Gabriel Oprea, audiat la DNA în dosarul decesului poliţistului Bogdan Gigină
Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea s-a prezentat miercuri dimineaţă la DNA, pentru a fi audiat de procurori, în dosarul legat de accidentul din 20 octombrie 2015, în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină.
De Redactia Observator la 07.12.2016, 12:15- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea s-a prezentat miercuri dimineaţă la DNA, pentru a fi audiat de procurori, în dosarul legat de accidentul din 20 octombrie 2015, în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină.
Actualizare: Procurorii DNA l-au anunţat pe Gabriel Oprea că i s-a pus sechestru asupra bunurilor. La audieri a fost prezent şi fiul fostului ministru de Interne. Acesta a refuzat să dea declaraţii presei.
Procurorii arată că, în seara de 20 octombrie 2015, poliţistul Bogdan Gigină a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a suferit leziuni ce i-au cauzat decesul. Gigină făcea partea dintr-un dispozitiv de însoţire a fostului ministru Oprea.
În urma probelor administrate, anchetatorii au stabilit că, ministrul de Interne Gabriel Oprea a dispus, pentru sine, să beneficieze de însoţire cu echipaje de poliţie rutieră cu titlu permanent, încălcând astfel dispoziţiile legale ce reglementează însoţirea demnitarilor.
- Un AN DE LA MOARTEA LUI GIGINĂ. Mama poliţistului Bogdan Gigină rememorează ultima convorbire avută cu fiul...
- RĂSTURNARE de situaţie în cazul DIPI: Câţi oameni vor fi daţi afară în urma scandalului cu Gabriel Oprea
- Gabriel Oprea, la DNA pentru a fi pus sub acuzare în dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină
"Lucrătorii respectivi funcționau în cadrul compartimentului special din cadrul Brigăzii Rutiere a DGPMB care asigura însoțirea coloanelor oficiale. Au fost desemnați lucrători care aveau atribuții exclusive de însoțire a ministrului, într-o structură permanentă care presupunea asigurarea concomitentă a trei polițiști pentru fiecare post (două schimburi și o rezervă). Lucrătorii erau permanent la dispoziția ministrului, așteptându-l după fiecare deplasare în imediata apropiere a destinației. Din analiza documentelor care atestă componența zilnică a misiunilor de însoțire și deplasările efectuate, rezultă că ministrul Oprea realiza în medie aproximativ cinci deplasări zilnice pe parcursul cărora era însoțit de echipaje ale poliției rutiere", au concluzionat procurorii.
Numărul total al acestor misiuni era de aproape trei ori mai mare decât cele realizate în aceeaşi perioadă pentru însoţirea Preşedintelui României şi de aproximativ două ori mai mare decât cel corespunzător premierului ţării, conform prevederilor legate, au adăugat anchetatorii.