ATENŢIE! Cartofii mari sunt TOXICI! Cum trebuie să-i alegem
Cartoful este unul dintre cele mai consumate alimente din întreaga lume! Puţini ştiu însă că această legumă poate fi extrem de periculoasă pentru organism dacă nu este aleasă cu grijă
De Redactia Observator la 21.07.2014, 15:01- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- Un român de 100 de ani a votat la o secţie din Munchen
Cartoful este unul dintre cele mai consumate alimente din întreaga lume! Puţini ştiu însă că această legumă poate fi extrem de periculoasă pentru organism dacă nu este aleasă cu grijă
Cartofii din import cu diametrul mai mare de opt centimetri care sunt de vânzare în ţara noastră sunt plini de nitriţi şi nitraţi. Acesta este motivul pentru care sunt interzişi în Uniunea Europeană.
20% dintre cartofii care se cumpără în România, mai ales cei importaţi din Polonia, Germania, Olanda, Franţa şi Belgia, nu sunt scoşi la vânzare pentru a fi consumaţi de oameni în ţara de origine. Este vorba despre aceia foarte mari, preferaţi, în pieţele noastre.
Aceştia sunt folosiţi în străinătate exclusiv pentru hrana animalelor. Gospodinele românce cumpără cartofi furajeri, fără să ştie că sunt toxici sau nehrănitori, pe când cei produşi de ţăranii români, mai ieftini, dar mai mici nu au căutare şi se aruncă.
Foarte puţine persoane ştiu că în Germania, Franţa şi Spania, cartofii sub trei centimetri în diametru şi cei mari, peste şase centimetri, sunt retraşi de la consum.