Antena LIVE

Curs valutar

Peste 200 de mii de manifestanți la mitingul PSD din Piaţa Victoriei

Peste 200 de mii de oameni au participat la mitingul PSD din Piaţa Victoriei, desfăşurat sub sloganul ”Vrem prosperitate, NU Securitate!” La manifestație au luat cuvântul lideri ai partidului, între care Liviu Dragnea, Premierul Viorica Dăncilă și Primarul Capitalei, Gabriela Firea.

De la 09.06.2018, 23:15
Galerie (2)
Zeci de mii de oameni participă la mitingul PSD din Piața Victoriei Observator

Peste 200 de mii de oameni au participat la mitingul PSD din Piaţa Victoriei, desfăşurat sub sloganul ”Vrem prosperitate, NU Securitate!” La manifestație au luat cuvântul lideri ai partidului, între care Liviu Dragnea, Premierul Viorica Dăncilă și Primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Actualizare ora 22.10: Mitingul PSD s-a încheiat după discursul lui Liviu Dragnea. Manifestanții au părăsit Piața Victoriei din București.

Actualizare ora 21.33: După Premierul Dăncilă, a urmat Liviu Dragnea. Șeful PSD și-a început discursul felicitând-o pe Simona Halep pentru victoria de la Roland Garros.

”Îi salut, de asemenea, dar cu milă, pe trimișii în Piață ai statului paralel”, a spus Dragnea.

Live: Miting PSD în Piața Victoriei din București | Sursa: Facebook/Observator

Actualizare ora 21.25: Premierul Dăncilă ține discursul. ”Am fost acuzată de trădarea țării, dar aceste acuzații sunt aberante! Dar mă aștept la orice!”, a spus Premierul.

Actualizare 21.28: Seria de discursuri a fost continuată de Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, foarte critică la adresa ”statului paralel”.

Actualizare ora 21.05: La miting ține discursul Matei Brătianu: ”Sunt aici împotriva abuzurilor”, a declarat el.

Actualizare 20.55: Pe scenă ține discursul liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu: ”Statul paralel este cel mai mare dușman al nostru”, exclamă el. 

Actualizare 20.45: Gabriela Firea și-a încheiat discursul cu versuri din Mihai Eminescu. I-a urmat Liviu Pleșoianu, calificat drept ”un rebel cu plete” de către crainicul mitingului. ”Noi majoritatea, voi securitatea”, ”Werner și Codruța, să-și facă bocceluța”, a scandat Pleșoianu.

Actualizare 20.40: Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a fost primul oficial de rang înalt din PSD care a luat cuvântul: Mitingul nostru este autorizat, legal, noi respectăm legea! Noi nu o încălcăm niciodată!​, a declarat Firea.

Această piață nu mai trebuie să fie confiscată de oameni plătiți de cei care au interese împotriva țării noastre!, a mai spus Primarul Capitalei.

Actualizare 20.30: La miting sunt așteptați să ia cuvântul Premierul Viorica Dăncilă, primarul general, Gabriela Firea, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Apărării, Mihai Fifor, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, vicepremierul Paul Stănescu şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Actualizare ora 20.10: În Piața Victoriei a sosit liderul PSD Liviu Dragnea. Printre manifestanți au mai fost văzuți Premierul Dăncilă, Primarul Capitalei Gabriela Firea, dar și iubita liderului PSD.

Actualizare ora 20.01: Metrorex a anunțat că a fost închisă stația de metrou Piața Victoriei, în urma mitingului PSD:

Actualizare ora 20.00: Mitingul PSD din Piața Victoriei a început.

Pe lângă mitingul PSD, în Capitală se vor desfăşura alte 13 evenimente, printre care Marşul Diversităţii de pe Calea Victoriei, adunări publice pentru unirea cu Republica Moldova şi Marşul Normalităţii organizat de Noua Dreaptă. Poliţia Română a anunţat că va survola Capitala cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, iar Ministerul Afacerilor Interne a dat asigurări că este pregătit să gestioneze toate evenimentele.

Mitingul PSD, sub sloganul ”Vrem prosperitate, NU Securitate!”. Organizatorii vor ca participanţii să fie îmbrăcaţi în alb sau în costume populare, să aibă steguleţe şi lanterne mici sau telefoane cu blitz

PSD a anunţat şi printr-un eveniment organizat pe Facebook mitingul de la ora 20.00 din Piaţa Victoriei, sub sloganul ”Vrem prosperitate, NU Securitate!”. Fotografia folosită pentru ilustrarea evenimentului este de la protestele de anul trecut de la Palatul Cotroceni. În anunţ, PSD vorbeşte despre ”un stat capturat”.

"Într-un stat capturat, votul tău este egal cu zero, pentru că - indiferent de alegerea ta - ei rămân mereu la putere. Ei spun că tu nu ştii să alegi şi, de aceea, ei trebuie să conducă în locul tău. Între timp, au grijă să-ţi închidă gura şi te pun să munceşti «pe doi lei». Folosesc statul împotriva ta. Pentru ei, România e o adunătură de proşti, care trebuie să tacă şi să rabde. Nu este nevoie de protocoale secrete pentru o democraţie funcţională. Vrem libertate pentru România!”, scrie PSD pe pagina evenimentului.

Mitingul va avea ca temă apărarea democraţiei şi a statului de drept, spunea liderul PSD, Liviu Dragnea.

"Este un miting împotriva faptului că democraţia şi statul de drept sunt puse sub semnul întrebării. Vrem să arătăm că suntem decişi să mergem până la capăt. Îi asteptm pe toti ce care doresc să trăiască într-o ţară liberă, unde instituţiile nu mai sunt sub teroare. O ţară care, din cauza unei propagande, se pune problema ca o structură neligitimă, obscură, subterană să paraziteze instituţiile statului, să influenţeze în mod ocult decizii importante, să permită abuzuri, intruziuni ilegale, să permită ca cetăţeni români, firme româneşti sa fie inchişi, zeci, sute, mii de destine să fie distruse, având în vedere niste interese care nu tot timpul sunt doar din interior", declara Liviu Dragnea după şedinţa de luni a Comitetului Executiv Naţional, în care au fost stabilite detaliile organizatorice.

Întrebat ce instuţii se află sub teroare şi ce instituţii fac abuzuri, el a răspuns că le va nominaliza la miting.

În spaţiul public au apărut informaţii că în instituţiile publice controlate de PSD angajaţii ar fi constrânşi să meargă la miting, iar Liviu Dragnea a negat, susţinând că "sunt incitaţi unii indivizi să posteze în online" mesaje potrivit cărora au fost ameninţaţi să vină la miting: "Am văzut că sunt incitaţi tot felul de indivizi să posteze că au fost ameninţaţi de PSD să vină la miting. Nimeni nu este forţat de PSD să vină la miting. Toţi cei care au tăcut până acum şi care au suferit destul şi n-au avut nicio reacţie când s-au tăiat pensiile, când au fost ascultate telefoanele, când au văzut abuzuri peste abuzuri, au posibilitatea să vină sâmbătă seara la miting şi să se exprime liber”.

De asemenea, liderul PSD a susţinut că a aflat că se încearcă inflitrarea unor persoane care să fie preluate de “televiziunile clasice” şi să spună diverse lucruri: “Ce vreau să le transmit tuturor celor care se agită şi care văd că sunt foarte nervoşi: nu ne speriaţi şi nu renunţăm la miting. Ba dimpotrivă, continuaţi aşa pentru că o să vină şi mai mulţi, şi mai implicaţi, şi mai motivaţi. Deja am aflat că se încearcă să se inflitreze tot felul de indivizi în timpul mitingului care să fie luaţi de către televiziunile clasice, să spună că au fost plătiţi, ameninţaţi”.

Primarul Capitalei Gabriela Firea afirma că în cererea de autorizare a mitingului PSD a fost estimat un număr de 220.000 - 250.000 de participanţi, iar pentru acest protest autorităţile au luat toate măsurile pentru a nu exista incidente.

La rândul său, secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu susţinea că PSD s-a pregătit pentru o participare de 150.000 de oameni, dar că prezenţa va fi "mult mai mare": "Ne-am pregătit pentru 150.000 de persoane, dar se pare ca vor veni mult mai mulţi. Vor veni foarte mulţi din judeţele de lângă Bucureşti".

Conform unei adrese trimise către PSD Iaşi, care cuprinde, printre altele, traseul autocarelor şi indicaţii privind debarcarea participanţilor, organizatorii mitingului de sâmbătă cer ca manifestanţii să fie îmbrăcaţi în bluze albe sau în costume populare, să aibă steguleţe tricolore, să poarte în piept un autocolant cu logo-ul partidului şi să aibă la ei lanterne mici sau telefoane mobile cu blitz. De asemenea, fiecare dintre ei trebuie să aibă printat imnul.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

psd
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Țara care renunță la clasa pregătitoare. Copiii vor începe şcoala cu un an...
Fanatik.ro
Publicat 19.09.2024
Mormântul unui copil vampir, descoperit în Polonia
spotmedia.ro
Publicat 19.09.2024
Uluitor | Sanatoriul Techirghiol, obligat să plătească 50.000 de lei unui...
Gandul
Publicat 19.09.2024
„Asasinul” trimis de Iran pentru a-l ucide pe Netanyahu este un pensionar...
Adevărul
Publicat 19.09.2024
Lora și Ionuț Ghenu s-au căsătorit civil. Cum a arătat cântăreața în ziua...
A1
Publicat 19.09.2024
Horoscopul zilei de 20 septembrie 2024. Racii au parte de oportunități pe mai...
CaTine
Publicat 19.09.2024
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări...
spynews.ro
Publicat 19.09.2024
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit...
GSP
Publicat 17.09.2024
Zodiile care au noroc în toate în luna octombrie. Scapă de datorii, de...
Click.ro
Publicat 19.09.2024
Primele recenzii iPhone 16. Ce spun experții și utilizatorii despre noul...
Useit
Publicat 19.09.2024
Opincile tradiționale, moda anului! Gemenele Suzana și Daciana Vlad îmbină...
Money.ro
Publicat 28.06.2024
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a...
Redacţia.ro
Publicat 19.09.2024
Cum și-a pierdut Irinel Columbeanu averea. Mihai Albu: „Nu pe femei și...
libertatea.ro
Publicat 19.09.2024
Cardi B a fost criticată de fani pentru rutina ei intensă de antrenamente....
ZU
Publicat 19.09.2024
Copănele de pui în crustă crocantă de porumb. Rețetă adorată de întreaga...
Hello taste
Publicat 19.09.2024
Ce trebuie să faci pentru a crește stima de sine a fetei tale, potrivit...
Deparinti
Publicat 19.09.2024
Taximetriștii, la un pas de revoltă: „Dispeceratele au creat un adevărat...
ziare.com
Publicat 19.09.2024
Eiza González a purtat o rochie roz cu decolteu la premiile Emmy. A avut aceeași...
Happy
Publicat 19.09.2024
Efectele lipsei de fibre în dieta femeilor însărcinate. Sfaturi pentru o...
Medicool
Publicat 19.09.2024
Marian Iancu susţine că un club imită Rapidul: "Este o boală grea şi se ia,...
orangesport.ro
Publicat 17.09.2024