Antena LIVE

Curs valutar

Chef Richard Abou Zaki, revedere emoționantă cu Chef Massimo Bottura: "M-am bucurat enorm să-l reîntâlnesc pe omul alături de care am crescut în bucătărie"

Moment memorabil pentru Chef Richard Abou Zaki weekend-ul trecut: juratul Chefi la cuțite s-a întâlnit cu Chef Massimo Bottura, numele de legendă al bucătăriei italiene, alături de care a lucrat aproape patru ani. ”Am fost la cină într-unul dintre restaurantele lui și acesta a fost un prilej minunat să ne reîntâlnim și să stăm de vorbă. Nu ne mai văzuserăm de doi ani, am povestit fiecare despre provocările antreprenoriale ale fiecăruia. Și este impresionant că, după atât timp, secretul pentru acest Chef care a scris istorie în gastronomie, este același: să muncești mult, cu dedicație și modestie, și să nu renunți până obții ceea ce-ți dorești.”, a povestit Chef Richard Abou Zaki.

De la 16.09.2024, 13:37
WhatsApp
Galerie (4)
Antena 1

”Întâlnirea asta memorabilă mi-a adus totodată sentimentul nostalgiei – am simțit că m-am întors la începuturile mele. Pentru că Bottura, cea mai influentă persoană din domeniul culinar, este omul alături de care am crescut în bucătărie, care m-a învățat enorm. De aceea pot spune că parte din meritul a tot ceea ce am realizat în viață îi revine și lui Chef Bottura, care a pus bazele mele în bucătărie la Osteria Francescana”, a mai declarat Chef Abou Zaki, care a lucrat aproape patru ani ca sous-chef la restaurantul cu trei stele Michelin Osteria Francescana. Fondat de Bottura în 1995, cu doar 12 mese, Osteria Francescana a fost clasat pe locul 1 pe lista celor mai bune 50 de restaurante din lume de două ori – iar azi rămâne un restaurant de referință, printre cele mai bune din lume, cu o listă de așteptare pentru rezervări interminabilă.

După anii petrecuți alături de Bottura, care au desăvârșit formarea lui profesională, Chef Richard a deschis primul său restaurant, Retroscena, care a obținut o stea Michelin la numai 8 luni de la inaugurare. Maestrul avangardist al gastronomiei italiene, cel care a reinventat bucătăria Italiei, Chef Bottura și-a extins în întreaga lume forța creațiilor sale culinare și a viziunii sale care inspiră generație după generație de bucătari de top. Restauratorul italian, care a pus Modena (locul unde se află Osteria) pe harta gastronomiei mondiale, își păstrează distincția de ”cel mai bun Chef din lume”, făcând parte din Top 100 cei mai influenți oameni din lume alcătuit de revista Time.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

chefi la cutite antena 1 chefi la cutite sezonul 13
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu interzicerea completă a telefoanelor mobile la şcoală?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025