Ela Crăciun vă propune o reţetă de COZONAC specială: raw-vegan!
Nu cred că poate exista bucuria Crăciunului fără mirosul şi savoarea cozonacului proaspăt scos din cuptor
De Redactia Observator la 23.12.2014, 13:46Nu cred că poate exista bucuria Crăciunului fără mirosul şi savoarea cozonacului proaspăt scos din cuptor
Cine nu îşi mai aminteşte aroma dulce de cocă proaspăt frământată cu nuci prăjite şi zahăr topit proaspăt scos din cuptor?
Ei bine, cred că aceasta va ocupa mereu un loc în topul celor 5 arome ale copilăriei celor mai mulţi dintre noi. Bun că bun, delicios de nu pot descrie în cuvinte şi, totuşi, nu putem mânca niciodată pe săturate, aşa cum făceam în copilărie. Grija kilogramelor care se adună în această perioadă m-a făcut să caut o soluţie. E adevărat că nu există aşa ceva, însă putem face câteva excepţii în zilele de sărbătoare. Important este să ne simţim bine fără să exagerăm şi să alegem variante cât mai sănătoase. Multe ingrediente din reţeta celebrului cozonac pot fi înlocuite cu variante mai sănătoase. De exemplu, făina şi zahărul. Aşa că am căutat o reţetă pe care să v-o pot recomanda şi am găsit pe site-ul esentadesanatate.ro cozonacul perfect :
Ingrediente
Foaia:
-250 gr făină de caju
-2 linguri miere
-esenţă de rom
Crema:
-100 gr. făină de mac
-2 linguri miere
-2 linguri cacao alcalină
-stafide hidratate
-coajă de portocală
-puţină apă
Mod de preparare:
Nucile de caju le râşnim până ce obţinem o făină ce tinde să se lege chiar în râşniţă, transferăm făina într-un bol adăugăm mierea şi esenţa de rom şi frământam foarte bine până obţinem cea mai simplă şi gustoasă coca raw vegan. Întindem aceasta cocă pe o folie de celofan sub forma unui dreptunghi cu dimensiunile de 20 cm x 10 cm.
Mai multe AICI!