Antena LIVE

Curs valutar

Florin Cîţu: "PNRR va fi aprobat până la finalul lunii septembrie. Primele acte normative privind proiectul 'România educată' vor fi pregătite pe 9 septembrie"

Premierul Florin Cîţu a precizat, la întâlnirea de joi a primului Comitet interministerial pentru monitorizarea implementării Proiectului ”România Educată”, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi aprobat până la finalul lunii septembrie, iar în el sunt cuprinse fonduri şi pentru programul iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis. El a mai spus că va mai exista o întrunire a Comitetului pe 2 septembrie, iar pe 9 septembrie vor fi pregătite primele acte normative privind acest proiect al şefului statului a cărui implementare a fost asumată de Guvern, prin memorandum, notează news.ro.

De la 26.08.2021, 14:27
WhatsApp

„Bine aţi venit la primul Comitet interministerial pentru proiectul preşedintelui României „România educată”, proiect care a fost asumat de Guvern pentru implementare. Ştiţi foarte bine că este cel mai amplu proiect de reformă a educaţiei iniţiat şi dezvoltat de Administraţia Prezidenţială, un proiect care reprezintă viziunea şi strategia de ţară în domeniul educaţiei în perspectiva 2030, susţinut de programul de guvernare 2020-2024. De asemenea, operaţionalizarea proiectului România Educată a fost inclusă ca angajament în Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2020-2024. Ştiţi foarte bine că este foarte clar că avem nevoie să intensificăm eforturile pentru dezvoltarea sistemului de educaţie în România. Avem şi o serie de recomandări în domeniu. Aşa că România Educată vine şi va fi implementată la momentul potrivit.

Reformele preconizate prin proiectul România Educată combinate cu măsurile prevăzute în programul de guvernare 2021-2024 sunt armonizate cu recomandările specifice de ţară ale Comisiei Europene şi cu programul naţional de reformă şi va avea finanţări adecvate din resurse multiple. România Educată este în PNRR. Aş vrea să vă anunţ pe această cale că PNRR va fi aprobat până la finalul lunii septembrie. Deci suntem în grafic şi cu PNRR. Şi programe operaţionale, buget central, bugete locale, parteneriat public privat, fonduri nerambursabile, contribuţia firmelor private. Deci surse de finanţare avem. Avem până acum o platformă România Educată. Ştim foarte clar unde vrem să ajungem cu sistemul. Este momentul să implementăm acest program”, a afirmat Florin Cîţu.

El a precizat şi sursele de finanţare pentru proiectul „România educată”. „De asemenea, sunt create premisele elaborării unui nou pachet legislativ şi asta facem de fapt prin acest Comitet interministerial în vederea asigurării suportului normativ necesar reformei şi a coerenţei cu alte reglementări legale şi cu cerinţele unui mediu socio-economic în continuă schimbare.

În vederea implementării programului România Educată, PNRR transmis la UE în iunie cuprinde oportunităţi de finanţare a unor proiecte de maximă importanţă pentru sistemul national de educaţie şi formare orientat spre atingerea ţintelor asumate în cadrul reformei. În data de 14 iulie 2021, Guvernul şi-a asumat, prin memorandum privind implementarea proiectului România Educată şi aprobarea priorităţilor în reforma sistemului national de educaţie, obiectivele şi ţintele strategice în domeniul educaţiei stabilite prin proiectul România Educată, ceea ce va determina accelerarea procesului de reformă a educaţiei româneşti şi va crea premisele asigurării stabilităţii şi credibilităţii sistemului educaţional. După cum am spus, este prima întâlnire astăzi. Aş vrea să vă anunţ că săptămâna viitoare, pe 2 septembrie, vom avea deja o altă întâlnire, tocmai pentru a putea pregăti primele acte normative, adică în 9 septembrie vom da primele acte”, a conchis premierul.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

florin citu pnrr romania educata
Întrebarea zilei
Vânzările de maşini chinezeşti, în creştere în România. Vă tentează să achiziţionaţi un astfel de autoturism?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025