Antena LIVE

Curs valutar

Tot ce trebuie sa stiti despre prosoape de baie: istorie, cum le alegem si cum le ingrijim !

Opriti-va cateva minute si cititi acest articol despre prosoape. Cu totii cumparam prosoape si, desguri, le si folosim. Stim ca sunt functionale in forma lor de baza si sunt extrem de utilizate de catre toata lumea.

De la 22.04.2020, 16:06
WhatsApp
Tot ce trebuie sa stiti despre prosoape de baie Sabaev

Dar mai sunt si alte informatii interesante pe care, probabil, nu le cunoasteti despre prosoape. Prosoapele precum https://www.sabaev.ro/prosoape-de-baie au o traditie destul de lunga.

V-ati gandit vreodata ca prosoapele sunt o “inventie” veche? Sau credeti ca sunt un produs al gandirii moderne? Astazi, ne vom concentra asupra istoriei prosoapelor, a tipurilor pe care le folosim in mod obisnuit, asupra modului in care le alegem si cum le ingrijim pentru a ne bucura de ele mai mult timp.

O privire asupra istoriei prosoapelor

Pentru a defini prosopul, putem spune ca acesta este o bucata de material absorbanta care este folosita fie pentru a usca corpul dupa un dus, fie pentru a sterge o suprafata pentru a o curata. Prosoapele isi au originea in Turcia secolului al XVII-lea, tocmai din timpul Imperiului Otoman. Erau facute in esenta din bumbac turcesc si erau folosite de mirese in timpul ceremoniilor nuptiale. Ele, de fapt, reflectau puterea si statutul detinut in societate. Erau plate si brodate, adesea fiind denumite pesthemal.

Pe masura ce Imperiul Otoman s-a extins, utilizarea prosoapelor s-a extins de asemenea. Au fost gasite in baile turcesti pentru a usca corpul dupa ce se facea o baie de aburi lunga si relaxanta. Prosoapele au devenit populare pentru calitatea lor de inmuiere. Aveau o greutate usoara, ceea ce le usura utilizarea.

Modelele lor initiale s-au prezentat ca o fasie ingusta de material, care cu timpul a devenit suficient de lata pentru a acoperi intregul corp. Cu cat familia era mai influenta, cu atat prosopul era mai elaborat si infrumusetat. Ornamentele scumpe din aur si argint erau deseori lucrate manual pe prosoapele care erau folosite de membrii de sex feminin ai familiei.

Abia in decursul secolului al XIX-lea, prosoapele au fost puse la dispozitia publicului larg. Odata cu industrializarea, care a afectat lumea in aproape toate aspectele, pretul lor a scazut si a devenit mult mai economic. Acest lucru a ajutat publicul larg sa le cumpere de la magazine.

Autorul Douglas Adams a mentionat in cartea sa „Ghidul autostopistului galactic” ca un prosop este „cel mai util lucru pe care il poate avea un autostopist interstelar”. Desi pare o afirmatie ciudata, aceasta are totusi sens!

Diferitele tipuri de prosoape pe care le folosim in mod obisnuit

Odata cu avansarea tehnologiei, prosoapele au parcurs un drum lung. Acum sunt disponibile in diferite forme si dimensiuni si sunt utilizate pentru o varietate de situatii. Iata o lista care evidentiaza cele 3 tipuri pe care le folosim frecvent.

Prosoape de baie

Cele mai des utilizate prosoape care indeplinesc cerintele de baza ale majoritatii fiintelor umane sunt mult iubitele prosoape de baie, precum cele de la Sabaev. Acestea au forma dreptunghiulara si dimensiuni destul de mari. De obicei, sunt confectionate din bumbac 100%, care asigura o senzatie de atingere extrem de placuta in contact cu pielea. Ele sunt foarte diversificate in designul lor si durabile in natura lor. Prosoapele de baie sunt extrem de usoare in greutate si absorb rapid apa, ceea ce sporeste eficacitatea acestora. Sunt disponibile intr-o serie de nuante care completeaza perfect decorul camerei de baie. La Sabaev puteti gasi atat prosoape albe, cat si colorate, ideale pentru propriul camin, dar si pentru unitati de cazare. Calitatea lor este exceptionala si pretul este mai mult decat satisfacator.

Prosoape de plaja

Dupa cum sugereaza si numele, prosoapele de plaja sunt de obicei folosite in aer liber, in special la plaja. De obicei, sunt confectionate din amestecul de bumbac si poliester care le asigura o finisare lina. Faptul ca pot fi folosite de oricine este ceea ce face ca disponibilitatea lor sa fie in diferite forme, culori si dimensiuni. Acestea vin intr-o serie de texturi si modele care completeaza designul lor general. Cu siguranta vor face ca mersul la plaja sa fie o experienta mai vesela si amuzanta.

Prosoape de maini

Prosoapele de maini sunt mai mici decat prosoapele de baie si sunt de obicei folosite pentru uscarea mainilor dupa curatarea sau spalarea lor. Obiectivul lor principal este de a fi un mare absorbant de apa, fiind fabricate dintr-un amestec de tesaturi. Designul lor contemporan este accentuat in continuare prin utilizarea de culori frumoase si imprimeuri adorabile. Acestea imbunatatesc cu siguranta decorul baii in care sunt amplasate. De fapt, acestea pot fi considerate tot ca prosoape pentru baie.

Prosoapele, in special cele de baie, trebuie sa fie rezistente si moi. Aceste prosoape trebuie sa aiba o greutate de 500 gms, ceea ce le face perfecte pentru utilizarea zilnica. Cand le alegeti, fiti atenti la acest detaliu foarte important. De asemenea, un prosop de baie trebuie sa fie super-absorbant. 

Urmatoarea decizie de alegere este culoarea. Este posibil sa doriti sa alegeti ceva cu un model sau cu o gama simpla de culori pentru a fi mai usor de asortat.

Cel mai important este sa protejati absorbtia prosoapelor. Pentru a face acest lucru, recomandam sa se evite balsamul de tesaturi si ca prosoapele sa fie uscate in jos dupa spalare pentru a mentine calitatea fibrelor si, prin urmare, absorbtia. Prosoapele pot fi spalate in mod repetat la 40 de grade.

In concluzie, se poate spune ca prosoapele sunt mai importante decat le consideram a fi. Au fost un mare tovaras de secole. La Sabaev puteti gasi astfel de prosoape care va vor fi de folos pentru foarte mult timp. Doar faceti click pe site si alegeti ceea ce va doriti.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Pentru alegerile parlamentare, vă organizați programul astfel încât să vă asigurați că mergeți la vot?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Prețul uriaș cu care a fost scos la vânzare un apartament de 51 mp din Cluj:...
Fanatik.ro
Publicat 26.11.2024
Fenomenul Georgescu. Mâna ieșită din pâclă care ne strânge de gât pe toți
spotmedia.ro
Publicat 25.11.2024
Fețe, fețe la prezidențiale – Imagini inedite cu candidații la vot (Galerie...
spotmedia.ro
Publicat 24.11.2024
Câte grame de CARNE trebuie să mâncăm pe săptămână. Care este cantitatea...
Gandul
Publicat 26.11.2024
Umbra lui Georgescu la Strasbourg. Mâna dreapta a Dianei Șoșoacă îl...
Adevărul
Publicat 26.11.2024
De ce Carmen Iohannis nu a votat alături de soțul său, Klaus Iohannis, la...
A1
Publicat 24.11.2024
Horoscopul zilei de 27 noiembrie 2024. Capricornii muncesc din greu pentru ceea ce...
CaTine
Publicat 26.11.2024
Cine este Călin Georgescu, candidat independent la Alegerile Prezidențiale 2024....
spynews.ro
Publicat 25.11.2024
Cele mai tari meme-uri după surpriza istorică de la alegerile prezidențiale:...
GSP
Publicat 25.11.2024
Reacția Danei Budeanu, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al...
Click.ro
Publicat 25.11.2024
Informațiile electorale false de pe TikTok. Cum au fost influențați...
Useit
Publicat 25.11.2024
Cine ar fi omul din spatele lui Călin Georgescu de pe Tik Tok. Bărbatul ar fi...
Redacţia.ro
Publicat 26.11.2024
Călin Georgescu, mesaj pentru Elena Lasconi. I-a pus o întrebare: „De ce...
libertatea.ro
Publicat 26.11.2024
Robbie Williams a dezvăluit că moartea Reginei Elisabeta a II-a l-a făcut să...
ZU
Publicat 26.11.2024
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai...
Hello taste
Publicat 25.11.2024
Câte fructe și legume trebuie să mănânce copiii pe zi în funcție de...
Deparinti
Publicat 26.11.2024
Un colonel american anunță realitatea dramatică determinată de Putin: Ucraina...
ziare.com
Publicat 26.11.2024
Mesajul emoționant pe care Pelin Akil l-a lăsat în mediul online după plecarea...
Happy
Publicat 26.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
La ce să fii atent când cumperi pâine. Cum o poți alege în funcție de...
Medicool
Publicat 26.11.2024