Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci LEURDĂ
Este cunoscută de puțini oameni și folosită de și mai puțini dintre noi
De Redactia Observator la 25.03.2015, 10:46Este cunoscută de puțini oameni și folosită de și mai puțini dintre noi
Scapă de kilogramele în plus cu leurdă. Este ruda sălbatică a usturoiului și se înrudește printre altele și cu ceapa. Leurda crește de obicei prin păduri, în pământuri ușor acide, sau în răsadurile agricultorilor, care știu cât de benefică este pentru organism.
Leurda poate fi folosită în special la salate, deci în stare crudă, ori se întrebuințează la diferite preparate, fiind ideală în curele de slăbire ori cele de detoxifiere. Verdeața este recomandată în cazul celor care suferă de viermi intestinali, având în același timp un efect antiasmatic, antiseptic și depurativ. Consumul de leurdă duce și la reglarea nivelului de colesterol din sânge, scade febra și este ideală în tratarea gripelor și răcelilor sezoniere.
Specialiștii recomandă consumul de leurdă și celor care suferă de boli ale stomacului, ori în cazul persoanelor care au probleme cu tensiunea arterială. Despre această plantă se mai știe că duce la întărirea sitemului imunitar, fiind un aliment bogat în antioxidanți și vitamine, informează secretele.com