Antena LIVE

Curs valutar

Cum va fi VREMEA în următoarele două săptămâni. Ce temperaturi vor fi până pe 4 decembrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunţat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni.

De la 23.11.2016, 17:06

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunţat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni.

Valorile termice vor fi, în general, oscilante pe parcursul următoarelor două săptămâni, în timp ce precipitațiile mai însemnate cantitativ își vor face apariția în majoritatea regiunilor atât către sfârșitul lunii noiembrie (28-29), cât și în primele zile din decembrie (2-4), reiese din prognoza de specialitate valabilă pentru perioada 23 noiembrie - 4 decembrie.

BANAT

Pe parcursul primelor zile ale intervalului, valorile termice diurne vor scădea, iar în restul intervalului vor crește; valorile nocturne vor scădea în cea mai mare parte a timpului, cu excepția ultimelor două dimineți, când vor marca o creștere. Variațiile, însă, nu vor fi semnificative și regimul termic se va menține peste cel ce ar fi normal în această perioadă a anului. În medie regională, temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 14 grade, iar cele minime între două și 5 grade Celsius. În cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi în scădere la început, apoi relativ staționar. Temperatura aerului va avea, în medie, maxime cuprinse între 7 și 11 grade, respectiv minime între 0 și 5 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere pe parcursul celei de-a doua săptămâni, dar mai ales în primele zile ale lunii decembrie.

CRIŞANA

în prima săptămână, valorile termice diurne vor marca o scădere în primele trei zile, vor crește în următoarele două, după care vor scădea din nou. Valorile nocturne vor scădea în prima parte a intervalului, apoi vor crește, dar nici în această regiune variațiile nu vor fi semnificative și regimul termic se va menține peste cel specific perioadei. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 14 grade, iar cele minime între două și 4 grade. În cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi în scădere până la finele lunii noiembrie, iar ulterior relativ staționar și se va apropia de cel ce ar fi normal în aceasta perioadă din an. Temperatura aerului va avea, în medie, maxime cuprinse între 5 și 11 grade, și minime între—1 și 3 grade.

Precipitațiile vor fi mai prezente pe parcursul celei de-a doua săptămâni, îndeosebi în primele zile ale lunii decembrie, fiind posibil să fie mai însemnate cantitativ la sfârșitul intervalului.

TRANSILVANIA

Potrivit meteorologilor, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, valorile termice diurne vor scădea, apoi vor fi relativ staționare, iar cele nocturne vor scădea în cea mai mare parte a timpului, mai puțin în ultimele două dimineți, când vor marca o creștere. Variațiile nu vor fi semnificative, iar regimul termic se va menține peste cel specific perioadei. În medie, pe întreaga regiune, vor fi maxime cuprinse între 8 și 11 grade, respectiv minime între—2 și un grad. În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va fi în scădere la început, apoi nu se va modifica semnificativ. Vor fi valori medii încă peste cele normale, cu maxime cuprinse între 4 și 8 grade, iar minime între—5 și 0 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere pe parcursul celei de-a doua săptămâni, îndeosebi în perioadele 28 — 29 noiembrie și 2 — 4 decembrie.

MARAMUREŞ

Tendința regimului termic va fi, în general, de scădere, cu excepția perioadei 26 — 28 noiembrie când, în cursul nopților și al dimineților, temperatura aerului va crește. Majoritatea valorilor ce urmează să se înregistreze, pe întreg intervalul, se vor menține peste cele normale în această perioadă din an. În medie, în prima săptămână, vor fi maxime cuprinse între 9 și 13 grade, respectiv minime între—1 și 3 grade, iar în săptămâna a doua, maxime între 5 și 8 grade, dar și minime între—2 și două grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, sunt de așteptat precipitații, cu precădere începând din 30 noiembrie.

MOLDOVA

Prognoza de specialitate relevă că valorile termice nu vor avea variații importante de la o zi la alta, în prima săptămână, și vor fi apropiate de cele normale în această perioadă. În medie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 și 7 grade, iar minimele între—1 și 3 grade. Și în cea de-a doua săptămână regimul termic va fi apropiat de cel specific perioadei și va fi în scădere în perioada 28 — 30 noiembrie, apoi în creștere ușoară. În medie, maximele se vor încadra între 1 și 7 grade, iar minimele între—3 și 1 grad, valorile mai mari înregistrându-se la începutul săptămânii.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată pe parcursul săptămânii a doua, dar acestea vor fi slabe cantitativ și se vor semnala pe spații mici, în special la sfârșitul perioadei de prognoză.

DOBROGEA

În prima săptămână, va fi o vreme normală din punct de vedere termic pentru această perioadă. Maximele, fără variații importante de la o zi la alta, vor fi cuprinse, în medie, între 7 și 9 grade, iar minimele vor fi în scădere în prima parte a intervalului, apoi în ușoară creștere și se vor încadra între 3 și 6 grade, ca medie regională. În primele zile din cea de-a doua săptămână, valorile termice vor fi în scădere, iar ulterior vor crește. Astfel, pe întreaga regiune, se vor înregistra medii, între 5 și 9 grade pentru temperaturile maxime, și de la un grad la 3 grade pentru cele minime. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește începând din 28 noiembrie, acestea semnalându-se local, în fiecare zi.

MUNTENIA

Până în data de 28 noiembrie, regimul termic, fără variații importante de la o zi la alta și de la o noapte la alta, se va menține peste cel specific perioadei, iar după aceea, atât valorile diurne, cât și cele nocturne, în ușoară scădere la început, apoi în creștere, se vor situa în jurul celor normale. În medie, în prima săptămână, vor fi maxime de 8 — 9 grade, în timp ce minimele vor oscila între 0 și 5 grade. În săptămâna a doua, mediile regionale vor fi de 4 — 7 grade pentru temperaturile maxime, și între—2 și 0 grade pentru cele minime, ușor mai mari, până în jurul a două grade, în prima dimineață.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, probabilitatea de apariție a precipitațiilor, slabe cantitativ și pe spații restrânse, va fi relativ ridicată.

OLTENIA

Temperatura aerului va fi în scădere până în data de 25 noiembrie, dar mai ales în perioada 28 — 29 noiembrie. Pe parcursul primei săptămâni, vor fi valori maxime de 8 — 9 grade și minime de la un grad până la 4 grade. Ulterior, mediile regionale maxime vor ajunge la 5 — 6 grade, iar cele minime între—2 și zero grade Celsius.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere în cea de-a doua săptămână, când acestea se vor semnala pe arii relativ restrânse și vor fi, în general, slabe cantitativ.

LA MUNTE

La munte, în prima săptămână a intervalului de prognoză, vremea va fi predominant frumoasă și caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime ce se vor situa în jurul valorii de 8 grade și minime de la zero până la un grad Celsius, în medie. Începând din 27 — 28 noiembrie, valorile termice vor scădea, astfel încât maximele se vor apropia de pragul de îngheț, iar nopțile vor deveni reci, cu temperaturi minime predominant negative, cuprinse, în medie, între—7 și—5 grade. Precipitații vor fi de așteptat pe parcursul celei de-a doua săptămâni, iar probabilitatea de semnalare a acestora va fi mai ridicată în perioadele 28 — 29 noiembrie și 2 — 4 decembrie.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

vremea prognoza meteo anm previziuni două săptămâni
Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Țara care renunță la clasa pregătitoare. Copiii vor începe şcoala cu un an...
Fanatik.ro
Publicat 19.09.2024
Mormântul unui copil vampir, descoperit în Polonia
spotmedia.ro
Publicat 19.09.2024
Uluitor | Sanatoriul Techirghiol, obligat să plătească 50.000 de lei unui...
Gandul
Publicat 19.09.2024
„Asasinul” trimis de Iran pentru a-l ucide pe Netanyahu este un pensionar...
Adevărul
Publicat 19.09.2024
Lora și Ionuț Ghenu s-au căsătorit civil. Cum a arătat cântăreața în ziua...
A1
Publicat 19.09.2024
Horoscopul zilei de 21 septembrie 2024. Gemenii trebuie să se desprindă de...
CaTine
Publicat 20.09.2024
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări...
spynews.ro
Publicat 19.09.2024
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit...
GSP
Publicat 17.09.2024
Zodiile care au noroc în toate în luna octombrie. Scapă de datorii, de...
Click.ro
Publicat 19.09.2024
Primele recenzii iPhone 16. Ce spun experții și utilizatorii despre noul...
Useit
Publicat 19.09.2024
Opincile tradiționale, moda anului! Gemenele Suzana și Daciana Vlad îmbină...
Money.ro
Publicat 28.06.2024
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a...
Redacţia.ro
Publicat 19.09.2024
Cum și-a pierdut Irinel Columbeanu averea. Mihai Albu: „Nu pe femei și...
libertatea.ro
Publicat 19.09.2024
Cardi B a fost criticată de fani pentru rutina ei intensă de antrenamente....
ZU
Publicat 19.09.2024
Ruladă cu gem de căpșuni. Un desert simplu, delicios și aspectuos
Hello taste
Publicat 20.09.2024
Ce trebuie să faci pentru a crește stima de sine a fetei tale, potrivit...
Deparinti
Publicat 19.09.2024
Taximetriștii, la un pas de revoltă: „Dispeceratele au creat un adevărat...
ziare.com
Publicat 19.09.2024
Eiza González a purtat o rochie roz cu decolteu la premiile Emmy. A avut aceeași...
Happy
Publicat 19.09.2024
Ce include o dietă sănătoasă. Alimentele de care ai nevoie în fiecare...
Medicool
Publicat 20.09.2024
Marian Iancu susţine că un club imită Rapidul: "Este o boală grea şi se ia,...
orangesport.ro
Publicat 17.09.2024