Adevărul despre angajați. Ce cred angajatorii tăi despre tine și cât de mult greșesc
Angajații și angajatorii par să se afle într‐un conflict continuu.
De Redactia Observator la 28.06.2016, 20:40- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Încă trei români, confirmați morți în urma inundațiilor din Spania ridicând numărul total la 7. Alţi trei conaţionali sunt daţi dispăruţi
Angajații și angajatorii par să se afle într‐un conflict continuu.
O mare problemă pentru angajatorii din zilele noastre este găsirea celor mai competenți angajați și păstrarea acestora. Majoritatea companiilor par, însă, să eșueze la acest capitol, iar fluctuațiile de personal au devenit o regulă în companiile românești, când ar fi trebuit, de fapt, să fie o excepție.
Pentru a reuși să păstreze cei mai buni angajați și pentru a nu se confrunta, constant, cu demisii nedorite, angajatorii trebuie să știe ce își doresc, de fapt, angajații de la ei.
Oportunitatea de dezvoltare este foarte importantă
Multe publicații de specialitate consideră că oportunitatea de dezvoltare reprezintă aspectul pe care angajații îl apreciază cel mai mult. Cu cât compania oferă angajatului mai multe șanse de a se dezvolta profesional, cu atât acesta este mai puțin dispus să‐și caute un alt loc de muncă. La pachet cu oportunitatea vine și autonomia. Cu cât un angajat se bucură de mai multă libertate, cu atât deciziile pe care le va lua pentru el însuși și pentru companie vor fi mai bune, iar angajatul va fi mai motivat să performeze la un nivel înalt.
Acesta este și motivul pentru care tot mai multe companii le oferă angajaților astfel de produse menite să‐i ajute să lucreze de la distanță atunci când au nevoie și să ducă la creșterea mobilității și autonomiei acestora.
Tehnologia este esențială
Alte publicații notează faptul că angajații își doresc condiții optime de lucru pentru a se putea ridica la nivelul așteptărilor angajatorului. Atunci când computerele pe care le utilizează sunt învechite și nu permit rularea celor mai noi programe, productivitatea angajatului este slabă, fapt ce generează o stare puternică de frustrare ce se transformă, la rândul ei, într‐o cauză pentru lipsa productivității.
Echipamentele de lucru neperformante dau naștere, astfel, unui cerc vicios care poate genera, la un moment dat, dorința din partea angajatului de a părăsi firma.
Angajat vs angajator
Publicația online selfgrowth.com prezintă cele 10 lucruri pe care și le doresc angajații de la angajatori șile așază în oglindă cu cele 10 lucruri pe care angajatorii cred că angajații le așteaptă de la ei.
Iată care este adevărul despre angajați și ce își doresc ei de la angajatori:
1. Apreciere pentru munca depusă;
2. Sentimentul că nu sunt excluși din luarea deciziilor;
3. Ajutor pentru problemele personale;
4. Siguranța jobului;
5. Salarii b
6. O munca interesantă;
7. Oportunități de creștere;
8. Loialitate a angajatorului față de angajat;
9. Condiții bune de lucru;
10. Tact din partea angajatorului.
Iată, însă, ce cred angajatorii că‐și doresc angajații:
1. Salarii bune;
2. Siguranța jobului;
3. Oportunități de creștere;
4. Condiții bune de lucru;
5. O muncă interesantă;
6. Loialitate a angajatorului față de angajat;
7. Tact din partea angajatorului;
8. Apreciere pentru munca depusă;
9. Ajutor pentru problemele personale;
10. Sentimentul că nu sunt excluși din luarea deciziilor.
Observăm, astfel, câteva diferențe majore. Spre exemplu, sentimentul că nu sunt excluși din luarea deciziilor se află pe locul doi în topul dorințelor angajaților, în timp ce angajatorii l‐au plasat abia pe locul 10. Dorința de a fi ajutați în problemele personale este, de asemenea, foarte importantă pentru angajat și considerată ca fiind neimportantă de către angajator.
În plus, dorința de a avea un salariu bun este mult mai puțin importantă pentru angajat decât consider angajatorul.
Primele trei puncte din topul dorințelor angajaților nu au, practic, nicio legătură cu banii și cu siguranța jobului, ci cu stilul de management. Angajații vor să fie apreciați, să fie incluși în luarea deciziilor și să simtă că pot conta pe angajator atunci când au o problemă personală.
Cele trei dorințe pot fi îndeplinite, astfel, fără nici un cost financiar din partea angajatorului și reprezintă cheia succesului pentru companiile care doresc să‐și păstreze cei mai buni angajați.
Foto: shutterstock.com/Photographee.eu