Medicul Alexandru Rafila îi avertizează pe români: Nu încercați să cumpărați de pe internet Remdesivir!
Profesorul Alexandru Rafila i-a avertizat pe români să nu încerce să cumpere de pe internet Remdesivir, medicamentul autorizat în SUA în tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, pentru că produsul în mod sigur este contrafăcut.
De Veronica Micu la 03.05.2020, 10:18- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
- Remdesivir, autorizat în SUA pentru tratarea Covid-19.
- Medicamentul accelerează recuperarea în cazul pacienţilor infectați.
Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, spune că aceste medicament nu se găsește de cumpărat în farmacii, ci se administrează numai în spitale, injectabil, nu sub formă de pastile, și numai pacienților în stare critică.
"Eu sunt convins că deja se găsește pe internet. Dar nu se găsește de fapt medicamentul, se găsește un nume și un ambalaj cu o pastilă care poate să aibă efecte grave. Nu se administrează acasă și nu se administrează preventiv!", avertizează profesorul Rafila.
De altfel, președintele Societății Române de Microbiologie este destul de rezervat în privința eficienței acestui medicament în tratarea Covid-19.
Rafila spune că informațiile sunt contradictorii, nu au fost făcute suficiente studii și trebuie luat în calcul și factorul politic și economic care apare în recomandarea acestei terapii.
"Remdesivirul, medicamentul care a fost aprobat în regim de urgență de agenția americană FDA ca tratament etiologic pentru Covid-19, este un antiviral, care inhibă replicarea virală, adică multiplicarea virusului. Practic, blochează o enzimă a virusului ce permite replicarea acidului nucleic viral, ARN-polimerază se numește enzima respectivă, și acționează prin blocarea acelei enzime. Este un medicament dezvoltat cu ceva timp în urmă, a fost încercat fără succes în tratamentul infecției cu virusul Ebola. A mai fost utilizat și în alte infecții produse de alte tipuri de coronavirus și acum este testat pentru introducerea ca terapie în infecția cu noul coronavirus", a explicat Alexandru Rafila, sâmbătă seară, la Digi24.
Remdesivir, autorizat în SUA pentru tratarea Covid-19
Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a autorizat, în procedură de urgenţă, utilizarea medicamentului antiviral Remdesivir pentru tratarea pacienţilor care suferă de coronavirus, a anunţat vineri noapte preşedintele Donald Trump.
Remdesivir, produs de compania farmaceutică Gilead Sciences, s-a dovedit a fi eficient în facilitarea recuperării pacienţilor care au coronavirus.
Donald Trump a făcut anunţul de la Casa Albă, alături de directorul companiei Gilead Sciences şi de comisarul Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA).
Testele clinice relevă că medicamentul Remdesivir accelerează recuperarea în cazul pacienţilor care au forme avansate de Covid-19, rezultatul fiind considerat de Administraţia Donald Trump drept un progres "semnificativ".
Rezultatele preliminare arată că pacienţi care au primit Remdesivir au avut o perioadă de recuperare mai rapidă cu 31% decât cei supuşi unei proceduri placebo. Mai exact, durata medie de recuperare a fost de 11 zile pentru pacienţii trataţi cu Remdesivir, comparativ cu 15 zile pentru cei din procedura placebo.
Citește și: