Antena LIVE

Curs valutar

Avantajele apei de gură pentru sănătatea ta

Periajul dentar nu este suficient pentru a te asigura că eviți toate problemele ce pot apărea la nivelul cavității orale, de aceea este recomandat să folosești ața dentară și apa de gură de cel puțin două ori pe zi.

De la 07.01.2020, 15:35
WhatsApp
Avantajele apei de gură pentru sănătatea ta

O dantură sănătoasă și frumoasă înseamnă o igienă orală riguroasă, dar ce presupune aceasta mai exact? Periajul dentar nu este suficient pentru a te asigura că eviți toate problemele ce pot apărea la nivelul cavității orale, de aceea este recomandat să folosești ața dentară și apa de gură de cel puțin două ori pe zi. Află care sunt avantajele apei de gură pentru sănătatea danturii și a organismului tău.

Fie că vorbim despre o dantură naturală perfectă, lipsită de afecțiuni, fie că vorbim despre un zâmbet strălucitor, obținut cu ajutorul coroanelor dentare, este necesar ca apa de gură să facă parte din rutina noastră zilnică. Foarte multe persoane consideră că montarea coroanelor dentare peste dinții deteriorați ajută în ceea ce privește estetica și funcționalitatea danturii, dar și implică renunțarea la întreaga rutină de îngrijire orală, întrucât materialele utilizate nu pot fi afectate de factorii externi. Medicii stomatologi explică faptul că acesta este un mit deoarece, în urma unor tratamente cu coroane și fațete dentare, este mai mult decât indicat să acorzi o atenție sporită igienei orale, tocmai pentru a menține cât mai mult lucrările în cea mai bună stare și pentru a te bucura de un zâmbet ce îți oferă încredere în tine. Astfel, apa de gură este recomandată tuturor persoanelor care își doresc să aibă un zâmbet strălucitor și sănătos.

Avantajele apei de gură

Utilizarea constantă a apei de gură aduce cu sine o mulțime de avantaje legate atât de aspectul zâmbetului, cât și de sănătatea acestuia. Iată ce poți câștiga dacă folosești regulat apa de gură:

Apa de gură te va ajuta să ai mereu o respirație proaspătă! Dacă te întrebi de ce, atunci trebuie să știi că principala funcție pe care apa de gură o îndeplinește este aceea de a înlătura resturile alimentare din zonele în care periuța de dinți nu poate pătrunde. De asemenea, împrospătarea respirației este oferită și de substanțele componente și aromele pe care apa de gură le conține.

În funcție de tipul apei de gură pe care alegi să îl folosești, poți beneficia și de întărirea smalțului dentar. Poate că ai auzit în numeroase ocazii despre importanța smalțului dentar, dar nu ai înțeles exact de ce acesta trebuie protejat de-a lungul vieții. Răspunsul este simplu. Smalțul dentar reprezintă stratul protector al dinților, acesta are rolul de a apăra structura dintelui și de a nu lăsa afecțiunile dentare să ajungă la radăcina dintelui. Specialiștii ne explică faptul că odată ce smalțul dentar a fost afectat sau și-a pierdut din rezistență, acesta nu mai poate fi reparat așa cum se întâmplă în cazul unui os rupt. Smalțul dentar nu conține celule vii, astfel organismul uman nu îl poate repara. În funcție de substanțele componenete ale apei de gură poți să te bucuri și de întărirea smalțului dentar și de prevenția afecțiunilor orale.

De-a lungul timpului au apărut numeroase brand-uri producătoare de apă de gură, iar astăzi putem beneficia de numeroase sortimente de apă de gură, fiecare cu particularitățile sale. Albirea dentară cu ajutorul apei de gură se poate realiza în timp prin utilizarea unui categorii special destinate acestui tip de tratament. Chiar dacă nu se va observa o diferență de la prima utilizare, pe parcurs apa de gură își va face efectul și tu te vei putea bucura de un zâmbet cu o nuanță mai albă. Chiar dacă alegi alt tip de tratament pentru albirea dentară, folosirea unei ape de gură cu substanțe ce duc la albirea zâmbetului, îți oferă garanția că vei păstra stralucirea zâmbetului din urma tratamentelor stomatologice.

Prevenția dentară este mult mai ușor de realizat decât tratarea posibilelor afecțiuni dentare. Placa și tartrul dentar sunt principalele cauze ale apariției bolilor precum gingivita sau parodontoza, boli care pot duce chiar și până la pierderea definitivă a dinților naturali. Pentru a te asigura că nu ajungi în situația în care ești nevoit să mergi în cabinetul medicului stomatolog cu probleme grave, este foarte important să transformi prevenția dentară în cel mai bun prieten al tău. Acumularea plăcii bacteriene și a tartrului se pot ține sub control cu ajutorul igienei orale, periajul zilnic, de cel puțin două ori, dar și utilizarea aței dentare și a apei de gură îți garantează dinți sănătoși. Periajul dentar trebuie însoțit de apa de gură și de ața dentară deoarece acestea reușesc să igienizeze zonele greu acecesibile periajului dentar.

Xerostomia sau gura uscată, așa cum este cunoscută de către cele mai multe persoane, este o afecțiune care deși poate părea inofensivă poate provoca mai mult decât o stare de disconfort, aceasta poate duce la apariția cariilor sau chiar a parodontozei. Gura uscată implică insuficiența salivară, aceasta este o afecțiune extrem de inconfortabilă având în vedere faptul că salivă are un rol esențial în hidratarea și curățarea naturală a gurii. Printre mai multe tipuri de tratament ale xerostomiei se număra și utilizarea apei de gură special create pentru acest tip de afecțiune.

Deși folosirea apei de gură este extrem de importantă pentru întreținerea unei danturi sănătoase, aceasta nu înlocuiește periajul dentar sau ața dentară. Pentru a te putea bucura de cele mai bune rezultate ale acestora este indicat să le folosești împreună. Există diferite ape de gură care conțin substanțe ce reduc eficiența substanțelor conținute de pasta de dinți, de aceea este recomandat să te clătești foarte bine cu apă după realizarea periajului și abia apoi să te clătești cu apa de gură. De asemenea, este foarte important să citești foarte bine indicațiile de pe ambalajele produselor pe care le utilizezi pentru a realiza igiena orală, dacă nu ești sigur poți întreba medicul stomatolog pentru a te asigura că îți este explicat foarte clar ce substanțe conțin produsele pe care le folosești.

Este recomandat ca o clătire cu apă de gură să dureze între 30-60 de secunde, în funcție de indicațiile înscrise pe ambalaj sau de cele oferite de către medicul stomatolog. Apele de gură destinate diferitelor afecțiuni orale trebuie utilizate doar în urma unei discuții cu medicul, acesta poate recomanda și frecvența utilizării și momentele zilei cele mai potrivite folosirii.

Utilizarea apei de gură de către copiii sub 6 ani nu este recomandată deoarece aceștia pot înghiți cantități considerabile de lichid, fapt ce poate duce la diferite complicații ulterioare. De asemenea, nici adulților nu le este recomandată înghițirea apei de gură.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
V-aţi încuraja copiii să lucreze încă din facultate?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Cele mai simple metode de a scăpa de condensul de pe geamurile termopane. Ce ar...
Fanatik.ro
Publicat 27.11.2024
Călin Georgescu, efectul moștenirii Caraman
spotmedia.ro
Publicat 27.11.2024
Liiceanu: S-ar putea ca Iohannis, care și-a bătut joc de noi ani de zile, să ne...
spotmedia.ro
Publicat 26.11.2024
Ce mașină conduce Călin Georgescu, candidatul care a strâns peste două...
Gandul
Publicat 27.11.2024
Val de atacuri homofobe împotriva Elenei Lasconi. Ce rol au mesajele de ură...
Adevărul
Publicat 27.11.2024
Fosta soție a lui CRBL, declarații total neașteptate după 6 luni de la...
A1
Publicat 27.11.2024
Horoscopul zilei de 28 noiembrie 2024. Leii fac o schimbare. Află ce se...
CaTine
Publicat 27.11.2024
Anunț important pentru tinerii care folosesc TikTok. Aplicația impune...
spynews.ro
Publicat 27.11.2024
„Plec din țară dacă va câștiga Lasconi”. O legendă a sportului din...
GSP
Publicat 27.11.2024
Ce secrete ascunde chipul lui Călin Georgescu! Adevărul, dezvăluit de...
Click.ro
Publicat 27.11.2024
Samsung avertizează utilizatorii iPhone și Android. De ce le sunt în pericol...
Useit
Publicat 27.11.2024
Cine ar fi omul din spatele lui Călin Georgescu de pe Tik Tok. Bărbatul ar fi...
Redacţia.ro
Publicat 26.11.2024
Elena Lasconi, întrebată dacă va numi un premier de la PSD dacă ajunge...
libertatea.ro
Publicat 26.11.2024
Lana Del Rey a anunțat lansarea unui nou album, „The Right Person Will Stay”....
ZU
Publicat 27.11.2024
Pumpkin spice latte. Rețetă de băutură caldă cu dovleac
Hello taste
Publicat 27.11.2024
5 sfaturi pentru gestionarea ADHD la copii
Deparinti
Publicat 27.11.2024
Cum arată Ungaria după 14 ani de suveranism, cu Viktor Orbán. Izolare,...
ziare.com
Publicat 27.11.2024
Mesajul emoționant pe care Pelin Akil l-a lăsat în mediul online după plecarea...
Happy
Publicat 26.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Tipul de pâine pe care îl consumi poate cauza acnee. Cum influențează...
Medicool
Publicat 27.11.2024