Alegeri locale 2020. Ce reguli trebuie să respectăm
Peste şase zile vom decide soarta localităţilor în care trăim, pentru următorii 4 ani! Este un moment important, mai ales că anul acesta e diferit de tot ce ştiam.
De Francesca Simionescu la 21.09.2020, 22:02- Nimeni nu va intra în secţia de vot fără mască de protecţie.
- Trebuie respectată şi distanţa socială, atât în secţie cât şi afară.
Cu aceeaşi rigurozitate cu care vom pune ştampila pe buletinele de vot trebuie să respectăm şi regulile impuse de pandemia de COVID19. La ce să fim atenţi pe 27 septembrie ne explică Francesca Simionescu în materialul video de mai sus.
Regulile ce trebuie respectate în ziua votului sunt puţine, uşor de reţiunut dar foarte importante pentru siguranţa alegătorilor. Nimeni nu va intra în secţia de vot fără mască de protecţie. Cei care nu au, vor primi. Ea trebuie să acopere şi nasul şi gura! Trebuie respectată şi distanţa socială, atât în secţie cât şi afară.
Aşadar, cât timp se aşteaptă în faţa secţiei de votare, alegătorii trebuie să păstreze distanţa de 1 metru unii de ceilalţi şi să respecte circuitele separate de intrare şi ieşire, acolo unde vor fi organizate. Sensurile de mers vor fi semnalizate cu indicatoare sub forma unor săgeţi.
În plus, în secțiile de vot trebuie să fie dezinfectanți și recipiente pentru a arunca mănușile și măștile folosite.
Nu pot intra mai mult de 5 persoane în acelaşi timp în secţie şi nici membrii comisiei nu pot fi mai mult de 15.
Odată ajunşi înauntru, după măsurarea temperaturii, alegătorii își vor introduce singuri actul de identitate în terminalul electronic care are rolul de a verifica identitatea persoanei şi de a preveni votul multiplu.
Apoi, pentru identificare, de la o distanţă de 1 metru jumătate, alegătorul își dă jos masca. Lasă buletinul pe masă şi semnează în lista electorală - dacă se poate, ca o recomandare, luaţi la dumneavoastră un pix astfel încât să nu fie folosit acelaşi pix de zeci de persoane.
Veţi primi buletinele de vot şi ştampila. Aceasta trebuie dezinfectată după fiecare utilizare. La finalul procedurii, vă veţi pune singuri timbrul cu "Votat" pe spatele cărţii de identitate.