Cum poți rămâne FĂRĂ BANI PE CARD!
Dacă obișnuiți să faceți plăți direct de pe card ați face bine să țineți cont de anumite reguli. Hackerii pândesc fiecare tranzacție nesecurizată și vă puteți trezi fie cu date personale furate, fie cu banii de pe card furați.
De Redactia Observator la 08.06.2015, 12:57Dacă obișnuiți să faceți plăți direct de pe card ați face bine să țineți cont de anumite reguli. Hackerii pândesc fiecare tranzacție nesecurizată și vă puteți trezi fie cu date personale furate, fie cu banii de pe card furați.
Plăţile cu cardul pot fi riscante, dacă nu respecţi câteva norme de securitate
Specialistii ne avertizeaza ca daca obisnuim sa tinem banii pe card, asta nu inseamna ca sunt mai protejati decat daca i-am pastra in portofel. Tocmai de aceea ar trebui sa respectam anumite reguli de securitate când facem tranzacţii prin card.
Cardul poate fi un instrument comod pentru a face cumparaturi online, dar atentie la site-urile care vand produse. Alegeti paginile care incep cu https”, în loc de standardul http”. Acesta este un indiciu că site-ul respectiv foloseste un cod de criptare la transmiterea de date online.
De asemenea, calculatoarele şi reţelele WiFi publice sunt extrem de vulnerabile, aşa că faceti cumpărături online doar conectati la o reţea deschisă. Dacă nu retineţi codul pin de la card, atenţie cui i-l spuneţi sau unde il notati, nu-l scrieti în agende care ar putea fi la îndemâna oricui.
În plus, fiti atenti la mailurile pe care le primiti si care par a fi trimise de o banca sau un comerciant si in care vi se cere sa retrimiteti datele de pe card. Acestea pot fi o inselatorie.
Hackerii acţionează atunci când utilizatorii cardurilor sunt neatenţi sau prinşi în anumite activităţi, aşa că de multe ori, perioada vacanţelor este un prilej pentru hoţii internauţi. Când călătoriţi aveţi grijă să folosiţi cardul doar la ATM-uri bancare si la comercianţi autorizati, altfel riscaţi ca vacanţa să devină un coşmar.