Rudele asistentei din Constanța, răpusă de coronavirus, nu pot participa la înmormântare
România are prima victimă din rândul personalului medical. O asistentă din Constanţa a fost răpusă de virus. Nu s-a infectat în spital, ci într-o excursie în Turcia. Femeia avea 55 de ani şi suferea de alte boli. S-a stins chiar în spitalul unde a salvat până de curând vieţi.
De Andreea Filip la 03.04.2020, 20:48- Rudele asistentei din Constanța, răpusă de coronavirus, interzise la înmormântare
- Rudele din Germania nu pot veni la înmormântare pentru că ar urma să intre direct în carantină
România are prima victimă din rândul personalului medical. O asistentă din Constanţa a fost răpusă de virus. Nu s-a infectat în spital, ci într-o excursie în Turcia. Femeia avea 55 de ani şi suferea de alte boli. S-a stins chiar în spitalul unde a salvat până de curând vieţi. Colegii şi familia nu o vor putea conduce pe ultimul drum.
Nina Dumbravă s-a stins astăzi, pe un pat de spital, la Constanţa. S-a întors dintr-o vacanţă în Turcia pe 13 martie, iar în scurt timp a fost testată pozitiv cu coronavirus. Starea sa s-a agravat brusc şi a ajuns la Terapie Intensivă. Chiar acolo unde cu puţin timp în urmă salva vieţi. Din păcate, însă, pentru ea colegii nu au mai putut face nimic.
Nicu Manea, director Sanitas Constanța: O colegă foarte bună, 55 de ani, este o pierdere extrem de mare. Colegii sunt supăraţi, sunt frustraţi, pentru că trăim aceste momente, ca noi toţi. Şase colegi au plecat să o vadă, mai mulţi nu pot să ajungă, şi-ar dori foarte mult să ajungă la înmormântare, dar situaţia nu permite.
Nu doar colegii nu o pot conduce pe ultimul drum. Doi copii nu-şi pot vedea pentru ultima oară mama. Patru nepoţi nu-şi pot lua rămas bun de la bunica lor. Familia numeroasă a asistentei ucise de COVID-19 este în Germania. Iar starea de urgenţă prevede ca persoanele întoarse din zonele de risc să intre în carantină imediat ce se întorc în ţară.
Andreea Filip, corespondent Observator: Ancheta epidemiologică a scos la iveală faptul că femeia nu a interacţionat cu alte cadre medicale de la întoarcerea din Turcia.
În schimb, odată cu femeia s-au întors dintr-o excursie în Antalya alte trei cadre medicale de la Galaţi, care au fost depistate pozitiv. Alţi zeci de gălăţeni s-au îmbolnăvit.
Gabriel Ioan Avrămescu, prefect Galați: A fost organizată două excursii în intervalul 6-13 martie, 13-20 martie. În cele două excursii, au participat 50 de persoane din Galaţi. Cu tot cu contacții lor sunt 50 din acele autocare, deci practic la noi din 90 cât sunt confirmați, aproape 70 sunt contacții din autocar și de la Spitalul Militar.
Prefectul de Galaţi mai spune că toate măsurile de prevenţie luate în judeţul de pe Dunăre au fost zădărnicite de aceste două excursii în Antalya. Turcia a intrat în zona galbenă abia pe 21 martie.