Antena LIVE

Curs valutar

5 idei grozave de afaceri pentru tineri, care pot fi subvenționate de stat

Statul va oferi sume nerambursabile în valoare de maximum 200.000 de lei (aproximativ 44.000 de euro), prin programul Start-up Nation Romania

De la 28.08.2017, 11:10
WhatsApp
Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Robert Kneschke

Antreprenorii din România primesc, începând de anul acesta, un ajutor important pentru a-și deschide propriile afaceri. Statul va oferi sume nerambursabile în valoare de maximum 200.000 de lei (aproximativ 44.000 de euro), prin programul Start-up Nation Romania, pentru a-i stimula pe antreprenori să își înființeze întreprinderi mici și mijlocii.

Spre deosebire de alte programe de subvenționare pentru tinerii afaceriști, aceștia nu vor mai fi nevoiți să contribuie și ei la investiție, cum li se cerea până acum, pentru a se finanța de la bugetul de stat. În condițiile în care, anul trecut, volumul total de tranzacţii pe piaţa românească a atins 3 miliarde de euro, este așteptată o creștere de aproximativ 15%, pentru 2017. Modelul de succes descoperit de antreprenorii români este unul simplu: își înființează o afacere prin care vând un serviciu sau un produs unic, apoi așteaptă să fie contactați de giganți ai industriilor, care să le cumpere companiile. Iată care sunt cele mai populare idei de afaceri printre tinerii antreprenori români:

Firmele de IT din România rivalizează cu cele din Silicon Valley

Clujul a fost numit „Silicon Valley din Transilvania”, grație numeroșilor ingineri români care au pus bazele unor firme de IT și au obținut contracte cu giganți ai industriei sau și-au vândut produsele inclusiv spre NASA. O firmă de IT se poate începe cu minimum de eforturi, iar dacă vii cu o idee unică pe piață ai toate șansele să dai marea lovitură. Companiile care activează în industria IT din România au generat, în 2014, venituri cumulate de 4 miliarde de euro și locuri de muncă permanente pentru 75.500 de angajați.

Agricultura, un domeniu tot mai atractiv pentru tineri

Numărul tinerilor fermieri români este de așteptat să crească în 2017, după ce Uniunea Europeană a anunțat că va oferi producătorilor agricoli cu vârste de până la 40 de ani sume de maximum 50.000 de euro, bani nerambursabili, pentru a-și începe afacerile. Programul de sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri are ca scop îmbunătățirea managementului afacerilor, creșterea competitivității în sectorul agricol, asigurarea standardelor de igienă și bunăstare a animalelor, dar și creșterea numărului de fermieri tineri care încep pentru prima dată o activitate agricolă în postura de manageri.

De altfel, agricultura este unul dintre domeniile cu o profitabilitate ridicată. Iustiv Paraschiv, care, conform estimărilor Forbes, se regăsește în topul celor mai tineri milionari romani încă din anul 2010, a început cu importurile de carne de porc și a ajuns acum acţionar majoritar la mai multe companii din zona de agribusiness.

Firmele de reparații au venituri constante și sigure

Firmele care oferă servicii de reparații ale electrocasnicelor au venituri tot mai mari și sunt mereu căutate de cei care au probleme cu calculatoarele, televizoarele, mașinile de spălat, frigiderele sau cuptoarele cu microunde. Românii preferă să își repare electrocasnicele, decât să cumpere altele noi, invocând costurile mai mici pe care le au de suportat atunci când nu înlocuiesc un aparat, ci îl repară. O firmă de reparații poate fi începută cu un număr limitat de resurse: câțiva angajați și ustensilele necesare pentru reparații, asta în cazul în care oferi servicii cu deplasare la domiciliul clientului. Poți însă să îți înființezi și un sediu de reparații sau depanări și să îți promovezi businessul printre locuitorii cartierului în care te afli. De cele mai multe ori, succesul unei astfel de afaceri vine prin recomandările clienților mulțumiți pe care i-ai servit, așa că pune accentul și pe comunicarea cu clienții tăi.

Magazinele online de cadouri handmade pot fi începute cu investiții minime

Unul dintre principalele motive invocate de tinerii care vor să pornească o afacere, dar nu o fac este lipsa banilor. Însă nu toate afacerile presupun investiții uriașe, de ordinul a zeci de mii de euro. În ultimii ani, la mare căutare au ajuns magazinele online de cadouri unicat sau fabricate manual. Aici se poate vinde o gamă variată de produse: de la bijuterii, produse artizanale, coșuri de cadouri personalizate, prăjituri sau săpunuri bio, toate au propria lor piață de desfacere. Ai nevoie de o idee bună și un site pe care să îți prezinți produsele, pe care îl poți promova gratuit prin rețelele de socializare și prin intermediul prietenilor. Dacă vrei să ai acces la o masă mai mare de clienți, există site-uri care funcționează ca niște piețe de desfacere uriașe, pe care îți poți vinde produsele contra unei taxe.

Serviciile de social media sau digital marketing, terenul de joacă al tinerilor

Orice business are nevoie de promovare, iar o afacere mică nu își permite întotdeauna să apeleze la serviciile unei firme mari, așa că este dispusă să plătească o persoană care să se ocupe de tot ceea ce înseamnă promovarea pe rețelele sociale și în mediul online. O firmă care oferă astfel de servicii poate fi începută fără o investiție mare și își poate construi treptat o bază de clienți mici, apoi să obțină alte contracte pe baza recomandărilor. Pentru un tânăr cu ceva experiență în marketing și social media, aceasta poate fi o soluție pentru a pune bazele unei mici afaceri, fără să își sacrifice jobul full-time și fără să riște să piardă sume mari de bani.

Numărul tinerilor români care își deschid propria afacere este în creștere de la an la an. Economia României este în creștere, soluții de finanțare există la tot pasul, iar pentru cei care își iau în serios atribuțiile de antreprenori, succesul poate fi la un singur pas distanță.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Robert Kneschke

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

antreprenor românia start-up nation
Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Stațiunea ascunsă, de lângă Valea Prahovei, pe care prea puțini români o...
Fanatik.ro
Publicat 22.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Cum vede diaspora anul electoral din Europa și alegerea lui Trump. „Extrema...
Adevărul
Publicat 22.11.2024
Cel mai scump obiect din garderoba Iulianei Pepene. Câți bani a dat...
A1
Publicat 22.11.2024
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se...
CaTine
Publicat 22.11.2024
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au...
spynews.ro
Publicat 22.11.2024
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS:...
GSP
Publicat 22.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își...
Useit
Publicat 22.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
„Geoană, Ciolacu… Ciucă… George Simion… Și femeia aia, cum o...
libertatea.ro
Publicat 22.11.2024
Selena Gomez își vede viitorul alături de Benny Blanco: „Este cel mai sigur...
ZU
Publicat 22.11.2024
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Hello taste
Publicat 22.11.2024
Au început să intre banii pe cardurile educaționale. Peste 650.000 de părinți...
Deparinti
Publicat 22.11.2024
SUA au o nouă armă care ar putea zdrobi armata lui Putin, dar ar fi mai puțin...
ziare.com
Publicat 22.11.2024
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba...
Happy
Publicat 22.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
Medicool
Publicat 22.11.2024