Antena LIVE

Curs valutar

Cum se poate grăbi recuperarea după fractura de picior

Studiile arată că o persoană suferă în medie două fracturi pe parcursul vieții, cele mai des întâlnite fiind fracturile membrelor inferioare.

De la 21.12.2018, 23:15
WhatsApp
pexels.com

Studiile arată că o persoană suferă în medie două fracturi pe parcursul vieții, cele mai des întâlnite fiind fracturile membrelor inferioare. Definită ca o întrerupere a continuității unui os, fractura poate fi cauzată de un traumatism, cum ar fi o căzătură sau un accident, sau de suprasolicitare, în cazul persoanelor foarte active sau a sportivilor. În funcție de gravitatea leziunii, pacientul va resimți durere acută, nu va putea realiza mișcări continue și va sesiza deformarea zonei traumatizate.

Dacă te confrunți cu o fractură de picior, primul pas este să te prezinți la medic pentru o diagnosticare corectă. Ulterior, procesul de recuperare variază în funcție de tipul de fractură, vârstă și stilul tău de viață. Însă, pe lângă tratamentul recomandat de medic, există câteva metode care îți pot îmbunătăți starea de sănătate într-un ritm mai alert. Consumul de alimente care grăbesc vindecarea osului, stimularea musculaturii prin masaj și kinetoterapie și folosirea ortezelor potrivite contribuie la refacerea accelerată și la redobândirea mobilității.

Alimentația, esențială pentru refacerea oaselor

Chiar dacă la prima vedere pare că nu există nicio legătură între ele, alimentația este extrem de importantă în procesul de recuperare după fractura piciorului. Alimentele bogate în calciu, fosfor, vitamina D și vitamina K accelerează formarea țesutului osos nou și grăbesc vindecarea. De aceea, este recomandat să consumi zilnic legume cu frunze verzi și lactate fermentate, acestea favorizând întărirea oaselor și menținerea densității osoase. Și vitamina C are beneficii asupra stării tale de sănătate, prin facilitarea sintezei colagenului și prevenirea extragerii calciului din oase.

Totodată, există câteva alimente pe care ar fi bine să le eviți în perioada de recuperare, cum ar fi alcoolul, sarea și zahărul în exces sau băuturile carbogazoase. Acestea împiedică absorbția calciului și îngreunează vindecarea.

Kinetoterapia contribuie la redobândirea mobilității

Fractura piciorului nu afectează doar osul, ci și musculatura, din cauza imobilizării de lungă durată. După un timp, mușchii încep să se atrofieze, articulațiile nu mai sunt atât de mobile, iar piciorul accidentat își pierde din capacitățile funcționale. În acest sens, kinetoterapia te ajută să îți recapeți tonusul muscular, mobilitatea articulară și odată cu ele, precizia mișcărilor. Denumită și “terapia prin mișcare”, această procedură se bazează pe un program de exerciții fizice, adaptat la vârsta și situația medicală a fiecărui pacient. Mai mult decât atât, în cazul vârstnicilor, kinetoterapia are ca scop îmbunătățirea echilibrului, a coordonării și stimularea tonusului muscular, care, din cauza osteogenezei lente este, de obicei, foarte scăzut.

Vindecare corectă cu orteza pentru picior

Fie că este pentru genunchi, gleznă, gambă, pulpă sau degete, rolul ortezei este să protejeze și să susțină piciorul, grăbind recuperarea și asigurând o vindecare corectă a fracturii. Acest lucru înseamnă că treptat oasele se sudează, durerea și inflamația dispar, iar deficitul funcțional se reduce. De exemplu, o orteză pentru genunchi foarte bună îți va oferi libertatea de a folosi piciorul, limitând doar mișcarea genunchiului afectat, astfel încât să nu te împiedice să te deplasezi, dar nici să nu intervină în procesul de vindecare rapidă. Cum alegi cea mai bună orteză pentru genunchi? Cu atenție la materiale de calitate, pentru a fi ușor de purtat și la măsura potrivită. Poți comanda aici o orteză pentru genunchi, care să îți asigure confortul necesar și o recuperare corectă.

Atunci când te confrunți cu fractura unui membru inferior trebuie să respecți tratamentul indicat de medicul tău. Însă, pe lângă acesta, poți accelera procesul de vindecare dacă ești atent la alimentele pe care le consumi și dacă îți ajuți corpul să își redobândească mobilitatea prin proceduri de recuperare medicală. În plus, de multe ori, folosirea unei orteze contribuie la o recuperare mai rapidă și ușoară. De exemplu, în cazul unei leziuni la genunchi, orteza stabilizează zona accidentată și previne mișcările nedorite, asigurând, totodată, siguranță și stabilitate. Având în vedere că genunchiul este cea mai complexă și importantă articulație a corpului uman, folosirea unei orteze îți va permite să îți reiei mai repede activitățile și să te bucuri de o viață activă, fără dureri.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?

DA

NU

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Rezultate oficiale vot diasporă – alegeri preşedintele României! Pe cine au...
Fanatik.ro
Publicat 24.11.2024
Fenomenul Georgescu. Mâna ieșită din pâclă care ne strânge de gât pe toți
spotmedia.ro
Publicat 25.11.2024
Fețe, fețe la prezidențiale – Imagini inedite cu candidații la vot (Galerie...
spotmedia.ro
Publicat 24.11.2024
Meteorologii Accuweather anunță 3 zile consecutive de ninsori și viscol în...
Gandul
Publicat 24.11.2024
Cum a ajuns Ion Iliescu primul președinte al României democrate. Istoria...
Adevărul
Publicat 25.11.2024
De ce Carmen Iohannis nu a votat alături de soțul său, Klaus Iohannis, la...
A1
Publicat 24.11.2024
Horoscopul zilei de 26 noiembrie 2024. Berbecii sunt atenți la cheltuieli. Află...
CaTine
Publicat 25.11.2024
Cine este Călin Georgescu, candidat independent la Alegerile Prezidențiale 2024....
spynews.ro
Publicat 25.11.2024
Cele mai tari meme-uri după surpriza istorică de la alegerile prezidențiale:...
GSP
Publicat 25.11.2024
Care este averea lui Călin Georgescu! Ce mașină conduce și în ce bancă își...
Click.ro
Publicat 25.11.2024
Informațiile electorale false de pe TikTok. Cum au fost influențați...
Useit
Publicat 25.11.2024
Câți bani ar fi plătit Călin Georgescu pe TikTok pentru a fi promovat de...
Redacţia.ro
Publicat 25.11.2024
Prima declarație de la Kremlin despre victoria lui Călin Georgescu în primul...
libertatea.ro
Publicat 25.11.2024
Taylor Swift a purtat un colier strălucitor cu diamante pentru o cină în New...
ZU
Publicat 25.11.2024
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai...
Hello taste
Publicat 25.11.2024
Cel mai bun mic dejun pentru copiii care merg la școală. Nutriționiștii...
Deparinti
Publicat 25.11.2024
Cine este Călin Georgescu, independentul care l-a învins și pe George...
ziare.com
Publicat 24.11.2024
Cei mai iubiți 7 actori turci în 2024. Care sunt preferații fanelor din...
Happy
Publicat 25.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cum să faci maia naturală. Ce tipuri de pâine sunt mai sănătoase
Medicool
Publicat 25.11.2024