Antena LIVE

Curs valutar

LIVE UPDATE! Protestul poliţiştilor a ajuns la Guvern! Numărul agenţilor care cer MAJORAREA SALARIILOR a ajuns la 3.000

Poliţiştii care au protestat în faţa Ministerului Afacerilor Interne, cerând majorarea salariilor, au plecat în marş, la ora transmiterii acestei ştiri, spre Guvern. Numărul lor a ajuns la aproximativ 2.000.

De la 25.03.2017, 18:32
Sursă foto: News.ro

Poliţiştii care au plecat în marş, sâmbătă, din faţa Ministerului Afacerilor Interne au ajuns la sediul Guvernului, numărul protestatarilor ridicându-se la aproximativ 3.000.

UPDATE 18:30 Reprezentanţii sindicatelor poliţiştilor se vor întâlni luni cu cei ai Ministerului Afacerilor Interne pentru a discuta despre posibilitatea majorării cu 20% a salariilor poliţiştilor şi a analiza impactul financiar al acestor creşteri.

UPDATE 15:15 O delegaţia a sindicaliştilor din Poliţie, care protestează în Piaţa Victoriei, se află la discuţii, la Palatul Victoria, cu ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, şi cu secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Daniela Pescaru.

Update 13:00 Poliţiştii care au plecat în marş, sâmbătă, din faţa Ministerului Afacerilor Interne au ajuns la sediul Guvernului, numărul protestatarilor ridicându-se la aproximativ 3.000.

Poliţiştii au ajuns în faţa Palatului Victoria după ce au mers în marş de la sediul Ministerului Afacerilor Interne, blocând parţial circulaţia în centrul Capitalei.

Protestatarii - al căror număr se ridică la aproximativ 3.000 - suflă în fluiere şi în vuvuzele.

"Vreau să fiu plătit corect, după volumul de muncă pe care îl depun. Adică fie vară, fie iarnă, eu stau pe stradă şi muncesc. Ei stau în scaunele lor, la căldurică, n-au nicio problemă. Au salarii de mii de euro şi noi stăm pe câteva sute de lei. Cerem ca salariile noastre să fie mărite cu peste 100%, aşa cum a promis doamna ministru. Să fie dublate. Am auzit că a promis şi că îşi dă demisia dacă legea salarizării unitare nu intră în vigoare. Cu toate că mi-aş dori să-şi dea demisia, de fapt să plece tot Guvernul, sper să nu fie ăsta motivul pentru care să plece doamna ministru, a declarat un poliţist de la Brigada Rutieră", a declarat unul dintre poliţişti.

El a spus că va ieşi să protesteze în stradă, alături de colegii săi, până când vor fi "văzuţi".

"Protestăm faţă de incorectitudinea Guvernului, faţă de nedreptatea pe care acesta ne-o face. Păi zici întâi că n-ai bani şi pe urmă creşti şi la ăla, şi la ăla, şi la ăla.. Noi n-avem nimic împotrivă că s-au făcut creşteri la sănătate, la cultură şi aşa mai departe. Dar dacă au crescut la ei, tre' să crească şi la noi, nu e normal? Pentru că aşa s-a creat o inegalitate. Pe urmă mai e altă chestie. După aproape 20 de ani de muncă, eu am încă un salariu de toată jena, de 1.800 de lei. Păi e normal?", a spus un alt poliţist.

Update 12:00 - Poliţiştii care au protestat în faţa Ministerului Afacerilor Interne au plecat în marş spre Guvern. Numărul lor a ajuns la 2.000

Poliţiştii care au protestat în faţa Ministerului Afacerilor Interne, cerând majorarea salariilor, au plecat în marş, la ora transmiterii acestei ştiri, spre Guvern. Numărul lor a ajuns la aproximativ 2.000.

Bulevardul Nicolae Bălcescu este blocat pe sensul de mers spre Piaţa Romană.

Update 10:15 Numărul poliţiştilor care protestează în faţa Ministerului Afacerilor Interne depăşeşte o mie

Numărul poliţiştilor protestează în faţa Ministerului Afacerilor Interne, cerând majorarea salariilor, a ajuns, la ora transmiterii acestei ştiri, la peste o mie. 

Participanţii la protest au cântat imnul naţional ”Deşteaptă-te române!”. Ei au ţinut şi un moment de reculegere în memoria poliţiştilor căzuţi la datorie.

Organizatorii protestului au amplasat şi scenă, de pe care Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC), le-a vorbit protestatarilor.

”La baza societăţii stau trei mari piloni: ordinea publică, educaţia şi sănătatea, în această ordine. Statul român trebuie să îşi asume, să înţeleagă că noi ne-am asumat un război cu infracţionalitatea, dar trebuie să fim răsplătiţi pe măsură”, a spus Coarnă.

Poliţiştii prezenţi la protest suflă în fluiere şi vuvuzele şi au pancarte cu mesaje precum: "Modernizaţi sediile/posturile de poliţie", "Muncă suplimentară neplătită=sclavie", "Vreţi să oferiţi servicii europene cu salarii de 2 bani?", "Raportăm: plouă în posturile de poliţie".

Ei cer majorarea salariilor, eliminarea diferenţelor mari de salarizare dintre agenţi şi ofiţeri, plata sporurilor la nivelul salariului minim brut de 1.450 de lei, şi nu la cel din 2009, precum şi modificarea unor prevederi privind programul de lucru şi repausul săptămânal. 

La protest sunt aşteptaţi peste 7.000 de poliţişti, atât din Bucureşti, cât şi din alte oraşe, care ar urma să plece în marş, în jurul orei 12.00, spre Piaţa Victoriei şi să continue manifestaţia în faţa Guvernului.

În zona centrală a Capitalei sunt restricţii de trafic începând cu ora 8.00, când a fost restricţionat traficul rutier, progresiv, pe Şoseaua Kiseleff, între Strada Arhitect Ion Mincu şi Piaţa Victoriei. Începând cu ora 9.00, au fost impuse restricţii de trafic şi pe Strada Academiei, între Strada Ion Câmpineanu şi Strada Dem I. Dobrescu.

În Piaţa Victoriei, traficul se va desfăşura pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa clădirii Guvernului, între Bulevardul Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv Bulevardul Lascăr Catargiu, iar traficul rutier de pe Strada Paris şi de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara va direcţionat către Bulevardul Aviatorilor.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

antena1 observator stirile antena1
Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Stațiunea abandonată, de la munte, care încearcă să renască din propria...
Fanatik.ro
Publicat 20.09.2024
Mormântul unui copil vampir, descoperit în Polonia
spotmedia.ro
Publicat 19.09.2024
Cu câți lei a ajuns să se vândă 1 kg de vinete, în Carrefour. Reacția...
Gandul
Publicat 21.09.2024
Ucrainenii ar fi atacat o bază militară din Rusia unde se află temutele rachete...
Adevărul
Publicat 21.09.2024
Bogdan Ionescu de la Insula Iubirii s-a căsătorit! Fostul iubit al lui Hannelore...
A1
Publicat 21.09.2024
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să se...
CaTine
Publicat 21.09.2024
Irinel Columbeanu și-a găsit liniștea alături de o altă femeie! Cine îi...
spynews.ro
Publicat 20.09.2024
Viața în România a unui străin aflat la 11.000 km distanță de casă. Ce a...
GSP
Publicat 21.09.2024
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea!...
Click.ro
Publicat 20.09.2024
Pământul va avea o mini-Lună timp de câteva săptămâni. Cum e posibil
Useit
Publicat 21.09.2024
Opincile tradiționale, moda anului! Gemenele Suzana și Daciana Vlad îmbină...
Money.ro
Publicat 28.06.2024
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum...
Redacţia.ro
Publicat 20.09.2024
Dunărea a inundat un întreg oraș aflat la 25 km de Budapesta. Viitura ajunge...
libertatea.ro
Publicat 21.09.2024
Britney Spears a dezvăluit că a eliminat oameni din viața ei din cauza...
ZU
Publicat 21.09.2024
Clătite cu mere în aluat, aromate cu scorțișoară
Hello taste
Publicat 21.09.2024
Sarea în alimentația bebelușului. Cât de sănătoasă este și de la ce...
Deparinti
Publicat 21.09.2024
Ce comisari riscă refuzul Parlamentului European. Legături cu Federația Rusă...
ziare.com
Publicat 21.09.2024
Fiica faimoasei Adamari López este model la vârsta de 9 ani. Alaïa a îmbrăcat...
Happy
Publicat 20.09.2024
Ce este Rage Therapy. Cum funcționează această tehnică psihologică
Medicool
Publicat 21.09.2024
"Spun de trei ani! Asta e problema la Rapid". Daniel Pancu a intervenit şi a...
orangesport.ro
Publicat 19.09.2024