Virgil Popescu va asigura interimatul la Ministerul Digitalizării, după demisia lui Florin Roman
Premierul Nicolae Ciucă a luat act de demisia lui Florin Roman din Guvern şi l-a propus pe Virgil Popescu să asigure interimatul. Klaus Iohannis a anunţat de la Bruxelles că a primit demisia şi că documentele vor fi semnate când revine în ţară.
De Redactia Observator la 15.12.2021, 17:00Prim-ministrul Nicolae Ciucă a luat act, miercuri, de demisia lui Florin Roman din Guvern şi a transmis către preşedintele Klaus Iohannis propunerea ca ministrul Energiei, Virgil Popescu, să asigure interimatul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.
Florin Roman a anunţat, miercuri, că a demisionat din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, la scurt timp după ce ziarul Libertatea a publicat informaţia că acesta şi-a trecut în CV faptul că are licenţă la Universitatea „Babeş-Bolyai”, însă informaţia nu era adevărată, diploma fiind doar una de absolvire.
Este prima schimbare în Guvernul Ciucă, la nici o lună de la instalarea noului Executiv în funcţie. "Am primit la Administrația Prezidențială demisia domnului ministru Florin Roman. Această demisie va fi acceptată și voi numi interimar pe domnul ministru Virgil Popescu până când se stabilește cine va prelua definitiv acest portofoliu. Sigur, documentele propriu-zise vor fi semnate când revin în țară", a declarat Klaus Iohannis.
Problemele din CV-ul lui Florin Roman
Florin Roman a demisionat din funcţia de ministrul al Ministerului Digitalizării, după ce, acuzat că a plagiat lucrarea de disertație şi că şi-a pus în CV o carte care nu există, Florin Roman este acuzat că minte şi în privinţa licenţei obţinute la Babeş-Bolyai.
Conform datelor prezentate în CV, Florin Roman susţine că este licenţiat de două ori în Economie, odată la Universitatea Babeş-Bolyai în Cluj, între 1992 şi 1996, şi apoi la Universitatea Athenaeum Bucureşti, între 2008 şi 2011.
Cotidianul Libertatea a cerut celor două instituţii să confirme studiile efectuate de noul ministru al Digitalizării. Însă, surpriză! Universitatea Babeş-Bolyai a căutat şi a găsit în arhivă că, de fapt, politicianul şi-a făcut studiile la un colegiu universitar din Alba Iulia, neacreditat, şi la UBB a dat doar un examen. Însă nu un examen de licenţă, ci mai degrabă de absolvire a colegiului, care i-ar fi oferit un titlu echivalent cu cel de "subinginer".