Antena LIVE

Valeriu Zgonea va candida la șefia ANCOM, unde soţia lui e secretar general. USR: Politrucul Zgonea, impus în secret de PSD

Valeriu Zgonea, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, va candida pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii. PSD vrea să controleze ANCOM încă şase ani. iar politrucul Zgonea a fost impus în secret, acuză USR. La ANCOM lucrează şi soţia lui Valeriu Zgonea, Laura Zgonea, în funcţia de secretar general.

De la 08.05.2023, 15:03
Valeriu Zgonea Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Camera Deputaţilor şi Senatul se vor reuni, marţi de la ora 13.00 pentru a vota un nou preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, arbitrul pieței telecom. Pentru conducerea ANCOM candidează şi fostul social-democrat Valeriu Zgonea. Acesta a fost achitat, pe 11 februarie 2022, pentru trafic de influenţă, decizia Curţii de Apel Bucureşti fiind definitivă. În prima instanţă, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor fusese condamnat la trei ani de închisoare cu executare, conform news.ro.

Mandatul actualului şef al ANCOM expiră pe 11 mai. Vlad Stoica nu şi-a mai depus candidatura pentru un nou mandat. Termenul de depunere al candidaturilor expiră astăzi, iar audierea candidaţilor s-a decis duminică seara pentru luni, ora 15.00.

Noul șef ANCOM, numit marți de Parlament

USR a acuzat că PSD vrea să controleze în continuare ANCOM. "După ce a controlat sectorul comunicaţiilor în ultimii ani prin Sorin Grindeanu şi, apoi, printr-un apropiat al lui Victor Ponta, PSD vrea să dea ANCOM, pentru următorii şase ani, pe mâna lui Valeriu Zgonea, deputat PSD timp de patru mandate, achitat anul trecut într-un dosar de trafic de influenţă, după ce mai multe probe obţinute de DNA cu SRI pe mandat de siguranţă naţională au fost excluse ca urmare a deciziilor CCR", se arată în comunicatul de presă al partidului.

Pe acelaşi subiect

"ANCOM, instituţia care reglementează sectorul comunicaţiilor în România şi care ar trebui să vegheze asupra unei pieţe de zeci de miliarde de lei, rămâne sub controlul PSD pentru încă şase ani, după ce PSD şi PNL s-au înţeles cum să-şi împartă conducerile ANRE şi ANCOM. La ANRE a fost instalat "omul lui Virgil Popescu" la ANCOM urmează Valeriu Zgonea, un pesedist cu ştate vechi. În goana lor ca să-şi împartă România ca pe o pradă, PSD şi PNL nici măcar nu respectă procedura prevăzută de lege pentru numirea preşedintelui ANCOM. Comisiile reunite de IT&C, care ar trebui să audieze candidaţii, au fost convocate cu încălcarea Regulamentului Parlamentului: convocarea s-a făcut duminică seara pentru luni, ora 15.00", mai arată comunicautl de presă al USR.

În plus, dosarele candidaţilor au ajuns la membrii comisiilor parlamentare cu doar câteva ore înainte de şedinţă şi a fost ignorată solicitarea deputatului USR Radu Miruţă ca persoanele propuse să vină în comisii pentru audieri, precizează sursa citată.

"În loc să se vindece de ciumă, PSD se îmbolnăveşte mai rău: refuză să îi fie audiat candidatul pentru presedinţia ANCOM, sperând ca, astfel, incompetenţa să fie ţinută sub preş. ANCOM, o autoritate cu rang de minister şi cu responsabilităţi critice în zona de comunicaţii şi digitalizare, este dată pe mâna unui politruc care nu are absolut nicio legatură cu domeniul pe care va trebui să îl reglementeze", a afirmat deputatul USR Radu Miruţă, potrivit sursei menţionate.

USR solicită PSD-PNL să înceteze bătaia de joc la adresa românilor şi să nu mai dea instituţii cheie pe mâna unor personaje incompetente şi controversate, a căror calitate unică este fidelitatea faţă de şeful de partid, conform sursei amintite.

Valeriu Zgonea, condamnat de Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare

Pe 11 februarie 2022, Curtea de Apel Bucureşti a decis să admită apelul formulat de Valeriu Zgonea împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti şi a hotărât achitarea fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru trafic de influenţă. Decizia magistraţilor este definitivă.

În urmă cu doi ani, Valeriu Zgonea a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare, în dosarul în care era acuzat de trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi intervenit în favoarea angajării unei persoane într-o funcţie de conducere în Ministerul pentru Societatea Informaţională.

În ianuare 2018 fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi primit de la fostul consilier judeţean din Buzău Dumitru Dobrică peste 62.000 de lei, după ce i-a promis angajarea unei rude într-o funcţie importantă, prin exercitarea influenţei asupra unor funcţionari publici.

Ți-a plăcut acest articol?

valeriu zgonea ancom psd candidatura
Întrebarea zilei
V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Ce trebuie să știe toți românii care returnează ambalaje SGR. Este obligația...
Fanatik.ro
Publicat 18.05.2024
Orașul din România în care se mută tot mai mulți tineri și pensionari....
Fanatik.ro
Publicat 18.05.2024
Curând vom fi martorii unui eveniment unic în viață
spotmedia.ro
Publicat 14.05.2024
Adevărul despre CEL MAI CONSUMAT aliment de români! Doctorul Vlad Ciurea:...
Gandul
Publicat 18.05.2024
Femeia prinsă făcând plajă pe șalupa Poliției Locale din Timișoara a...
Adevărul
Publicat 16.05.2024
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această...
A1
Publicat 10.05.2024
Horoscopul zilei de 19 mai 2024. Berbecii au parte de un moment de claritate...
CaTine
Publicat 18.05.2024
Cum se simte premierul Robert Fico, după ce a fost împușcat de cinci ori. Noi...
spynews.ro
Publicat 18.05.2024
Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul...
GSP
Publicat 08.05.2024
Cel mai mare viciu al Mariei Cârneci. Interpreta de muzică populară nu s-a...
Click.ro
Publicat 18.05.2024
Clone AI ale rudelor decedate sunt vândute în China. Ce preț au copiile cu...
Useit
Publicat 18.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini...
Redacţia.ro
Publicat 16.05.2024
Ciclonul care afectează Europa ajunge și în România: „Ne așteptăm la un...
libertatea.ro
Publicat 18.05.2024
Kelly Clarkson a dezvăluit că pierderea ei în greutate este rezultatul...
ZU
Publicat 18.05.2024
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Hello taste
Publicat 18.05.2024
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți...
Deparinti
Publicat 18.05.2024
Noi reguli pentru țăranii care vând în piețe. ”Eram doctori...
ziare.com
Publicat 16.05.2024
William Levy revine în două proiecte profesionale noi. Actorul își continuă...
Happy
Publicat 16.05.2024
Mâncare procesată și ultraprocesată. Ce alimente intră în aceste categorii...
Medicool
Publicat 18.05.2024
VIDEO | Soţia lui Băluţă a surprins şi reporterul cu ce a spus în interviu,...
orangesport.ro
Publicat 12.05.2024