Antena LIVE

Curs valutar

Cele mai fotografiate obiective din Bucuresti

Pentru a afla raspunsul la intrebarea care sunt cele mai populare locuri in care bucurestenii prefera sa-si faca poze, le-am cerut parerea celor de la agentia Dreamstime, o comunitate de fotografi.

De la 12.02.2020, 13:01
WhatsApp
Galerie (3)
Cele mai fotografiate obiective din Bucuresti Dreamstime

Pentru a afla raspunsul la intrebarea care sunt cele mai populare locuri in care bucurestenii prefera sa-si faca poze, le-am cerut parerea celor de la agentia Dreamstime, o comunitate de fotografi. Desi este o agentie globala centrata in principal pe fotografie comerciala, agentia are un numar semnificativ de fotografi din Romania.

Bazandu-se pe numarul de imagini din baza lor de date, precum si pe cel al numarului de descarcari ale pozelor cu locurile respective, cei de la Dreamstime ne-au furnizat datele despre cele mai populare locuri de fotogafiat din Bucuresti. Ordinea nu este neaparat cea crescatoare, dar, cu siguranta, acestea sunt locurile preferate de fotografii comerciali si de cumparatorii de fotografie comerciala. Fie ca sunteti fotografi profesionisti sau doar cautati puncte de atractie in Bucuresti, iata care sunt cele mai potrivite pentru fotografie:

Lipscani

Fotografie oferita de Dreamstime

Toti bucurestenii sunt familiarizati cu Centrul Vechi. Lipscani este in mare parte cuprins in aceasta zona delimitata ca Centrul Vechi. Denumirea străzii provine din cuvântul lipscan, negustor care vindea pe piețele românești mărfuri aduse de la Lipsca (Leipzig). Este una dintre cele mai cunoscute strazi ale Bucurestiului, presarata cu peste 30 de monumente istorice, reunite sub numele de „Ansamblul de arhitectură Strada Lipscani”.

Piata Unirii

Situata chiar in inima Capitalei, Piata Unirii este nu doar un faimos punct de intalnire, dar este si un loc incarcat de multa istorie si semnificatii. Piata Natiunii, Piata 1848, aceasta a avut diverse denumiri, toate menite sa marcheze momente importante din istorie. Astazi, Piata Unirii este probabil printre cele mai fotografiate puncte de atractie si datorita faimoaselor fantani, recent modernizate si redeschise pentru spectacole multimedia.

Ateneul Roman

Ateneul este o cladire legendara a Bucurestiului, construita in stilul neoclasic in secolul 19, si este, precum Piata Unirii, un loc incarcat de semnificatii istorice. Toti am auzit indemnul “Dati un leu pentru Ateneu,” dar el are o baza cat se poate de reala, fiind construit cu bani dintr-o subscripție publică, în urmă organizării unei loterii naționale (500.000 de bilete în valoare de un leu). Este înscris în Lista Monumentelor Istorice din anul 2004, adica este un monument de arhitectură de valoare națională și universală.

Casa Poporului

Casa Poporului, sau Palatul Parlamentului, cum este cunoscut astazi, este, conform World Records Academy, cea de-a doua clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume, cu o suprafata de 330.000 m², cea mai scumpă clădire administrativă din lume, precum si cea mai grea clădire. Proiect inceput de Nicolae Ceausescu, cladirea poarta amprenta cultului personalitatii fostului dictator. Din 1994 în clădire funcționează Camera Deputaților si, incepând din 2004, aici se află și Senatul României.

Biblioteca Universitara Centrala

Institutia este cea mai veche biblioteca universitara din Bucuresti. Clădirea a fost construită pe locul cumpărat de regele Carol I și a fost proiectată de arhitectul francez Paul Gottereau. Cladirea a fost restaurata si redeschisa oficial in 2001, dupa ce fusese incendiata la Revolutia din 1989.

Arcul de Triumf

Fotografie oferita de Dreamstime

Situat in partea de nord a capitalei, Arcul de Triumf se numără printre monumentele care comemorează participarea României la Primul Război Mondial. Monumentul este construit dupa modelul Arcului de Triumf din Paris si este, an de an, scena principala unde bucurestenii sarbatoresc ziua de 1 Decembrie.

Stavropoleos

Nu este cea mai faimoasa biserica din Bucuresti, dar este cu siguranta printre cele mai frumoase. Este construita in stil brancovenesc si este inclusa pe Lista Monumentelor Istorice din Romania. Impresioneaza printr-un desavarsit stil arhitectonic.

Biblioteca Nationala

Este cea mai mare biblioteca din Romania si dispune de o cladire modernizata, cu 14 sali de lectura tematice, ludoteca, peste 12 milioane de volume. La 23 aprilie 2012, a avut loc deschiderea oficială a noului sediu, proiect finalizat dupa aproape un sfert de secol de controverse si amanari.

Palatul Mogosoaia

Desi nu este situat chiar in Bucuresti, ci mai degraba la 15 km de centrul orasului, palatul este o locul perfect pentru o intoarcere de basm in timp. Daca iti doresti recreere, parcul complexului Mogosoaia este exact ce ai nevoie. Palatul, actualmente reconditionat si ingrijit, a fost construit de Constantin Brancoveanu si iti ofera, pe langa o vizita in vremuri apuse cu domni si domnite, plimbari pe lac, picnic la palat si, in general, o oaza de liniste si meditatie.

Cismigiu

Cismigiul este cea mai veche gradina publica din Bucuresti. Este amenajat in stilul gradinilor englezesti si se intinde pe 14 hectare, cu cateva gradini tematice si un lac care iarna se transforma in patinoar. La un moment dat, Cismigiul adapostea si o mica gradina zoologica.

Alte locuri frumoase de fotografiat:

Pasaj Villacrosse

Magazinul Carturesti

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Mergeţi să votaţi la alegerile parlamentare?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Orașul din România denumit “Mica Siberie”. Aici este unul din polii frigului...
Fanatik.ro
Publicat 26.10.2024
Panourile solare ieftine schimbă lumea: Este ceva de neoprit
spotmedia.ro
Publicat 26.10.2024
O turbină eoliană a fost transformată într-o căsuță primitoare
spotmedia.ro
Publicat 23.10.2024
Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza pentru Crăciun și Revelion....
Gandul
Publicat 26.10.2024
Rusia a furnizat Iranului informații înainte de atacul Israelului
Adevărul
Publicat 26.10.2024
Dani Oțil, în lacrimi în timpul unui podcast. Ce l-a emoționat atât de tare:...
A1
Publicat 25.10.2024
Horoscopul zilei de 28 octombrie 2024. Peștii sunt norocoși. Află ce se...
CaTine
Publicat 27.10.2024
Alina Petre, primele declarații după ce soțul ei a fost reținut de DNA. Ce...
spynews.ro
Publicat 25.10.2024
Francezul căsătorit cu o româncă s-a mutat la București de la Paris și...
GSP
Publicat 26.10.2024
Primul oraș din Europa care a fost iluminat electric se află în România. Când...
Click.ro
Publicat 26.10.2024
Oamenii continuă să evolueze. Ce abilități speciale au cei care trăiesc în...
Useit
Publicat 26.10.2024
Ce trebuie să pui pe masă, neapărat, ASTAZI de Sfântul Dumitru pentru a atrage...
Redacţia.ro
Publicat 26.10.2024
Criminalul mai sadic decât Rîmaru. După ce omora, lua bani de la părinţii...
libertatea.ro
Publicat 26.10.2024
Kate Cassidy s-a simțit ca o „ostatică” înainte de a părăsi Argentina:...
ZU
Publicat 26.10.2024
Plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară
Hello taste
Publicat 27.10.2024
Hemoroizii după naștere. Ce schimbări e indicat să faci în rutină pentru a...
Deparinti
Publicat 27.10.2024
Surprizele fiscale care împovărează românii. Motivele pentru care...
ziare.com
Publicat 25.10.2024
Berk Oktay publică o fotografie emoționantă alături de fiica sa. Actorul își...
Happy
Publicat 25.10.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Căderea părului la menopauză. Ce poți face pentru a-ți proteja firele
Medicool
Publicat 27.10.2024