Antena LIVE

Curs valutar

Adina Florea, procurorul propus la șefia DNA, vrea analiza soluţiilor de achitare şi a dosarelor în care s-au obţinut mandate de supraveghere tehnică

Adina Florea, propusă de ministrul Justiției Tudorel Toader pentru postul de procuror-şef al DNA, enumeră, printre obiectivele din proiectul de management cu care a candidat pentru această funcţie, analiza soluţiilor de achitare definitivă dispuse de instanţele de judecată, precum şi a celor de restituire, diminuarea stocului de dosare vechi precum şi analiza dosarelor în care s-au obţinut mandate de supraveghere tehnică, în ultimii ani.

De la 06.09.2018, 16:08
WhatsApp
Adina Florea

Adina Florea, propusă de ministrul Justiției Tudorel Toader pentru postul de procuror-şef al DNA, enumeră, printre obiectivele din proiectul de management cu care a candidat pentru această funcţie, analiza soluţiilor de achitare definitivă dispuse de instanţele de judecată, precum şi a celor de restituire, diminuarea stocului de dosare vechi precum şi analiza dosarelor în care s-au obţinut mandate de supraveghere tehnică, în ultimii ani.

Ea mai susţine, în proiect, că măsurile de combatere a corupţiei luate de DNA nu au avut suficientă sustenabilitate şi predictibilitate, prin raportare în special la eşecurile din faţa instanţelor judecătoreşti din ultima vreme, dar şi la recuperare redusă a prejudiciilor, astfel că trebuie îmbunătăţite activităţile de urmărire penală şi supraveghere, inclusiv prin creşterea controlului de legalitate asupra actelor de urmărire penală şi a celor de sesizare a instanţelor.

Prioritățile Adinei Florea, procuror propus la șefia DNA

În capitolul IV al proiectului de management cu care a candidat pentru funcţia de procuror şef al DNA, Adina Floreaenumeră obiectivele şi vine cu propuneri de măsuri pentru realizarea acestora. 

“Prioritar, am în vedere efectuarea unei evaluării a activităţii desfăşurate în cadrul DNA (structura centrală şi cele teritoriale) care se măsoare eficienţa şi calitatea prin raportare la folosirea resurselor umane şi materiale raportul resurse investite - rezultate obţinute. Rezultatele evaluării vor fi cuprinse între un raport ce va fi prezentat procurorului general al României, Secţiei pentru procurori din cadrul CSM şi ministrului Justiţiei şi va constitui un instrument relevant pentru stabilirea liniilor directoare necesare strategiei şi planificări acţiunilor pe termen scurt şi mediu. Totodată, raportul va fi adus la cunoştinţa publicului”, se arată în document.

Toleranță zero la corupție

Un alt obiectiv îl reprezintă "toleranţa zero la corupţie", ea propunând îmbunătăţirea activităţii de urmărire penală pentru asigurarea combaterii eficiente a acesteia.

“Corupţia vulnerabilizează statul, generează prejudicii economiei şi afectează potenţialul de dezvoltare a ţării buna guvernanţă, decizia în folosul cetăţenilor şi comunităţilor, precum şi încrederea în actul de justiţie şi în instituţiile statului. În plan extern, persistenţa corupţiei are un impact negativ asupra credibilităţii imaginii României. Măsurile de combatere a corupţiei luate de DNA nu au avut suficientă sustenabilitate şi predictibilitate prin raportare, în special la eşecurile din faţa instanţelor judecătoreşti din ultima vreme, dar şi la recuperare redusă a prejudiciilor. Această situaţie reclamă, pe lângă analiza anterior menţionată, o regândire acţiunilor DNA şi evident, o îmbunătăţire a activităţilor de urmărire penală şi supraveghere, inclusiv prin creşterea controlului de legalitate asupra actelor de urmărire penală şi a celor de sesizare a instanţelor”, susţine Adina Florea.

Alte măsuri propuse de procurorul din Constanţa sunt: asigurarea sprijinului procurorilor şefi adjuncţi ai DNA, a procurorilor şefi ai serviciilor teritoriale, precum şi a procurorilor cu funcţii de execuţie pentru coordonarea şi pentru desfăşurarea unei activităţi de urmărire penală care să aibă ca finalitate stoparea şi diminuarea fenomenului corupţiei, control operativ curent în scopul verificării managementului de caz pentru procurorii cu funcţii de execuţie în vederea asigurării finalităţii urmăririi penale şi evitării situaţiilor de achitare; 

Evaluarea situaţiilor în care s-au dispus măsuri restrictive

Florea îşi propune o evaluare a situaţiilor în care s-au dispus măsuri restrictive privind libertatea persoanei sau în care s-au obţinut mandate de supraveghere tehnică în ultimii ani, fără ca dosarele penale să se finalizeze cu trimitere în judecată. Ea spune că va urmări temeinicia dispunerii unor măsuri restrictive privind libertatea persoanei prin raportare la informaţiile operative/probele existente la momentul luării măsurii, oportunitatea solicitării mandatelor de supraveghere tehnică, modalitatea de valorificare a informaţiilor şi costurile necesare derulării acestor proceduri lipsite de finalitate judiciară. Termenul de realizare prevăzut este de 6 luni.

De asemenea, Adina Florea îşi mai propune, dacă va ajunge procuror-şef al DNA, să facă "o analiză profesională" a soluţiilor de achitare definitivă dispuse de instanţele de judecată, precum şi a celor de restituire, diminuarea stocului de dosare vechi şi creşterea transparenţei activităţii desfăşurate de DNA.

sursa: news.ro

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

adina florea directia nationala anticoruptie dna
Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?

DA

NU

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Gigi Becali a ieșit la vot și i-a făcut praf pe contracandidații lui George...
Fanatik.ro
Publicat 24.11.2024
Fețe, fețe la prezidențiale – Imagini inedite cu candidații la vot (Galerie...
spotmedia.ro
Publicat 24.11.2024
Nu vă lăsați mințiți
spotmedia.ro
Publicat 23.11.2024
Meteorologii Accuweather anunță 3 zile consecutive de ninsori și viscol în...
Gandul
Publicat 24.11.2024
Cum ne sărăcește statul doar ca să-și astupe propria incompetență. Profesor...
Adevărul
Publicat 24.11.2024
De ce Carmen Iohannis nu a votat alături de soțul său, Klaus Iohannis, la...
A1
Publicat 24.11.2024
Horoscopul zilei de 25 noiembrie 2024. Peștii sunt perfecționiști. Află ce se...
CaTine
Publicat 24.11.2024
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au...
spynews.ro
Publicat 22.11.2024
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS:...
GSP
Publicat 22.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Cel mai sănătos fruct din lume. Are un scor nutrițional de 96 din 100
Useit
Publicat 24.11.2024
Doliu în lumea artistică din România! Artistul a suferit un infarct înaintea...
Redacţia.ro
Publicat 23.11.2024
Ce așteptări au românii de la noul președinte al țării: „O viață mai...
libertatea.ro
Publicat 24.11.2024
Cher a vorbit despre singurul bărbat care s-a despărțit de ea: „Am fost...
ZU
Publicat 24.11.2024
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare
Hello taste
Publicat 24.11.2024
6 sfaturi pentru a reduce timpul petrecut de copii în fața ecranului
Deparinti
Publicat 24.11.2024
România, înspre recesiune. De ce au ajuns previziunile economice să...
ziare.com
Publicat 23.11.2024
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba...
Happy
Publicat 22.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Lipsa de fier: simptome care trebuie să-ți dea de gândit
Medicool
Publicat 24.11.2024