Tăriceanu, dezamăgit de Iohannis: Este inacceptabil ca preşedintele să vină să dea lecţii Parlamentului (VIDEO)
Șeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat „dezamăgit” de discursul susținut de Klaus Iohannis în plenul Parlamentului. Potrivit şefului Senatului, justiţia nu este un câmp în care să se războiască anumote instituţii de forţă.
De Redactia Observator la 07.02.2017, 13:41Șeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat „dezamăgit” de discursul susținut de Klaus Iohannis în plenul Parlamentului. Potrivit şefului Senatului, justiţia nu este un câmp în care să se războiască anumote instituţii de forţă.
"Sunt, practic, dezamăgit de discursul preşedintelui, pentru că m-am aşteptat, şi am şi spus acest lucru, ca, în acest moment de tensiune, în acest moment de criză politică, preşedintele, cu înţelepciunea de care ar trebui să dea dovadă toţi liderii politici la care am făcut apel, şi la partide şi la cei care conduc cele mai importante instituţii democratice ale statului, ar trebui să găsească calea către dialog, de detensionare, pentru că este un interes care e mai presus de un interes partizan. Din discursul preşedintelui, dincolo de faptul că a arătat ca de foarte multe ori că vine la Parlament şi vrea să dea lecţii Parlamentului şi nu numai lecţii, să spună ce să facă, ceea ce este inacceptabil, nici nu a făcut acel discurs la care mă aşteptam. Faptul că vorbim de luminiţele din Piaţa Victoriei nu reprezintă soluţia pe care românii probabil o aşteaptă de detensionare a acestei situaţii. Eu cred că singura posibilitate pe care o avem şi pe care i-am recomandat-o preşedintelui este aceea de dialog", a spus Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.
El a amintit că va iniţia un dialog cu toate instituţiile care au relevanţă în domeniu, pentru că Justiţia "nu este un câmp în care să se războiască anumite instituţii de forţă cu drepturile şi libertăţile cetăţenilor".
"Noi lucrurile acestea trebuie să le rezolvăm. Apoi, nu pot să nu remarc, stau şi mă întreb, ce era în capul preşedintelui când vorbea de oameni integri la conducerea statului. Păi în momentul în care tu însuţi eşti condamnat pentru modul în care ai obţinut nişte case, ai o problemă că nu ai restituit cei 300.000 de lei statului pe care i-ai încasat necuvenit, nu se ştie dacă ţi-ai plătit impozitele pentru meditaţii, poţi să vii şi să dai lecţii Parlamentului sau altora?
Mi se pare foarte, foarte nepotrivit. Cred că funcţia de preşedinte presupune o anumită experienţă politică, o anumită pregătire, pe care, în mod evident, preşedintele pare să nu o aibă", a încheiat Tăriceanu.