Ministrul Justiţiei, nemulţumit de revocarea lui Sima şi Hăineală: "Avem un regulament şi cred că CSM-ul este primul care trebuie să-l respecte" (VIDEO)
Secţia pentru procurori a CSM a decis azi încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei atât a Oanei Schmidt Hăineală, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, cât şi a lui Constantin Sima, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cei doi fiind din 16 ianuarie secretari de stat. De asemenea, Oana Schmidt Hăineală a demisionat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei.
De Redactia Observator la 03.02.2017, 10:52Secţia pentru procurori a CSM a decis azi încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei atât a Oanei Schmidt Hăineală, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, cât şi a lui Constantin Sima, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cei doi fiind din 16 ianuarie secretari de stat. De asemenea, Oana Schmidt Hăineală a demisionat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei.
"Avem un regulament şi cred că CSM-ul este primul care trebuie să-l respecte. Dacă în regulament se spune că revocarea se poate face numai la cererea ministerului plus a celui care a solicitat-o, respectiv cei doi magistraţi, fără îndoială, actuala solicitare a procurorului general nu are un temei juridic", a declarat Iordache.
Ministrul a fost surprins de demisia Oanei Schmidt Hăineală, precizând că la momentul sosirii sale la sedinţă, aceasta nu-şi dăduse încă demisia. "Până când eu am venit la CSM, doamna Schmidt nu şi-a dat demisia", a spus Iordache.
Oana Schmidt Hăineală a demisionat în aceeaşi zi în care Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis încetarea detaşării sale la Ministerul Justiţiei.
Procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a solicitat, joi, Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a procurorilor Constantin Sima şi Oana Schmidt Hăineală. În cerere se arăta că încetarea detaşării a fost solicitată pentru a asigura derularea „în condiţii de imparţialitate a unei cauze instrumentate de către Direcţia Naţională Anticorupţie, având ca obiect împrejurările elaborării proiectului de ordonanţă de urgenţă privind modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, precum şi a proiectului de lege pentru graţierea unor pedepse”.