Avocatul Elenei Udrea: "Şansele ca Elena Udrea şi Alina Bica să fie aduse în ţară pentru a ispăşi pedeapsa sunt zero"
Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, spune că şansele ca aceasta şi Alina Bica să fie aduse în ţară pentru a-şi ispăşi pedeapsa sunt "zero", adăugând că în cazul fostului ministru intervine legislaţia pentru protecţia drepturilor copilului.
De Redactia Observator la 04.10.2018, 13:11Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, spune că şansele ca aceasta şi Alina Bica să fie aduse în ţară pentru a-şi ispăşi pedeapsa sunt "zero", adăugând că în cazul fostului ministru intervine legislaţia pentru protecţia drepturilor copilului.
El a explicat că fiica Elenei Udrea, aflată acum în grija bunicii şi a tatălui ei, este cetăţean costarican, iar legea de acolo interzice separarea copilului de părinţii săi. Referitor la Alina Bica, el a spus că infracţiunea pentru care a fost condamnată nu are corespondent în legislaţia din Costa Rica.
"Este posibil să se dispună şi o măsură preventivă pe perioada soluţionării cererii de extrădare, dar sperăm ca această măsură să fie doar una de supraveghere. Va fi luată în discuţie şi această cerere (de azil - n.r.), nu ştiu dacă aceeaşi instanţă va soluţiona cererea", a declarat, joi, avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu.
Întrebat ce şanse sunt ca Elena Udrea şi Alina Bica să fie aduse în ţară pentru a-şi ispăşi pedeapsa, avocatul a spus: "După opinia mea, care e o opinie personală, şansele sunt zero. Am foarte multe argumente".
De asemenea, întrebat dacă Elena Udrea are drepturi speciale pentru că este mamă, el a spus că este vorba despre drepturile copilului.
"Drepturile se referă la drepturile de protecţie a copilului pentru că fiica Elenei Udrea este cetăţean costarican, iar legea de protecţia a copilului din Costa Rica interzice separarea copilului de părinţii ei. De aceasta vă spuneam că şansele sunt zero. Iar în privinţa Alinei Bica, din câte ştiu eu, condamnată fiind pentru o infracţiune de favorizarea făptuitorului, infractorului, ştiu că această infracţiune nu-şi are corespondent în legislaţia din Costa Rica şi ca atare nu poate fi pusă în aplicare, este chiar şi o prevedere în convenţia internaţională semnată de Costa Rica", a explicat el.
Sursă: News.ro