Ce cumpără cel mai des angajatorii pentru salariații lor
Studiile spun că angajatii fericiți sunt mai productivi, iar de acest lucru sunt conștienți și managerii marilor companii. În încercarea de a le face munca mai rapidă și mai ușoară, companiile fac lunar achiziții care să îi facă pe angajați să lucreze mai eficient.
De Redactia Observator la 28.06.2016, 20:11- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Studiile spun că angajatii fericiți sunt mai productivi, iar de acest lucru sunt conștienți și managerii marilor companii. În încercarea de a le face munca mai rapidă și mai ușoară, companiile fac lunar achiziții care să îi facă pe angajați să lucreze mai eficient.
Iată ce achiziționează cel mai des angajatorii:
1. Lunar sunt cumpărate zeci de produse de papetărie
Este deja știut faptul că un business nu poate trăi fără produse de papetărie. Fără acestea, activitatea firmei este grav afectată și se pot bloca o mulțime de procese. Deși am fi tentați să credem că hârtia și pixul au fost înlocuite de computere și tablete, adevărul este cu totul altul. În orice birou prezența lor este nelipsită și oricât de mult s‐ar dezvolta tehnologia, soluțiile clasice rămân baza. Topurile de hârtie, plicurile, dosarele sau filele de protecție se numără printre produsele pe care companiile le achiziționează lunar. Lucrurile se simplifică foarte mult când firma folosește un singur colaborator pentru toate, mai ales dacă este și unul cunoscut pentru calitatea serviciilor precum este acest furnizor de produse de papetărie. Comanda se face online, livrarea este rapidă ‐ produsele ajung in 24 ‐ 48 de ore ‐ iar angajații nu mai trebuie să piardă timp cu aceste lucruri mici, dar atât de importante pentru un business.
2. Produse de protocol
Ca și produsele de papetărie, cele pentru protocol sunt și ele achiziționate periodic. Este vorba despre apă, ceai, cafea și orice alte produse pentru consum. Majoritatea companiilor le oferă angajaților cafea la discreție și tot mai mulți dintre ei iau în calcul și oferirea unui prânz sau a unor gustări pentru salariații lor. O modă pe care specialiștii în Resurse Umane au observat‐o în ultimii ani o reprezintă fructele puse la dispoziție angajaților. In multe companii, în special cele multinaționale există o zi a fructelor în fiecare săptămână, o zi în care angajaților li se oferă o gustare sănătoasă.
3. Birouri și scaune
Periodic, companiile fac și achiziții din aria mobilierului de birou. Extinderea firmei și angajarea unor persoane noi fac absolut necesară achiziționarea unor birouri și a unor scaune noi. Mai mult decât atât, scaunele sunt schimbate și pentru a le oferi angajaților o poziție cât mai corectă la birou. Tot mai mulți angajatori se preocupă de aspectul confortului, chiar dacă asta înseamnă și cheltuieli suplimentare.
4. Echipamente IT
Echipamentele IT se traduc de obicei prin cheltuieli importante, însă firmele preferă să țină pasul cu tehnologia pentru că ea contribuie în mod decisiv și la productivitatea angajaților. In departamentul de IT, în mod special, este nevoie mereu de îmbunătățiri în ceea ce privește performanțele computerelor, așa încât firmele investesc mereu în echipamente mai bune.
Înlocuirea echipamentelor depășite este foarte importantă atunci când vine vorba despre productivitatea angajaților care lucrează de la computer, deoarece el este instrumentul principal de lucru.
5. Telefoane de serviciu
În unele departamente, telefoanele de serviciu sunt o adevărată necesitate. În departamentul devânzări, spre exemplu, este absolut necesar pentru angajați să dețină un telefon pe care se pot baza pentru ca ei să poată ține legătura cu potențialii clienți. În funcție de aria de lucru, tabletele sunt și ele device‐uri în care angajatorii investesc pentru ca salariații lor să‐ți poată desfășura activitatea într‐un mod cât mai eficient, chiar și atunci când nu sunt la birou, la computer.
Sursa foto: Shutterstock