Antena LIVE

Curs valutar

(P) Ce este un electrocardiograf si pentru ce este util HMD137054P - ECG monitor 1 chanel bluetooth!

Inima este unul din cele mai importante organe. Este vitala si ar trebui sa avem mereu grija de ea. In special cand suferim de anumite afectiuni sau simtim ca ceva nu este in ordine, ar trebui sa ne adresam unui medic cardiolog, cardilogia fiind specialitatea medicala dedicata acestui organ.

De la 27.08.2020, 17:11
WhatsApp
Electrocardiograful este utilizat pentru efectuarea electrocardiogramei sau reproducerea grafica a activitatii electrice a inimii HMD

Una din procedurile sandard de “verificare” a inimii este examenul ECG cunoscut si ca EKG. ECG-ul are denumirea completa de electrocardiograf. Electrocardiograful este un instrument fascinant, utilizat pentru efectuarea electrocardiogramei sau reproducerea grafica a activitatii electrice a inimii. Electrocardiograful este un instrument medical destul de vechi si cu adevarat interesant, care necesita niveluri ridicate de tehnologie si a cunoscut o dezvoltare uimitoare in ultimul timp. Astazi, la hmdmedical.uk.com vei gasi o gama larga de astfel de aparate, inclusiv portabile digitale.

In general, electrocardiograful clasic, este format din 3 parti principale: corpul ECG, cablul ECG si electrozii. Insa, corpul poate fi de diferite dimensiuni si poate avea multe alte caracteristici diferite. De exemplu, HMD137054P - ECG monitor 1 chanel bluetooth, Beurer ME 90, care este un electrocardiograf portabil digital, are un corp ECG foarte mic, cu ecran si conexiune bluetooth. 

Aparatele de dimensiuni mari, in schimb, au si cabluri cu electrozi care se amplaseaza pe corpul pacientului. Cablurile sunt utilizate pentru a transmite semnalul electric al inimii de la electrozi catre corpul ECG, care il va face vizibil pe hartie speciala si, in cazul unui electrocardiograf interpretativ, il va analiza. Electrozii sunt conexiunea cu corpul pacientului si, prin urmare, cu inima lui. Amplasarea corecta a electrozilor este importanta pentru a putea intelege semnalul electric al inimii in mod corect. 

Cum functioneaza electrocardiograful?

Inima este un organ impartit in 4 cavitati si compus dintr-un singur tesut muscular: miocardul. Miocardul este capabil sa genereze impulsuri autonome care permit inimii sa se contracte sau, cum spunem in mod popular, sa „bata”. Sursa acestor impulsuri este comparabila cu semnalul electric, iar electrocardiograful este capabil sa-l capteze si sa-l reproduca grafic. Ceea ce vedem reprodus pe ECG este ceea ce se numeste ritm cardiac, adica succesiunea normala a contractiilor si a distensiilor cavitatilor inimii. Ritmul normal se numeste ritm sinusal. Electrocardiograful ne arata acest ritm prin succesiunea undelor vizibile, cu varfuri si momente de relaxare, fiecare identificabil cu o miscare electrica si mecanica particulara a inimii. Electrozii pozitionati corect pot percepe cele 12 conductoare necesare ECG pentru a reproduce ritmul cardiac. Acestea nu sunt altceva decat distantele dintre doi electrozi. Fiecare este reprezentata grafic de un vector care reprezinta forta electrica a inimii vazute dintr-un anumit punct de vedere. 

Pentru ce este folosit ECG-ul?

Electrocardiograful este instrumentul cel mai folosit de cardiologi pentru a face un diagnostic initial asupra starii de sanatate a inimii, asa cum am mentionat mai sus. De fapt, datorita electrocardiografului este posibil sa se recunoasca numeroase boli si anomalii ale inimii, cum ar fi aritmii. Exista, de asemenea, doua tipuri de examene care pot fi efectuate cu ECG: ECG in repaus si ECG de stres. Primul se efectueaza la un pacient in repaus, culcat pe un pat, al doilea este efectuat in timp ce pacientul efectueaza efort fizic folosind in mod normal un ciclu ergometru sau o banda de alergare (asa cum se procedeaza in cazul sportivilor). Cu ECG-ul de stres este posibil sa se identifice boli de inima latente. Principalele boli care pot fi intalnite printr-o testare  la electrocardiograf sunt: aritmii, ischemii, hipertrofie cardiaca, anevrisme si infarcturi de miocard.

Tipuri de ECG

Exista diferite tipuri de ECG-uri pe piata. Pentru a fi folosite in orice moment, este recomandat electrograful portabil digital.  Acesta, cum spuneam, este caracterizat prin dimensiuni reduse si prin faptul ca este „independent” in sensul ca pot fi utilizate fara fir si in afara cabinetului medicului. Prin urmare, aceste ECG-uri functioneaza adesea cu baterie, precum HMD137054P - ECG monitor 1 channel bluetooth, Beurer ME 90. De fapt, Beurer ME 90 este un aparat ECG cu 1 canal mobil, folosit pentru a inregistra ritmul cardiac in propria casa. Cu Bluetooth, datele masurate pot fi transferate pe smartphone-uri cu ajutorul aplicatiei CardioExpert. Este important de stiut ca datele pot fi transferate pe computer cu ajutorul USB-ului inclus. Acest ECG este ideal pentru utilizare mobila datorita dimensiunilor sale compacte si a greutatii mici. Beuer ME 90 dispune de un ecran LCD, ofera 3 metode de masurare, are 36 de spatii de depozitare. Dispune de oprire automata pentru a economisi energie. Aparatul este compatibil cu Apple si dispozitive Android si are 3 ani de garantie. Este diposnibil al un pret special la hmdmedical.uk.com. 

Astfel, va puteti verifica inima in propria locuinta sau cand va aflati in vacanta si puteti transmite informatiile, oricand, medicului specialist, pentru interpretare.

Indiferent ca vorbim de un device ECG portabil sau de unul de dimensiuni mari, disponibil in cabinetele medicale, trebuie sa recunoastem ca acestea au un rol important pentru sanatatea noastra. Ar trebui sa recunoastem insa ca aparatele portabile digitale, in ultimii ani, au revolutionat  lumea cardiologiei. Aceste dispozitive sunt mici, usor de manevrat, rapid de utilizat si de conectat la smartphone-uri, nu sunt echipate cu softuri grele, ci cu aplicatii simplificate, accesibile tuturor si va permit sa partajati cu usurinta rezultatele. Acesta este unul din acele dispozitive ce nu ar trebui sa ii lipseasca unei persoane care are probleme cardiace si doreste sa stie, in orice moment, care este starea de sanatate a inimii lui. Pentru a comanda un astfel de aparat, va putem asigura ca aparatul HMD137054P - ECG monitor 1 channel bluetooth Beurer ME 90 de la hmdmedical.uk.ro este unul din cele mai bune produse disponibile pe piata.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?

DA

NU

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Gigi Becali a ieșit la vot și i-a făcut praf pe contracandidații lui George...
Fanatik.ro
Publicat 24.11.2024
Fețe, fețe la prezidențiale – Imagini inedite cu candidații la vot (Galerie...
spotmedia.ro
Publicat 24.11.2024
Nu vă lăsați mințiți
spotmedia.ro
Publicat 23.11.2024
Meteorologii Accuweather anunță 3 zile consecutive de ninsori și viscol în...
Gandul
Publicat 24.11.2024
Cum ne sărăcește statul doar ca să-și astupe propria incompetență. Profesor...
Adevărul
Publicat 24.11.2024
De ce Carmen Iohannis nu a votat alături de soțul său, Klaus Iohannis, la...
A1
Publicat 24.11.2024
Horoscopul zilei de 25 noiembrie 2024. Peștii sunt perfecționiști. Află ce se...
CaTine
Publicat 24.11.2024
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au...
spynews.ro
Publicat 22.11.2024
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS:...
GSP
Publicat 22.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Cel mai sănătos fruct din lume. Are un scor nutrițional de 96 din 100
Useit
Publicat 24.11.2024
Doliu în lumea artistică din România! Artistul a suferit un infarct înaintea...
Redacţia.ro
Publicat 23.11.2024
Ce așteptări au românii de la noul președinte al țării: „O viață mai...
libertatea.ro
Publicat 24.11.2024
Cher a vorbit despre singurul bărbat care s-a despărțit de ea: „Am fost...
ZU
Publicat 24.11.2024
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare
Hello taste
Publicat 24.11.2024
6 sfaturi pentru a reduce timpul petrecut de copii în fața ecranului
Deparinti
Publicat 24.11.2024
România, înspre recesiune. De ce au ajuns previziunile economice să...
ziare.com
Publicat 23.11.2024
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba...
Happy
Publicat 22.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Lipsa de fier: simptome care trebuie să-ți dea de gândit
Medicool
Publicat 24.11.2024