Antena LIVE

Curs valutar

POKEMON GO-mania: Utilizatorii din Bosnia, avertizaţi să nu se aventureze pe câmpurile minate

De la recenta sa lansare, jocul Pokemon Go a declanșat un fenomen de societate planetar, fiind cea mai de succes aplicatie pe mobil din istorie, cu 21 de milioane de utilizatori activi pe zi. Însă, problemele nu au întârziat să apară pentru utilizatorii acestui joc, care au fost implicaţi în diverse accidente sau busculade.

De la 20.07.2016, 13:27
WhatsApp

De la recenta sa lansare, jocul Pokemon Go a declanșat un fenomen de societate planetar, fiind cea mai de succes aplicatie pe mobil din istorie, cu 21 de milioane de utilizatori activi pe zi. Însă, problemele nu au întârziat să apară pentru utilizatorii acestui joc, care au fost implicaţi în diverse accidente sau busculade.

Autorităţile din mai multe ţări au început deja să aibă reacţii şi să-i avertizeze asupra pericolelor pe utilizatorii jocului Pokemon Go.

Cel mai recent exemplu este Bosnia, unde posesorii de telefoane mobile pasionaţi de jocul ”Pokemon Go” au fost avertizaţi de o asociaţie de caritate să evite zonele şi terenurile minate rămase necurăţate de echipele de genişti după încheierea războiului ce a devastat această ţară în anii 1990.

Citeşte şi Poliţia intervine în isteria Pokemon Go

O asociaţie bosniacă de caritate specializată în operaţiuni de deminare, Posavina bez mina, a emis un avertisment oficial, după ce reprezentanţii ei au primit o serie de informaţii potrivit cărora jucătorii de ”Pokemon Go” au început să se aventureze în zone considerate riscante.

”Am primit informaţii că unii dintre utilizatorii «Pokemon Go» din Bosnia s-au deplasat în locuri cu risc sporit de mine de război, în căutarea unui Pokemon”, a explicat asociaţia Posavina bez mina într-un comunicat publicat pe contul ei de Facebook.

”Cetăţenii sunt îndemnaţi să nu facă acest lucru, să respecte semnele de demarcaţie a câmpurilor cu mine şi să nu se aventureze în zone necunoscute”, se afirmă în acelaşi comunicat.

Citeşte şi De ce este atât de special jocul Pokemon Go şi cum funcţionează

Jucătorii de ”Pokemon Go” îşi folosesc smartphone-urile pentru a captura în lumea reală personaje animate din acest joc, care apar pe ecranele telefoanelor lor.

Cel puţin 600 de persoane au fost ucise în Bosnia în accidente provocate de mine de război, după încheierea acestuia în 1995.

Aproximativ 120.000 de mine au rămas nedescoperite, potrivit estimărilor formulate de o companie bosniacă specializată în operaţiuni de deminare.

”Pokémon Go”, prima incursiune a companiei japoneze Nintendo în domeniul jocurilor destinate dispozitivelor mobile, a generat o veritabilă frenezie pe plan mondial în rândul posesorilor de tablete şi smartphone-uri, bucurându-se, la doar câteva zile după lansare, de un succes fenomenal.

Citeşte şi Pokemon Go, jocul care ar putea schimba lumea aşa cum o ştim

Acest joc video poate fi descărcat gratuit pe dispozitivele mobile care funcţionează cu sistemele de operare Android şi iOS. Jocul, care combină franciza veche de 20 de ani cu realitatea augmentată, permite jucătorilor să se plimbe în vecinătăţi cunoscute în viaţa reală, căutând în acelaşi timp personaje din jocul ”Pokémon”, pe ecranele smartphone-urilor.

Potrivit site-ului vox.com, jocul ”Pokémon Go” utilizează GPS-ul şi ora afişată de telefonul mobil pentru a detecta locul şi momentul în care utilizatorii se află în joc şi generează personaje din jocul ”Pokemon” care ”apar” în jurul utilizatorilor (pe ecranul telefonului mobil), pentru ca aceştia să încerce să îi prindă.

Pe măsură ce utilizatorul se mişcă, mai multe tipuri de ”Pokémoni” apar în jurul lui, în funcţie de locul şi momentul în care acesta se află. Jocul îi încurajează pe utilizatori să se deplaseze şi să călătorească în lumea reală pentru a prinde ”Pokemonii” din joc. Aceasta combinaţie dintre un joc şi lumea reală cu care interacţionează este cunoscută sub numele de ”realitate augmentată”.

În apropierea unui Pokémon, telefonul mobil primeşte o notificare şi camera foto a acestuia se declanşează, făcând să apară un ”monstru” în cadrul imaginii. Astfel, utilizatorul are posibilitatea de a-şi fotografia ”captura” acolo unde a găsit-o.

Jocul ”Pokémon Go” se desfăşoară într-un univers populat cu creaturi exotice şi puternice - acestea pot să semene cu şobolani, şerpi, dragoni, dinozauri, păsări, ouă, copaci şi chiar săbii. În acel univers, oamenii, denumiţi ”antrenori”, călătoresc în jurul globului pentru a îmblânzi acele creaturi şi, într-o manieră care generează întrebări etice, le folosesc punându-le să lupte unele împotriva celorlalte.

Lansat pe 6 iulie în Statele Unite, Australia şi Noua Zeelandă, jocul ”Pokémon Go” a atras într-o singură zi mai mulţi utilizatori în Statele Unite decât reţeaua de socializare Tinder pe dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android. Totodată, rata zilnică a utilizatorilor activi este aproape egală cu cea a reţelei de socializare Twitter. Jocul este utilizat în medie 43 de minute pe zi, mult decât WhatsApp sau Instagram.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

pokemon go pokemon-mania jocul pokemon tehnologie internet realitatea augmentată
Întrebarea zilei
Credeți că România va reuși să atenueze efectele tarifelor vamale impuse de Donald Trump?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025