrederea în tine e sfântă
Cu toții greșim, e firesc, dar nu lăsa greșelile să se transforme în regrete care-ți mutilează viața. Exact ca în cazul tragediilor aviatice, prima mască de oxigen este pentru tine, nu pentru copil, mamă, prieten. Altfel cum îi vei mai putea ajuta, atunci când situația e critică? Cel mai de preț bun e o minte care știe cine este și ce vrea. Vei putea să-i ajuți pe cei din jur doar dacă vei fi stăpân pe propriul destin.