Calea Victoriei devine pietonală de Paşte! Ce surprize a pregătit Primăria Capitalei pentru bucureşteni şi nu numai, de Sărbătorile Pascale
"La pas pe Calea Victoriei", "Tradiții și Flori de Sărbători" și "Jocul Iepurașului de Paște" sunt evenimentele dedicate bucureștenilor în acest sfârșit de săptămână, programul manifestărilor incluzând concerte, spectacole, târguri, dar și concursuri și ateliere pentru copii.
De Redactia Observator la 14.04.2017, 19:16"La pas pe Calea Victoriei", "Tradiții și Flori de Sărbători" și "Jocul Iepurașului de Paște" sunt evenimentele dedicate bucureștenilor în acest sfârșit de săptămână, programul manifestărilor incluzând concerte, spectacole, târguri, dar și concursuri și ateliere pentru copii.
În perioada 15 - 17 aprilie, una dintre cele mai importante străzi din centrul Bucureștiului devine pietonală și se transformă într-un spațiu urban alternativ, unde cultura și istoria se întâlnesc cu distracția și relaxarea.
Primăria Capitalei, organizatoare a evenimentului, a anunțat că pe segmentul de la intrarea dinspre Piața Victoriei până la strada George Enescu, Calea Victoriei va fi destinată exclusiv pietonilor.
În această zonă vor fi organizate ateliere creative pentru copii, spectacole de teatru, un studio foto mobil, facepainting și alte surprize.
De asemenea, corul bărbătesc 'Armon' și corul academic 'Divină Armonie' vor susține recitaluri. În zonă își vor face apariția și muzicieni stradali, care își vor pune în valoare talentul la instrumente precum chitară, vioară, flaut, saxofon, violă, violoncel și pian electric.
În agenda evenimentului va fi cuprins și spectacolul de teatru 'Zidul', o coproducție Teatrul Masca - Arcub, în scenariul și regia lui Mihai Mălaimare, un spectacol ce aduce în fața publicului tehnica statuilor vivante, o poveste și un balet.
Jocul Iepurașului de Paște Sâmbătă, între orele 10,00 - 13,00, în Parcul Izvor, vor fi organizate jocuri cu tematica sărbătorilor de Paște, ateliere de creație, concursuri, numere de dans sportiv, precum și un concert.
Pe parcursul celor trei ore, copiii, părinții și bunicii vor avea ocazia să-l întâlnească pe Iepurașul de Paște, dar și să-i cunoască prietenii talentați și plini de surprize.
Pe scena special amenajată la intrarea în Parcul Izvor vor evolua magicieni, artiști păpușari, copiii din corul "Sunetul Muzicii" și grupuri de dansatori, care vor prezenta numere de dans sportiv și street dance.
Nu va lipsi "momentul dulce": o demonstrație susținută de Corina Drăgulinescu, care va dezvălui secretul realizării bomboanelor de ciocolată de casă, cu diverse arome naturale.
Ulterior, delicioasele premii de ciocolată vor ajunge la câștigătorii concursului de căutat ouă colorate de Paște.
"Pe un traseu prestabilit, copiii vor încerca să găsească, contra cronometru, cât mai multe ouă colorate, ascunse cu grijă în iarbă chiar de către iepuraș. Câștigă concursul copiii care vor avea, la expirarea timpului, cele mai multe ouă colorate adunate", a informat Primăria Capitalei.
În atelierele create special pentru cei mici, sub îndrumarea unor profesioniști, copiii vor învăța cum se încondeiază ouăle de Paște.
Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București, prin Arcub.
Tradiții și Flori de Sărbători continuă până pe 17 aprilie și evenimentul "Tradiții și Flori de Sărbători", organizat de Primăria Municipiului București, care aduce în centrul Capitalei Târgul de Paște, cu produse tradiționale și delicii culinare, spectacole, concerte și o zonă dedicată copiilor.
Târgul este deschis zilnic, între orele 10,00 - 22,00, și reunește 110 căsuțe cu produse autentice românești: obiecte sculptate în lemn, obiecte din sticlă, ceramică, tablouri, bijuterii și alte accesorii, instrumente muzicale, ii și costume populare, icoane pictate, precum și preparate culinare - cozonaci, pască, prăjituri, plăcinte, ciocolată de casă, dulcețuri și siropuri.
Pentru cei mici vor fi organizate zilnic diferite ateliere cu intrare gratuită - facepainting, povești muzicale interactive, creație, decorat ouă de Paște.
În fiecare zi, trenulețul și caruselul îi așteaptă pe copii în intervalul 10,00 - 22,00. De asemenea, vor avea loc spectacole de muzică sacră, clasică, operă și operetă, dar și concerte folclorice sau de muzică pop-rock.