Cum funcționează cocktailul de anticorpi de la Regeneron și cum ajută la prevenirea Covid-19
Compania Regeneron a solicitat aprobarea în SUA a tratamentului său cu anticorpi monoclonali pentru Covid-19, pe care l-a dezvoltat în parteneriat cu compania elvețiană Roche. Cocktailul experimental a obținut rezultate promiţătoare în studiul clinic și este menit să reducă riscul de infecţie COVID-19 în gospodăriile în care o persoană este afectată de această boală.
De Cornel Preda la 13.04.2021, 11:54- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Valul de aer polar a adus prima avertizare de ninsoare şi viscol din acest sezon. Când se încălzeşte vremea
Laboratorul american Regeneron şi partenerul său elveţian Roche au dezvăluit noi rezultate ale unor studii clinice promiţătoare pentru un tratament menit să reducă riscul de infecţie COVID-19 în gospodăriile în care o persoană este afectată de această boală. Studiile din faza 3, cea mai avansată a cercetărilor clinice, şi-au atins obiectivul primar şi principalele obiective secundare, a anunţat laboratorul american într-un comunicat.
Administrat prin injecţie subcutanată, într-o doză de 1.200 mg, tratamentul a redus riscul de infecţie simptomatică cu 81% la pacienţii care nu erau infectaţi la momentul la care au început studiile. La persoanele care au dezvoltat simptome de infecţie COVID-19 simptomele au dispărut mai repede, într-o săptămână, în medie, comparativ cu trei săptămâni la pacienţii cărora li s-a administrat un placebo, a detaliat partenerul elveţian Roche, într-un comunicat emis separat, care a prezentat la rândul său rezultatele acestor teste.
Aceste studii clinice au vizat evaluarea acestui tratament la pacienţii neinfectaţi, care nu prezentau anticorpi sau simptome şi care locuiau într-o gospodărie în care o persoană fusese diagnosticată pozitiv în cursul unei perioade precedente de patru zile. Studiile au fost realizate pe 1.505 persoane. „Cu peste 60.000 de americani care continuă să fie diagnosticaţi pozitiv pentru COVID-19 în fiecare zi, acest cocteil de anticorpi REGEN-COV poate ajuta la asigurarea unei protecţii imediate la persoane nevaccinate, care sunt expuse virusului”, a declarat doctor George D. Yancopoulos, preşedintele şi directorul ştiinţific al companiei Regeneron, citat în comunicat.
Ce este REGEN-COV
REGEN-COV, o combinaţie de casirivimab şi imdevimab, a protejat contactele persoanelor infectate de expunerea la SARS-CoV-2, oferind o protecţie de 72% faţă de infecţiile simptomatice, în prima săptămână, şi de 93% ulterior, potrivit studiului clinic publicat de companie. Regeneron a mai arătat că, într-un studiu separat, tratamentul a redus riscul general de progresie către Covid-19 simptomatic cu 31% şi cu 76% după a treia zi.
Regeneron a convenit cu compania elveţiană Roche şi cu fabrica sa de biotehnologie din San Francisco fabricarea a circa 2 milioane de doze de tratament pe an.
Tratamentul a fost deja aprobat în SUA pentru utilizarea în regim de urgenţă pentru pacienţii cu forme uşoare şi moderate de Covid-19, iar companiile speră ca cele mai recente studrii clinice să convingă autorităţile de reglementare să extindă distribuirea tratamentului. „Aceste date sugerează că REGEN-COV poate completa strategiile de vaccinare în masă, în special a persoanelor cu risc mare de infectare”, a spus Myron Cohen, care conduce activităţile legate de anticorpii monoclonali la Reţeaua de Prevenţia a Covid, sponsorizată de Institutul Naţional pentru Sănătate.
Într-un studiu separat, Regeneron a anunţat că tratamentul a redus riscul infecţiei simptomatice şi a ajutat la reducerea aproape la jumătate a numărului de săptămâni în care pacienţii au avut simptome, încărcătura virală fiind redusă cu peste 90%.â
Roche, numărul unu mondial în oncologie, a încheiat în august un parteneriat cu Regeneron pentru a dezvolta, produce şi distribui această terapie dublă, dar şi pentru a efectua demersurile de omologare la autorităţile sanitare din afara Statelor Unite. Cele două grupuri urmează să transmită cu rapiditate rezultatele acestor studii către autorităţile sanitare, notează AFP.
Donald Trump a folosit tratamentul experimental
Donald Trump şi soţia sa Melania au fost testaţi pozitiv cu covid-19 în octombrie, cu câteva săptămâni înaintea alegerilor prezidenţţiale.
Înainte de spitalizare, Donald Trump a fost îngrijit cu un tratament experimental pe bază de anticorpi de sinteză, dezvoltat de către laboratorul Regeneron.
Acest tratament a fost autorizat, ulterior, în regim de urgenţă, la sfârşitul lui noiembrie, în Statele Unite.
În momentul în care Donald Trump era pe punctul să fie internat la spital - bolnav de covid-19 -, medicul Casei Albe, Sean Conley, evoca un preşedinte ”obosit”, dar care avea un ”moral” bun.