Antena LIVE

Curs valutar

ALERTĂ la nivel naţional! Aparatele de securitate din majoritatea aeroporturilor din ţară, în prag de expirare

Vicepreşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România, Gheorghe Pasc, a atenţionat marţi, la reuniunea naţională a responsabililor de securitate aeroportuară, că aparatura de securitate expiră în 2018 pe majoritatea aeroporturilor din ţară.

De la 28.02.2017, 13:14
WhatsApp

Vicepreşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România, Gheorghe Pasc, a atenţionat marţi, la reuniunea naţională a responsabililor de securitate aeroportuară, că aparatura de securitate expiră în 2018 pe majoritatea aeroporturilor din ţară.

"Atenţie, expiră aparatura de securitate aeroportuară de pe majoritatea aeroporturilor în 2018. Nu mai dă CNCAN-ul aviz pentru funcţionarea lor. Luaţi-vă măsuri, informaţi consiliul de administraţie, consiliile judeţene că această aparatură expiră şi nu va mai putea fi folosită. Dacă se trece la controlul manual al pasagerilor înseamnă întârzierea curselor extraordinar de mult", a declarat Pasc, la deschiderea oficială a reuniunii.

Avertizarea a făcut-o menţionând, totodată, că există posibilitatea de a se interveni inopinat prin hotărâre de guvern, fără ca aeroporturile să aibă timp şi fondurile necesare achiziţionării de aparatură.

"Să nu ne trezim că apare o hotărâre de guvern, cum a mai apărut, că toate aeroporturile trebuie să-şi reînnoiască aparatura de control securitate aeroportuară şi că trebuie să cumpere anumite aparate. Bani de unde? La noi, Consiliul Judeţean a înţeles şi a scos vreo 12-13 miliarde de lei de am reuşit să reînnoim toate aparatele antitero. Atacaţi problema din timp pentru că anul 2018 bate la uşă. Mare atenţie la aparatura pe care o achiziţionaţi. Dumneavoastră trebuie să vă pregătiţi şi cu aparatura, cât şi cu toate măsurile ce se iau de la aerogară până la aeronavă şi invers. Colaborare şi iar colaborare", a subliniat organizatorul reuniunii, Gheorghe Pasc, director general al Aeroportului Internaţional Oradea.

Remus Mureşan, auditor de securitate al R.A. Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR), în calitate de coordonator al acestor reuniuni bianuale, majoritatea organizate la Oradea, a subliniat importanţa domeniului securităţii aeroportuare în care România se află, de şase ani, pe primul loc la implementarea măsurilor de securitate prevăzute în regulamentele europene.

"Securitatea aviaţiei civile este doar o componentă a întregului sistem şi reprezintă un set de obligaţii faţă de care România s-a angajat să le implanteze. Noi, faţă de alte state, suntem un caz fericit, prin rezultatele pe care le avem pe plan internaţional. În sensul că România are dosare închise cu toate aceste organisme internaţionale ca urmare a activităţilor de monitorizare ce au avut loc de-a lungul timpul. De ce spun asta? Pentru că activitatea noastră de aici este un factor alături de ceilalţi factori care au contribuit la bunele rezultate pe care România le-a avut şi le are în continuare. De şase ani, România este pe primul loc în implementarea măsurilor de securitate prevăzute în regulamentele europene. Primul stat inspectat de Comisia Europeană, care nu a avut înregistrate neconformităţi. Este meritul tuturor, nu numai al autorităţii competente, care arată implicarea pe plan naţional în acest domeniu", a spus Mureşan. 

Un număr de 25 de responsabili de securitate ai aeroporturilor din România participă, în perioada 28 februarie - 3 martie, la a X-a reuniune de specialitate, organizată la Hotel Continental Forum din Oradea de Asociaţia Aeroporturilor din România, R.A. Autoritatea Aeronautică Civilă Română şi R.A.Aeroportul Internaţional Oradea.

Obiectivele principale ale întâlnirii sunt prezentarea, analizarea şi adoptarea noului model de Program de securitate aeronautică al aeroporturilor, organizarea echipelor pentru elaborarea noului model de Plan al managementului situaţiilor de criză al aeroporturilor, precum şi prezentarea actelor de intervenţie ilicită produse la nivel mondial în anul 2016. 

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, Pasztor Sandor, a subliniat, în deschiderea evenimentului, că dezvoltarea aeroportului orădean este considerată pe primul loc în Europa, trend pe care administraţia judeţeană vrea să-l consolideze. Un aport deosebit la creşterea traficului pe un aeroport îl au măsurile de securitate, a afirmat şeful CJ, precizând că "nimeni nu va dori să activeze pe un aeroport vulnerabil".

Potrivit lui Gheorghe Pasc, în următoarea şedinţă a Comitetului director al Asociaţiei Aeroporturilor din România, se va emite, probabil, o hotărâre prin care municipiul Oradea va fi desemnat centru de instruire în domeniul securităţii aeroportuare.

Sursa: Agerpres

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

social trafic aerian romania aparatura securitate avion aeroport
Întrebarea zilei
Vânzările de maşini chinezeşti, în creştere în România. Vă tentează să achiziţionaţi un astfel de autoturism?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025