Dâmbovița a fost secată pentru a fi curațată de mâl, scoici și gunoaie. Bucureștenii trebuie să suporte mirosul de nămol din centrul Capitalei
Pentru zece zile, bucureştenii trebuie să suporte mirosul de nămol şi peisajul dezolant din centrul Capitalei, timp în care canalul este curăţat.
De Redactia Observator la 07.01.2018, 21:24Capitala rămâne fără apă în Dâmboviţa! Pentru zece zile, bucureştenii trebuie să suporte mirosul de nămol şi peisajul dezolant din centrul Capitalei, timp în care canalul este curăţat. Singurii care se bucură sunt pescarii de ocazie.
Bătaia pe peştii din canalul aproape secat al Dâmboviţei a început încă de dimineaţă. Nivelul mic al apei a făcut ca fauna să fie mai uşor de prins. Atât de pescăruşi, cât şi de pescari.
De pe margine, trecătorii au urmărit cu poftă spectacolul.
Totuşi, mirosul degajat din albia râului a tăiat pofta de mâncare a multor bucureşteni.
Curăţarea canalului va începe mâine şi va dura zece zile.
De la pasajul Mărăşeşti către piaţa Unirii este zona cea mai murdară din Dâmboviţa. Abia acum, după ce albia râului a fost secată se poate vedea câtă mizerie s-a depus pe fund.
Anul trecut, Apele Române au extras de aici în jur de 900 de metri cubi de mâl amestecat cu scoici şi deşeuri.
Dâmboviţa străbate centru Capitalei pe sub pasajul rutier, dar peste magistrala doi a metrouuli.
Capacitatea de transport se reduce de la an la an, odată cu dezvoltarea vegetaţiei şi a scoicilor, iar mâlul şi gunoaiele se aglomerează în această zonă. În cazul unor debite mari de apă, centrul Capitalei s-ar putea inunda.
Epsică Chiru, purtător de cuvânt al Apa Nova Bucureşti: "Apa Nova Bucureşti va acorda sprijin Administraţiei Naţionale Apele Române pe durata lucrărilor prin punerea la dispoziţiei a unor utilaje tehnologice şi a specialiştilor."
Înainte de a fi curăţat, canalul trebuie lăsat să se usuce. Însă cu cât este mai cald afară, cu atât nămolul miroase mai urât. Anul trecut a fost timp destul pentru ca unii să confunde canalul cu o autostradă.