Cânepa, bună la mâncare și haine
V-aţi gândit vreodată câte se pot face din cânepă? Controversata plantă are, în mai multe zone ale ţării, inclusiv o sărbătoare dedicată. Sărbătoare care e deja tradiţie şi care atrage numeroşi turişti curioşi de cum era odinioară.
De Redactia Observator la 20.08.2017, 11:47V-aţi gândit vreodată câte se pot face din cânepă? Controversata plantă are, în mai multe zone ale ţării, inclusiv o sărbătoare dedicată. Sărbătoare care e deja tradiţie şi care atrage numeroşi turişti curioşi de cum era odinioară.
Cânepa e mai ceva ca sarea în bucate pentru localnicii din Marin. Gospodinele o folosesc frecvent la tot felul de mâncăruri.
Unul dintre cele mai apreciate preparate este plăcinta cu cânepă, pregătită şi ea după o reţetă veche.
Plăcinta cu cânepă a fost vedeta la zilele comunei. Iar când nu se foloseşte în mâncăruri, cânepa este materia primă pentru straiele populare. Meşteşugul e şi el moştenit din străbuni.
Până să ajungă în războiul de ţesut, cânepa trece printr-un întreg procedeu care le ia gospodinelor ...zile în şir.
În Alba, o sărbătoare special dedicată plantei atrage turişti atât de ţară cât şi de peste hotare.