Absolvenţii de clasa a VIII-a, puşi la zid de un important politician român
Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, vineri, că românii reprezintă o societate care “nu vrea să se uite în oglindă” și care are o “slabă cultură statistică”, invocând în acest sens inclusiv examenul de Evaluare Națională, unde un tabel de frecvențe nu a putut fi citit de cea mai mare parte a copiilor.
De Redactia Observator la 08.07.2016, 12:38EVALUARE NAŢIONALĂ 2016. Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, vineri, că românii reprezintă o societate care “nu vrea să se uite în oglindă” și care are o “slabă cultură statistică”, invocând în acest sens inclusiv examenul de Evaluare Națională, unde un tabel de frecvențe nu a putut fi citit de cea mai mare parte a copiilor.
EVALUARE NAŢIONALĂ 2016. “Marea noastră problemă — am senzația, ca sociolog, analizând ani de zile modul în care ne raportăm la identitatea noastră și imaginea de sine a societății — este că suntem o societate care nu vrea să se uite în oglindă. Sau, atunci când se uită în oglindă, nu îi place ceea ce vede și începe să fabuleze despre ea și să își creeze ținte false”, a spus ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prezent la dezbaterea "Statistica oficială — suport în fundamentarea deciziilor politice", organizată de Institutul Național de Statistică (INS).
EVALUARE NAŢIONALĂ 2016. Vicepremierul a evocat în acest sens și una dintre probele examenului de Evaluare Națională, apreciind că acesta a reliefat, la rândul lui, lipsa unei culturi statistice importante.
EVALUARE NAŢIONALĂ 2016. “Pe de altă parte, din nefericire, cu o cultură latină, suntem o civilizație care are o foarte slabă cultură statistică. V-ați uitat la ultimul examen de capacitate: un tabel de frecvențe nu a putut fi citit de cea mai mare parte a copiilor care au terminat clasa a opta și împotriva acestei probleme s-a făcut o petiție, cu 40.000 de părinți care au semnat împotriva celor care au făcut enunțul. Sigur, enunțul era făcut ori intenționat, ori cu o mică greșeală, sigur, încercând să îi păcălească pe copii, enunțând populația statistică drept notele, nu elevii. Așa începea enunțul, dar asta demonstra mai degrabă că noi nu avem încă o cultură statistică importantă”, a afirmat Dîncu.