Târgul de Crăciun din Bucureşti. De sărbători, românii aleg dulciurile autohtone
Marile magazine sunt pline de dulciuri din import, cu ambalaje strălucitoare, însă - de Sărbători - românii aleg tot bunătăţile autohtone! Unii ştiu să le pregătească şi singuri. Alţii preferă să le cumpere de la Târgurile de Crăciun.
De Redactia Observator la 03.12.2018, 17:11
- Funeraliile Papei Francisc, live, sâmbătă, de la ora 11:00, pe observatornews.ro
- Judecătorul care a anulat o decizie a CCR ar putea fi exclus. Colegii, avocaţii şi ministrul Justiţiei, şocaţi de situaţia creată
Marile magazine sunt pline de dulciuri din import, cu ambalaje strălucitoare, însă - de Sărbători - românii aleg tot bunătăţile autohtone! Unii ştiu să le pregătească şi singuri. Alţii preferă să le cumpere de la Târgurile de Crăciun.
Oamenii sunt dispuşi să plătească chiar şi de 3 ori mai mult pentru nişte dulciuri făcute după reţete străvechi, numai din ingrediente naturale.
De la târgul de Crăciun nu lipsesc nici clătitele, jeleurile, ciocolata de casă, migdalele, gogoşile glazurate preparate în stil american sau dulceaţa. Toate costă între 7 şi 15 lei suta de grame. Dar surpriza târgului este un Cheesecake pe băţ. Adică o prăjitură îngheţată pentru care pofticioşii plătesc 15 lei.
Raluca Bîrlă, comerciant: Totul natural. Este făcut dintr-un blat de biscuite şi deasupra avem cremă de brânză glasat în ciocolată. Pur şi simplu se decongelează la temperatura de afară, 20, 25 de minute şi se poate servi ca atare.
Vizitatorii pot cumpăra chiar şi cadouri de aici. Decoraţiunile, obiectele artizanale sau globurile de brad pictate manul pot deveni uşor daruri pentru cei dragi. Tâgul de Crăciun din capitală poate fi vizitat până pe 26 decembrie, în intervalul orar 10.00-22.00.