Antena LIVE

Curs valutar

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. PROGNOZA METEO până în 11 decembrie

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza pentru următoarele două săptămâni. Astfel, potrivit meteorologilor, vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în aproape toate regiunile. Precipitații însemnate cantitativ, sub formă de lapoviță și ninsoare, vor fi posibile cu probabilitate mai mare din 4 decembrie.

De la 28.11.2016, 15:48
WhatsApp
Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza pentru următoarele două săptămâni. Astfel, potrivit meteorologilor, vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în aproape toate regiunile. Precipitații însemnate cantitativ, sub formă de lapoviță și ninsoare, vor fi posibile cu probabilitate mai mare din 4 decembrie.

În zona Banatului, în prima săptămână din intervalul de prognoză, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între două și 6 grade Celsius, iar minimele între —4 și două grade Celsius. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, o ușoară încălzire a vremii se va concretiza prin valori termice diurne, în general, peste cele specifice perioadei și nocturne în jurul celor normale. Ziua vor fi temperaturi medii între 5 și 7 grade, iar noaptea între —2 și —1 grad. Precipitații vor fi posibile în cea mai mare parte a timpului, cu probabilitate mai mare de semnalare în intervalele 1 — 3 decembrie și 6 — 11 decembrie, când vor fi moderate și însemnate cantitativ.

Pentru regiunea Crișanei, vremea se anunță mai rece decât în mod normal la sfârșit de noiembrie și prima decadă a lunii decembrie. În medie, pe parcursul primei săptămâni vor fi maxime între două și 4 grade Celsius, respectiv minime între —6 și un grad. Valorile termice diurne din ultima săptămână vor fi apropiate de cele climatologic specifice perioadei. Mediile celei de-a doua săptămâni vor fi de 3 — 4 grade, pentru temperaturile maxime, și de la—5 la minus două grade, pentru cele minime. Precipitații vor fi posibile în cea mai mare parte a intervalului, cu probabilitate mai mare de semnalare în intervalele 1 — 3 decembrie și 5 — 11 decembrie, când vor fi moderate și însemnate cantitativ.

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, regimul termic din prima săptămână de prognoză va fi în jurul celui normal la valorile nocturne și sub acesta la cele diurne. În medie, maximele vor fi cuprinse între —1 și două grade Celsius, iar minimele între —8 și zero grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, majoritatea temperaturilor vor fi ușor peste cele climatologic specifice perioadei, adică maxime cuprinse între un grad și 3 grade, și minime între —7 și —4 grade, mediate pe regiune. Precipitațiile vor fi prezente în cea mai mare parte a timpului, iar probabilitatea de semnalare a acestora, moderate și însemnate cantitativ, va fi mai ridicată în intervalele 1 — 3 decembrie și 5 — 11 decembrie.

Pe acelaşi subiect

În Maramureș, vremea va fi mai rece decât în mod normal în această perioadă, pe durata întregului interval de prognoză. În medie, în prima săptămână, temperaturile maxime se vor încadra zero și două grade, iar minimele între —7 și zero grade. În săptămâna a doua vor fi maxime de la un grad la două grade Celsius și minime între —5 și —3 grade. Precipitații vor fi în cea mai mare parte a timpului mai consistente în intervalele 1 — 3 decembrie și 4 — 11 decembrie.

Prognoza de specialitate relevă că, în Moldova, în prima săptămână, valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât cele specifice perioadei, iar cele nocturne mai ridicate. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între un grad și 4 grade, iar cele minime între—5 și un grad Celsius. În săptămâna a doua, variațiile de temperatură nu vor fi semnificative de la o zi la alta și de la o noapte la alta. Majoritatea valorilor diurne se vor situa în jurul celor normale pentru prima decadă a lunii decembrie, iar cele nocturne vor fi în general mai ridicate. În medie pe regiune, maximele vor fi cuprinse între două și 4 grade, iar minimele vor fi de —3 și —4 grade. În cea mai mare parte a intervalului, se vor înregistra precipitații în general slabe, cu excepția perioadei 6 — 11 decembrie, când vor deveni mai consistente.

În Dobrogea, regimul termic va fi în scădere până la sfârșitul acestei luni, apoi va crește ușor, însă începând din 5 decembrie, variațiile de la o zi la alta și de la o noapte la alta nu vor fi semnificative. La începutul și sfârșitul primei săptămâni, valorile diurne vor fi apropiate de cele normale la final de noiembrie și început de decembrie și mai scăzute decât în mod normal, în această perioadă, în restul timpului. Valorile nocturne, preponderent negative, se vor situa sub cele specifice perioadei, mai puțin în prima zi, când vor fi mai ridicate. În medie, maximele se vor încadra între un grad și 7 grade, iar minimele vor scădea de la 7 grade în dimineața zilei de 28 noiembrie, până la —3 grade, în ultima zi a acestei luni, apoi vor crește până în jurul a —1 grad. În cea de-a doua săptămână, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit, îndeosebi în cursul nopților și al dimineților. Media pe regiune va fi de 5 — 6 grade, în privința maximelor, și de până la un grad Celsius, în cazul minimelor. Probabilitatea pentru precipitații, în general slabe, va fi mai ridicată în perioada 6 — 11 decembrie, în restul timpului acestea fiind posibile doar trecător.

În zona Munteniei, în ultimele zile de noiembrie, vremea se va răci. Ulterior, temperatura aerului va crește ușor. În prima săptămână din intervalul de prognoză, în medie, maximele vor fi cuprinse între 3 și 7 grade, mare parte dintre acestea apropiate de cele specifice perioadei. Temperaturile minime, mai coborâte decât în mod obișnuit, preponderent negative, se vor încadra, în medie, între —6 și —2 grade, cu excepția primei dimineți din intervalul de prognoză când va fi mai cald — în jur de 3 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, media regională a temperaturilor maxime va fi de 5 — 6 grade, iar a celor minime de la —3 la —2 grade, în general mai mari decât cele ce ar fi normale. Vor fi condiții de precipitații în aproape fiecare zi, dar probabilitatea de semnalare a acestora va fi mai ridicată în intervalul 6 — 10 decembrie.

În Oltenia, în cea mai mare parte a timpului, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit și doar valorile nocturne din perioada 5 — 11 decembrie vor fi în jurul celor specifice perioadei. În prima săptămână se vor înregistra, în medie, maxime cuprinse între 3 și 7 grade, respectiv minime între —6 și 3 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 6 grade, iar temperaturile minime între —3 și —1 grad. Precipitații vor fi posibile în cea mai mare parte a timpului, în general slabe cantitativ. Probabilitatea de semnalare a acestora va fi mai mare în intervalele 28 — 29 noiembrie, 1 — 2 decembrie și 6 — 10 decembrie.

La munte, vremea va fi mult mai rece decât în mod obișnuit, în această perioadă. Pe întreg intervalul, valorile termice vor fi negative, atât în cursul nopților, cât și în cursul zilelor, mai scăzute în prima săptămână când, în medie, maximele se vor încadra între —4 și —8 grade, iar minimele între —13 și —6 grade. În cea de-a doua săptămână vor fi valori ale temperaturilor maxime de la —3 la —2 grade, iar cele minime se vor situa în jur de —6 grade. În cea mai mare parte a timpului va ninge, iar ninsorile pot fi mai consistente, cel mai probabil, în perioadele 1 — 3 decembrie și 5 — 11 decembrie.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

prognoza meteo pe doua saptamani
Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Ce să pui în butoiul cu varză murată ca să nu se acrească prea tare. Trucul...
Fanatik.ro
Publicat 22.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Premieră în bătălia pentru Cotroceni. Sociolog din Elveția: „Candidații...
Adevărul
Publicat 22.11.2024
Ce a transmis fiica Elenei Lasconi după apariția la dezbaterea prezidențială....
A1
Publicat 21.11.2024
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se...
CaTine
Publicat 22.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS:...
GSP
Publicat 22.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
„Geoană, Ciolacu… Ciucă… George Simion… Și femeia aia, cum o...
libertatea.ro
Publicat 22.11.2024
Selena Gomez își vede viitorul alături de Benny Blanco: „Este cel mai sigur...
ZU
Publicat 22.11.2024
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Hello taste
Publicat 22.11.2024
Au început să intre banii pe cardurile educaționale. Peste 650.000 de părinți...
Deparinti
Publicat 22.11.2024
Amnistia fiscală ratează țintele Guvernului. Câștigurile imaginate...
ziare.com
Publicat 22.11.2024
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba...
Happy
Publicat 22.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
Medicool
Publicat 22.11.2024