Ministrul Apărării, întâlnire cu congresmenul Mike Turner la Adunarea Parlamentare a NATO de la Bucureşti
Ministrul Apărării s-a întâlnit cu congresmenul Mike Turner, în marja Adunării Parlamentare a NATO de la Bucureşti.
De Redactia Observator la 07.10.2017, 11:01Ministrul Apărării, Mihai Fifor, s-a întâlnit, în marja Adunării Parlamentare a NATO care are loc în aceste zile la Bucureşti, cu preşedintele Subcomitetului pentru forţe aeriene şi terestre tactice al Congresului SUA, Mike Turner, care este şi preşedintele Grupului de prietenie pentru România din Congresul SUA, discuţiile axându-se pe modalităţile de intensificare a cooperării în domeniul apărării dintre SUA si România, în contextul Parteneriatului Strategic şi în cadrul NATO, potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN).
"Discuţiile s-au axat cu precădere asupra modalităţilor concrete de intensificare a cooperării în domeniul apărării dintre SUA si România, în contextul Parteneriatului Strategic şi în cadrul NATO. Ministrul Mihai Fifor a reiterat angajamentul naţional de a contribui substanţial la eforturile aliate de asigurare a securităţii şi stabilităţii întregului spaţiu euroatlantic, subliniind cu precădere rolul strategic al României în regiunea Mării Negre şi pe flancul estic al NATO", precizează, sâmbătă, MApN.
De asemenea, cei doi oficiali au vorbit despre dezvoltarea cooperării între forţele armate ale României şi SUA, ministrul Fifor subliniind importanţa prezenţei militare a SUA pe teritoriul României şi în regiune, în contextul evoluţiilor complexe din mediul de securitate şi ameninţărilor cu care se confruntă Alianţa Nord-Atlantică.
Întrevederea a avut loc vineri, în marja Adunării Parlamentare a NATO care are loc în aceste zile la Bucureşti, la Palatul Parlamentului.
Sesiunea plenară a celei de-a 63-a reuniuni a Adunării Parlamentare a NATO (AP NATO) va fi deschisă luni de preşedintele Klaus Iohannis şi de secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, care vine la Bucureşti.
Adunarea Parlamentară a NATO este un for care reuneşte membri ai parlamentelor din ţările membre şi partenere ale Alianţei, care se întâlnesc periodic pentru a analiza aspecte de securitate de interes comun, facilitând astfel consensul public şi parlamentar în sprijinul politicilor Alianţei. Forul asigură dialogul parlamentar din regiunea euro-atlantică cu privire la probleme de securitate, politice, sociale şi economice, aducând un plus de transparenţă în viaţa politică a NATO. AP NATO ajută mediile parlamentare să cunoască şi să înţeleagă probleme actuale de importanţă majoră şi contribuie la promovarea unor poziţii comune în rândul parlamentarilor membri.
Adunarea reuneşte 266 de membri cu drepturi depline ai legislativelor din cele 29 de ţări membre NATO, delegaţi din cele 12 ţări asociate, din ţările cu statut de membri asociaţi mediteraneeni şi observatori parlamentari.
Sursa: News.ro