Cele mai fotografiate obiective din Bucuresti
Pentru a afla raspunsul la intrebarea care sunt cele mai populare locuri in care bucurestenii prefera sa-si faca poze, le-am cerut parerea celor de la agentia Dreamstime, o comunitate de fotografi.
De Redactia Observator la 12.02.2020, 13:01Pentru a afla raspunsul la intrebarea care sunt cele mai populare locuri in care bucurestenii prefera sa-si faca poze, le-am cerut parerea celor de la agentia Dreamstime, o comunitate de fotografi. Desi este o agentie globala centrata in principal pe fotografie comerciala, agentia are un numar semnificativ de fotografi din Romania.
Bazandu-se pe numarul de imagini din baza lor de date, precum si pe cel al numarului de descarcari ale pozelor cu locurile respective, cei de la Dreamstime ne-au furnizat datele despre cele mai populare locuri de fotogafiat din Bucuresti. Ordinea nu este neaparat cea crescatoare, dar, cu siguranta, acestea sunt locurile preferate de fotografii comerciali si de cumparatorii de fotografie comerciala. Fie ca sunteti fotografi profesionisti sau doar cautati puncte de atractie in Bucuresti, iata care sunt cele mai potrivite pentru fotografie:
Lipscani
Fotografie oferita de Dreamstime
Toti bucurestenii sunt familiarizati cu Centrul Vechi. Lipscani este in mare parte cuprins in aceasta zona delimitata ca Centrul Vechi. Denumirea străzii provine din cuvântul lipscan, negustor care vindea pe piețele românești mărfuri aduse de la Lipsca (Leipzig). Este una dintre cele mai cunoscute strazi ale Bucurestiului, presarata cu peste 30 de monumente istorice, reunite sub numele de „Ansamblul de arhitectură Strada Lipscani”.
Piata Unirii
Situata chiar in inima Capitalei, Piata Unirii este nu doar un faimos punct de intalnire, dar este si un loc incarcat de multa istorie si semnificatii. Piata Natiunii, Piata 1848, aceasta a avut diverse denumiri, toate menite sa marcheze momente importante din istorie. Astazi, Piata Unirii este probabil printre cele mai fotografiate puncte de atractie si datorita faimoaselor fantani, recent modernizate si redeschise pentru spectacole multimedia.
Ateneul Roman
Ateneul este o cladire legendara a Bucurestiului, construita in stilul neoclasic in secolul 19, si este, precum Piata Unirii, un loc incarcat de semnificatii istorice. Toti am auzit indemnul “Dati un leu pentru Ateneu,” dar el are o baza cat se poate de reala, fiind construit cu bani dintr-o subscripție publică, în urmă organizării unei loterii naționale (500.000 de bilete în valoare de un leu). Este înscris în Lista Monumentelor Istorice din anul 2004, adica este un monument de arhitectură de valoare națională și universală.
Casa Poporului
Casa Poporului, sau Palatul Parlamentului, cum este cunoscut astazi, este, conform World Records Academy, cea de-a doua clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume, cu o suprafata de 330.000 m², cea mai scumpă clădire administrativă din lume, precum si cea mai grea clădire. Proiect inceput de Nicolae Ceausescu, cladirea poarta amprenta cultului personalitatii fostului dictator. Din 1994 în clădire funcționează Camera Deputaților si, incepând din 2004, aici se află și Senatul României.
Biblioteca Universitara Centrala
Institutia este cea mai veche biblioteca universitara din Bucuresti. Clădirea a fost construită pe locul cumpărat de regele Carol I și a fost proiectată de arhitectul francez Paul Gottereau. Cladirea a fost restaurata si redeschisa oficial in 2001, dupa ce fusese incendiata la Revolutia din 1989.
Arcul de Triumf
Fotografie oferita de Dreamstime
Situat in partea de nord a capitalei, Arcul de Triumf se numără printre monumentele care comemorează participarea României la Primul Război Mondial. Monumentul este construit dupa modelul Arcului de Triumf din Paris si este, an de an, scena principala unde bucurestenii sarbatoresc ziua de 1 Decembrie.
Stavropoleos
Nu este cea mai faimoasa biserica din Bucuresti, dar este cu siguranta printre cele mai frumoase. Este construita in stil brancovenesc si este inclusa pe Lista Monumentelor Istorice din Romania. Impresioneaza printr-un desavarsit stil arhitectonic.
Biblioteca Nationala
Este cea mai mare biblioteca din Romania si dispune de o cladire modernizata, cu 14 sali de lectura tematice, ludoteca, peste 12 milioane de volume. La 23 aprilie 2012, a avut loc deschiderea oficială a noului sediu, proiect finalizat dupa aproape un sfert de secol de controverse si amanari.
Palatul Mogosoaia
Desi nu este situat chiar in Bucuresti, ci mai degraba la 15 km de centrul orasului, palatul este o locul perfect pentru o intoarcere de basm in timp. Daca iti doresti recreere, parcul complexului Mogosoaia este exact ce ai nevoie. Palatul, actualmente reconditionat si ingrijit, a fost construit de Constantin Brancoveanu si iti ofera, pe langa o vizita in vremuri apuse cu domni si domnite, plimbari pe lac, picnic la palat si, in general, o oaza de liniste si meditatie.
Cismigiu
Cismigiul este cea mai veche gradina publica din Bucuresti. Este amenajat in stilul gradinilor englezesti si se intinde pe 14 hectare, cu cateva gradini tematice si un lac care iarna se transforma in patinoar. La un moment dat, Cismigiul adapostea si o mica gradina zoologica.
Alte locuri frumoase de fotografiat:
Observator - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰
Stiri Sportive Citește și