Mimi Nicolae şi Alex Petricean sunt sous chefi în bucătăria Hell's Kitchen - Iadul Bucătarilor
După ce au fost jurizaţi de temuţii chefi Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scarlatescu, au trecut de cealaltă parte a baricadei: Mimi Nicolae şi Alex Petricean (D'Artagnan) sunt sous chefi în bucătăria show-ului “Hell's Kitchen - Iadul Bucătarilor” de la Antena 1
De Redactia Observator la 05.09.2014, 15:15După ce au fost jurizaţi de temuţii chefi Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scarlatescu, au trecut de cealaltă parte a baricadei: Mimi Nicolae şi Alex Petricean (D'Artagnan) sunt sous chefi în bucătăria show-ului “Hell's Kitchen - Iadul Bucătarilor” de la Antena 1
"Este minunat să lucrezi cu cei trei chefi, sunt oameni în adevăratul sens al cuvântului şi profesionişti desăvârşiţi", spune Mimi. "Nu am mai lucrat cu nici unul dintre ei, însă pot spune că e minunat. Dincolo de oboseală şi stresul de la filmări - pentru că nu e uşor în bucătărie - am parte de o experienţă fantastică. Cel mai frumos este că sunt acolo, cu ei, în acest proiect. Pentru mine este apogeul", mai spune ea. La rândul lui, Alex Petricean admite ca şi pentru el cooptarea în acest proiect este extrem de importantă: "Pentru mine, această postură de sous chef într-un show TV de talia aceasta este o confirmare că tot ce am făcut în cele 30 de luni de bucătărie profesionistă a fost cât se poate de corect. Am sacrificat tot ce înseamnă plăceri personale pentru bucătărie şi nu regret nimic."
Rolul pe care Mimi şi D'Artagnan îl vor avea în "Hell's Kitchen - Iadul Bucătarilor" este acela de ajutoare de nădejde pentru cei trei juraţi şi supraveghetori straşnici ai celor 20 de concurenţi care au misiunea să ţină restaurantul cu service à la carte. "Rolul meu va fi să supraveghez una dintre echipe", spune Mimi, "să urmăresc tot ce se întâmplă în bucătărie şi să raportez chefilor. E o experienţă diferită de tot ce am făcut până acum, însă faptul că pot sta în bucătărie este pentru mine foarte important. E un câmp de luptă dur, aşa că o să mă vedeţi şi ieşindu-mi din fire", mai dezvăluie ea."
"Sous chef înseamnă mâna dreaptă a unui chef, prin urmare este poziţia imediat după chef în organigramă bucătăriei", explica D'Artagnan. "Eu mă voi ocupa de cealaltă echipă, comunicând şi transmiţând toate cerinţele chefilor către concurenţi şi vice versa. Iar când e nevoie de ajutor voi interveni cât se poate de obiectiv pe tot parcursul culinar al show-ului." Alex Petricean nu este la prima colaborare cu chef Florin Dumitrescu, din echipa căruia a făcut parte timp de aproape doi ani. "O bună parte din cariera mea am lucrat sub tutela lui chef Florin în două restaurante ce îi poartă semnătura. În mare parte, el mi-a călăuzit cariera de bucătar până acum. Chef Bontea şi chef Scarlatescu au apucat să-mi guste preparatele şi cu mândrie pot spune că m-au felicitat. Este o onoare să pot lucra cu ei pentru că lângă astfel de chefi nu poţi decât să creşti. Cel mai frumos lucru la “Hell's Kitchen – Iadul Bucătarilor" este faptul că totul e conceput să trăieşti pentru bucătărie, ea devine prima că importanţă în viaţa fiecăruia dintre concurenţi", încheie el.